عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با تأکید بر اینکه بانک‌ها اراده‌ای برای وصول مطالبات معوق ندارند، از تسهیلات کلانی گفت که با رابطه به افراد خاص پرداخت گردیده و وصول نشده است.

به گزارش هراز نیوز  به نقل از تسنیم؛ عزت‌الله یوسفیان ملا در ارتباط با چرایی افزایش معوقات بانکی و عدم وصول این معوقات در سیستم بانکی، اظهار داشت: بانک‌ها به‌ظاهر برای وصول مطالبات معوق علاقمند هستند اما باطن عملکرد آنها نشان می‌دهد که انگیزه وصول را ندارند.

 

وی با بیان اینکه بانک‌ها از ابزارهای قانونی برای وصول مطالبات معوق استفاده نکرده‌اند، گفت: قانون‌گذار در مواد 28 قانون بودجه 92 و 91 همچنین ماده 29 قانون 92 و 215 قانون 92 این اختیار را به بانک‌داران داده که هر وام پرداختی را وصول کند.

 

این عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در پاسخ به این پرسش که علت بی‌میلی بانک‌ها در وصول مطالبات معوق چیست، گفت: بسیاری از این تسهیلاتی که معوق شده‌اند به افراد خاص و با رابطه پرداخت شده است چراکه وامهای درشت بدون ارتباط و نفوذ در سیستم بانکی پرداخت نمی‌شود.

 

یوسفیان ملا با تأکید بر اینکه بسیاری از شرکت‌های تولیدی خودرو دارای معوقات بالای بانکی هستند، تصریح کرد: خودروسازان بیشترین معوقات را در سیستم بانکی دارند؛ به‌عنوان نمونه یکی از شرکت‌های خودروسازی بین 8 تا 9 هزار میلیارد تومان بدهی معوق دارد.

 

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی کف مطالبات معوق را 60 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت:‌ ازآنجایی که سود و جریمه‌های بانکی صعودی است، رقم معوقات بانکی به 75 تا 80 هزار میلیارد تومان هم می‌رسد.

 

وی در ارتباط با اقدامات انجام‌شده در دولت یازدهم برای وصول مطالبات معوق، افزود: ظاهراً بانک مرکزی در این زمینه اقداماتی را انجام داده است، البته هنوز گزارشی در این خصوص به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ارائه نداده است.

 

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: باید توجه داشت تا زمانی که اراده وصول معوقات بانکی در درون بانک‌ها وجود نداشته باشد اتفاق خاصی در خصوص کاهش معوقات رخ نمی‌دهد و فرقی نمی‌کند که دستور کاهش این بدهی‌ها از سوی دولت یا هر نهاد دیگری صادر شده باشد.

 

یوسفیان با بیان اینکه اراده وصول معوقات بانکی منوط به تغییر ساختار سیستم بانکی است،‌ گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه بانک مرکزی مکلف به تغییر ساختار درونی خود است و تا زمانی که این تغییر در مقام ناظر پولی صورت نگیرد اتفاقی در درون سیستم بانکی نمی‌افتد.

 

این عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ضمن اشاره به اینکه باید عزم جدی برای وصول معوقات بانکی در بانک‌ها به وجود آید، تصریح کرد: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مسئولیت پیگیری و وصول معوقات بانکی را به بانک مرکزی سپرده است و قرار بود این بانک بعد از یک ماه گزارش اقدامات انجام‌شده را ارائه دهد ولی فعلاً این گزارش در ستاد مورد رسیدگی قرار نگرفته است.

 

یوسفیان در خاتمه با تأکید بر اینکه آمار دقیقی از تعداد بدهکاران بانکی و میزان بدهی آنها در سیستم بانکی وجود ندارد، گفت: باید آمار دقیق دراین‌باره از سوی مسئولان ارائه شود چراکه آمار در اختیار ما برای دو سال قبل است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *