فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه امروز آمریکایی‌ها در خلیج فارس در انفعال کامل هستند، گفت: آمریکایی‌ها در سال‌های گذشته به هیچ وجه در شرایطی نبودند که بخواهند موضوع تهدیداتی نظیر اقدام نظامی علیه ایران را حتی مطرح کنند.

شلیک تیر علیه ایران در خلیج فارس همه جهان را می‌سوزاند/ نامه تاریخی سپاه به رفسنجانیدریادار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یکی از باسابقه‌ترین فرماندهان این نیروست که در 7 اردیبهشت 1389 با حکم فرمانده معظم کل قوا به فرماندهی ندسا منصوب شد.

وی  در گفتگویی تفصیلی به بررسی موضوعات مختلفی ازجمله وضعیت آمریکا در منطقه، میزان توانمندی سپاه پاسداران برای مقابله با تهدیدات، برخی دستاوردها و توانمندی‌های نیروی دریایی سپاه، اوضاع خلیج فارس و تنگه هرمز، راهبرد ایران در حفظ امنیت انرژی در منطقه و … پرداخت که بخش اول این گفتگو با موضوع «آمریکا و نقش آن در ایجاد ناامنی در حوزه خلیج فارس» را می توانید در زیر بخوانید.

بخش دوم این گفتگوی خواندنی در روزهای آینده منتشر خواهد شد.

***

* آمریکا مواظب‌ترین کشور دنیا در خلیج فارس است

سردار فدوی در ابتدای این گفتگو با اشاره به اوضاع منطقه و تهدیدات نظامی آمریکایی های علیه ایران گفت: امریکایی‌ها در سالهای گذشته به هیچ وجه در شرایطی نبودند که بخواهند موضوع تهدیداتی نظیر اقدام نظامی علیه ایران را حتی مطرح کنند؛ مسایل سیاسی را مطرح کردند اما در حوزه نظامی این توان را ندارند.

وی با بیان اینکه آمریکا مواظب‌ترین کشور جهان است که در خلیج فارس، تیری به اشتباه شلیک نشود، تصریح کرد: اگر کسی که اطلاعی هم از اوضاع خلیج فارس ندارد، همراه بچه‌های ما به این منطقه برود، می‌فهمد که آنها (آمریکایی‌ها) کاملا در موضع انفعال هستند و مواظبند تا اتفاقی نیفتد چون در آن صورت، در ابعاد بسیار وسیعی ضرر خواهند کرد.

* ژاپن و آلمان مستعمره آمریکا هستند

فرمانده نیروی دریایی سپاه خاطرنشان کرد: وضع آمریکایی‌ها پس از جنگ جهانی دوم، آنقدر خوب بود که حتی به دیگر کشورها کمک هم می‌کرد که این امر سلطه سیاسی و رسانه‌ای را در پی داشت اما آنها می‌دانستند که در اواخر دهه 90 میلادی همین کشورها که آن روز تحت سلطه آمریکا بودند، دیگر زیر بار حرف او نخواهند رفت؛ کشورهایی نظیر ژاپن، آلمان، اتریش، فیلیپین، کره جنوبی و … که البته همین الان هم به نوعی مستعمره آمریکایی‌ها هستند.

« شما نگاه کنید، هنوز در ژاپن قانون اساسی که آمریکایی‌ها ابلاغ کردند، اجرا می‌شود و حالت کاپیتولاسیون در این کشورها هنوز برقرار است.»

فدوی ادامه داد: آمریکایی‌ها فهمیده بودند که ابزار قدیمی اعمال قدرتشان در آینده از کار خواهد افتاد و برای جایگزین آن پیش‌بینی‌هایی کردند چون می‌دانستند که حمله نظامی به کشورها دیگر کارساز نخواهد بود.

* آمام(ره) ابهت آمریکا را فروریخت

وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) این روال آمریکایی‌ها و اعتبار آنها را بر هم زد و ابهتشان را شکست، اظهار داشت: امروز دیگر آنها به لحاظ اقتصادی نیز این امکان را ندارند و دیدیم که در سال 88 میلادی ژاپن در وضعیتی قرار گرفت که تراز اقتصادی آن از آمریکا بالا زد و این را بروز هم دادند.

این فرمانده عالیرتبه نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: اما ژاپنی‌ها می‌دانستند که چون 80 درصد انرژی آنها از خلیج فارس می‌آید، آمریکا اگر چند ماه جلوی انتقال این انرژی را بگیرد، ژاپن به عصر حجر برمی‌گردد و برای بقیه کشورها هم همینطور بود.

فدوی، سلطه آمریکا بر کشورهایی نظیر آلمان، کره‌جنوبی، ژاپن، ایتالیا و… را بسیار تحقیرآمیز دانست و افزود: شما ببینید قانون کاپیتولاسیون در یک کشور آنقدر تحقیرآمیز است که وقتی می‌خواستند در ایران آن را اجرا کنند، حضرت امام(ره) آنقدر عصبانی شد که روالی را راه انداخت که به سقوط نظام شاهنشاهی انجامید اما ما می‌بینیم این کاپیتولاسیون امروز هنوز در کشورهایی مانند ژاپن ادامه دارد که البته هم ژاپنی‌ها و هم آمریکایی‌ها ترجیح می دهند آن را مطرح نکنند چراکه نمی‌خواهند احساسات مردم را برانگیزند.

* برخورد تحقیرآمیز آمریکا با غربی‌ها در جلسات 5+1

وی با ذکر خاطره‌ای اظهار داشت: آقای جلیلی (دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی) می‌گفت در جلسات ما با 1+5، نماینده آمریکا در حضور ما آنقدر تحقیرآمیز با نمایندگان کشورهای غربی صحبت می‌کرد که گویی  با نوکرش صحبت می‌کند و این خیلی برای ما تعجب‌انگیز بود البته در مقابل روسیه و چین اینطور رفتار نمی‌کردند اما با صراحت در مقابل کشورهای غربی چنین برخوردی را بروز می‌دادند.

* ارتش آمریکا می‌خواست از چابهار تا امیدیه اهواز مستقر شوند

فدوی تصریح کرد: آمریکایی‌ها از پیش از انقلاب برنامه‌ریزی کرده بودند که در آینده سربازان آمریکایی بر سر چاه‌های نفت حضور فیزیکی داشته باشند و مبنای اصلی آنها نیز شمال خلیج فارس بود و برای جنوب این منطقه اصلا فکری نکرده بودند. آنها در حقیقت می‌خواستند از چابهار و کُنارک تا امیدیه در خوزستان مستقر شوند که برای همین هم اقدام به ساخت شهرک‌ها و مجتمع‌های مسکونی کردند. مثلا در کُنارک مجموعه بزرگی است که در ظاهر برای یکی از تیپ‌های ارتش شاه ساخته می‌شد اما در حقیقت آنها می‌خواستند خودشان آنجا مستقر شوند.

* بزرگترین حجم کار مهندسی آمریکا در منطقه

وی ادامه داد: با پیروزی انقلاب در ایران، این روند تغییر کرد و با محوریت عربستان پیش رفت بطوریکه آمریکایی‌ها بالاترین حجم کار مهندسی‌ای را که ارتش کشورشان در دنیا انجام داده در عربستان کردند که به قدری هزینه‌بر بود که در مجلسین آمریکا نیز مورد انتقاد قرار گرفت و حتی مسئول مهندسی ارتش آمریکا را فرا خواندند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه ادامه داد: آمریکایی‌ها برای اینکه وانمود کنند این شهرک‌ها را برای عربستانی‌ها می‌سازند، مجتمع‌ها را به سبک زندگی مردم این کشور ساختند. مسئول مهندسی ارتش آمریکا در کنگره گفته بود که مثلا خانه‌ها را به صورت حیاط‌دار که متناسب برای افرادی بود که 4 زن دارند می ساختند تا کسی شکی نکند.

فدوی ادامه داد: ما همان اوایل انقلاب سند این سخن را از کتابخانه کنگره آمریکا پیدا کردیم یعنی زمانی که اینترنت هم وجود نداشت اما ما خیلی زود به این مدارک رسیدیم.

* ادامه جنگ عراق علیه ایران به نفع غربی‌ها بود

وی در بخش دیگری از گفتگوی خود با فارس، با اشاره به ایام جنگ تحمیلی با بیان اینکه این جنگ نه بین ایران و عراق بلکه میان ایران و آمریکا صورت گرفت، اظهار داشت اکثر قریب به اتفاق تحلیلگران غربی و امریکایی می‌گفتند این جنگ غالب و مغلوب نخواهد داشت. البته طول کشیدن این جنگ نه‌تنها برای غربی‌ها ضرری نداشت بلکه در 13 مورد فایده نیز برای آنها در پی داشت.

این فرمانده ایام دفاع مقدس ادامه داد: یکی از این منافع این بود که انقلاب اسلامی را 8 سال با کشوری درگیر کردند که با توجه به درصد بالای شیعیان در آن، اولین کشوری بود که می‌توانست تحت تاثیر انقلاب اسلامی ایران قرار بگیرد.

* آمریکا وارد جنگ مستقیم با ایران می‌شود

فدوی خاطرنشان کرد: اما با عملیات والفجر8 (که هنوز هم هیچ کشوری توان انجام چنین عملیاتی را ندارد)، همان تحلیلگران گفتند که این جنگ قطعا غالب و مغلوب خواهد داشت و یقینا عراق در این جنگ غالب نخواهد بود. از همینجا بود که آمریکایی‌ها خودشان مستقیما وارد جنگ شدند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: در این مقطع، آمریکایی‌ها به عراق 2 اجازه دادند؛ یکی اینکه جنگ شهرها را گسترش دهند و با موشک شهرهای ایران را بزنند و دوم، دست عراق را در خلیج فارس باز گذاشتند تا هرچه منافع در خلیج فارس متعلق به ایران است بزنند و گفتند که در مقابل حملات ایران از شما دفاع می‌کنیم.

* تفاوت میزان صادرات نفت ایران در جنگ و ایام تحریم

فدوی تصریح کرد: در همان ایام، آمریکایی‌ها به دنبال این بودند که صادرات نفت ایران به صفر برسد و در برخی مواقع در زمستان 65 نیز صادرات نفت ایران زیر 100 هزار بشکه شد در حالی که در اوج تحریم‌ها فروش نفت ایران به زیر یک میلیون بشکه نرسید، قیمت نفت در حالی که در دنیا 18 دلار بود در ایران به 6 دلار رسید که می‌توانست تاثیرات وحشتناکی بر جنگ بگذارد.

* ناوهای جنگی آمریکا در خلیج فارس طی 2 ماه به 86 فروند رسید

وی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها به سرعت وارد صحنه شدند و تعداد ناوهای جنگی‌شان در خلیج فارس ظرف 2 ماه، به 86 فروند رسید در حالی که امروز تعداد ناوهای آنها در خلیج فارس حدود 20 فروند است.

فدوی افزود: بعدها با حمله عراق به کویت، آمریکایی‌ها به عنوان منجی کویت وارد شدند و آمدند که در این منطقه مستقر شوند و علی‌رغم بیش از 10 سال کار مهندسی‌ای که برای استقرار 450 هزار نیروی خود کرده بودند، دیدند که این میزان کار کم است و حتی مناطقی را در شرق عربستان اجاره کردند.

* دعوای ایران و آمریکا بر سر حق و باطل است

وی افزود: آنچه مهم است، دعوای آمریکا با ما بر سر دنیا، اقتصاد، نفوذ سیاسی و حتی فرهنگی نیست بلکه ماهیت این جنگ، جنگ حق و باطل است که هیچگاه کنار هم قرار نمی‌گیرند.

این فرمانده عالی‌رتبه نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: در سال 91 میلادی یک میلیون نفر نیروی آمریکایی در منطقه حضور داشتند در حالی که خودشان 550 هزار نفر اعلام کردند اما طبق رصد و شنودهای ما، این تعداد چیزی حدود یک میلیون نفر بود. امروز هم آنها قصد دارند نیروهای خود را در مناطق نزدیک به منطقه مثل کویت، عربستان، عمان و یا جزیره دیه‌گو گارسیا به عنوان نیروی احتیاط استقرار دهند.

* آمریکا عامل ناامنی در منطقه است

فدوی تصریح کرد: آمریکایی‌ها امروز با ظاهر و شعار حفاظت از امنیت منطقه و انرژی در خلیج فارس حضور پیدا کردند اما تاریخ نشان داده است که آنها نه‌ تنها توان این کار را ندارند، بلکه خودشان عاملی برای ناامنی‌اند.

وی با اشاره به سالهای جنگ تحمیلی افزود: طبق آمار، در طول 8 سال دفاع مقدس، 550 شناور مورد هدف قرار گرفتند که 48 درصد آن در طول 6 و نیم سال و 52 درصد آن در یک سال و نیمی بود که آمریکایی‌ها وارد جنگ شدند.

* حماقت بزرگ آمریکا در مهر 1366

این فرمانده عالی‌رتبه نیروهای مسلح اظهار داشت: آمریکایی‌ها در آن سال دست به اقداماتی زدند که خلاف آن چیزی بود که حتی خودشان ادعا داشتند. مثلا سکوهای نفتی ما را زدند که حتی خلاف قراردادی بود که ایران سال‌ها قبل از آن با آمریکا بسته و بعدها نیز لغو نشده بود. به همین دلیل ایران از آمریکا به دادگاه لاهه شکایت کرد.

فدوی اضافه کرد: البته این کار آمریکایی‌ها در 24 مهر 66 یک حماقت بزرگ بود چون منجر به بزرگترین بحران اقتصادی جهان بعد از فروپاشی سال 1929 شد.

وی ادامه داد: یکی از ایرانی‌های مقیم یک کشور اروپایی که جزو چند ثروتمند بزرگ این کشور بود، به من می‌گفت در همان ایام من در حال خوردن غذا و تماشای تلویزیون بودم و هر لحظه می‌دیدم که میلیون‌ها دلار از ثروتم کم می‌شود.

* نامه تاریخی سپاه به هاشمی: بگذارید با آمریکا درگیر شویم

این فرمانده ایام دفاع مقدس گفت: ما همان زمان یک نامه تاریخی به آقای هاشمی نوشتیم و گفتیم که تصمیمی داریم که اجرای آن می‌تواند تاثیرات راهبردی در جنگ داشته باشد. در حقیقت نظر ما این بود که اگر اجازه دهند عصر آن روز ما با ارتش آمریکا درگیر شویم، بحران جهانی از بانک‌ها به بورس منتقل می‌شود به گونه‌ای که تا 10 سال کسی نمی‌توانست جلوی این بحران را بگیرد البته ما آن موقع جوان بودیم و شاید طبیعی بود که اقتصاددانهای قدیمی، آن موقع نمی‌توانستند نظرات ما را بپذیرند اما این یک عامل بازدارندگی بزرگ می‌شد که آمریکایی‌ها می‌فهمیدند اگر در خلیج فارس تیری علیه ایران شلیک شود، تبدیل به یک بحران جهانی خواهد شد که همه را می‌سوزاند.

فدوی تصریح کرد: ما آن زمان به سایت‌های بانک‌های بزرگ جهان مثل توکیو وصل بودیم و بنا بر اطلاعاتی که می‌گرفتیم، تحلیل می‌کردیم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه خاطرنشان کرد: یک نکته دیگر این است که آن موقع 9 میلیون بشکه نفت از خلیج فارس خارج می‌شد اما امروز بعد از گذشت 25 سال، این مقدار به 20 میلیون بشکه رسیده و پیش‌بینی می‌شود در 7 سال آینده، این میزان به 35 تا 40 میلیون بشکه نفت برسد.

* از پاشنه آشیل آمریکایی‌ها استفاده می‌کنیم

فدوی در بخش دیگری از گفتگوی خود با فارس، به اهمیت خلیج فارس برای آمریکایی‌ها اشاره کرد و گفت: این اهمیت را می‌توان در عباراتی که آنها درخصوص این منطقه به کار می‌گیرند به خوبی مشاهده کرد. آمریکایی‌ها از عبارت «منافع حیاتی امنیت ملی» نام می‌برند که این عبارت تنها برای سرزمین آمریکا و خلیج فارس به کار گرفته می‌شود؛ در حقیقت آمریکایی‌ها می‌گویند اگر ما از اروپا عقب‌نشینی کنیم خاکریزی برای دفاع خواهیم داشت اما اگر از خلیج فارس عقب برویم، هیچ خاکریزی جز سرزمین آمریکا نداریم. این پاشنه آشیل آمریکایی‌هاست که ما هم به خوبی از آن استفاده می‌کنیم.

وی تاکید کرد: اگر آمریکایی‌ها بدانند تا فردا می‌توانند سر از تن ما جدا کنند، این کار را به پس‌فردا موکول نمی‌کنند اما خودشان به خوبی می‌دانند که نه‌تنها توان این کار را ندارند بلکه ضرر این کار در مقایسه با منفعت آن برای آنها قابل قیاس نیست و این توان بازدارندگی ما است و اصل هم بر این است که دشمن این توان را قبول داشته باشد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به «اصل اعتبار» گفت: مهم این است که حرف شما برای دشمن اعتبار داشته باشد تا بتواند بازدارندگی ایجاد کند.

* آمریکا از عراق عقب‌نشینی نکرد، فرار کرد

فدوی همچنین با اشاره به اوضاع ارتش آمریکا و عملکرد آنها در سال‌های اخیر گفت: هر اتفاقی که خواستند به تضعیف ایران منجر شود نتیجه معکوس داد به گونه‌ای که ارتش آمریکا از عراق عقب‌نشینی نکرد بلکه از عراق فرار کرد و در افغانستان هم اوضاع برای آنها بدتر خواهد شد در حقیقت اوباما زرنگی کرد که ارتش خود را از آنجا نجات داد هرچند این اقدام به عنوان عقب‌نشینی صورت گرفت اما آنها در حقیقت از عراق فرار کردند.

وی افزود: در جنگ 33 روزه نیز همینطور شد و همه معتقد بودند که این جنگ نه بین حزب‌الله و اسرائیل بلکه بین ایران و آمریکا است که حزب‌الله و اسرائیل به نمایندگی از این دو می‌جنگند و در نهایت آمریکا علی‌رغم تمام تلاشی که کرد، شکست خورد.

منبع: فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *