شبهای امتحان نزدیک است و برخی از دانشآموزان و دانشجویان به خاطر تبلیغات غلط و از روی ناآگاهی برای تقویت حافظه و شب بیداری از ریتالین استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته در راستای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر، وزیر کشور و دبیرکل ستاد نشستهایی را با رسانههای گروهی، ریاست سازمان بسیج، روسای کانون مداحان، ورزشکاران، هنرمندان سینما، مسئولان کمیته امداد و تشکلها و سازمانهای خیریه برگزار کرد و همچنین تفاهمنامههایی در راستای این رویکرد منعقد شد و تصمیم داریم این فعالیتها را در سال 93 نیز افزایش دهیم، چون معتقدیم بدون همکاری مردم نمیتوانیم با مواد مخدر مبارزه کنیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد اظهار داشت: بند 9 سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که بر اتخاذ تدابیر لازم برای حضور و مشارکت جدی مردم و خانوادهها در زمینههای پیشگیری، کاهش آسیب و درمان معتادان تاکید دارد و همچنین ماده 15 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر وظیفهای را بر دوش ستاد گذاشتهاند و آن توجه به مشارکتهای اجتماعی است که امیدوارم اینگونه جلسات تداوم یابد.
جزینی در ادامه، مقابله با مواد مخدر را یکی از فعالیتهای مهم ستاد برشمرد و گفت: این فعالیت به طور کل، قدمتی صد ساله در کشور دارد اما توجه به حوزه کاهش تقاضای مواد مخدر، برابر مطالعات انجام شده سابقهای 10 یا 12 ساله دارد.
وی با بیان اینکه خانههای مجردی خطر ابتلا به اعتیاد را افزایش میدهند، گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته بیشترین آمار معتادان از همین خانههای مجردی است.
وی همچنین گفت: طبق شیوعشناسی صورت گرفته در سال 90، چهار دهم درصد از دانشآموزان در سنین 16 و 17 یک بار ماده محرک شیشه را برای موفقیت در امتحانات خود استفاده کردهاند و امسال نیز شیوعشناسی در بین دانشآموزان انجام خواهد شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد بیان داشت: شبهای امتحان نزدیک است و برخی از دانشآموزان و دانشجویان به خاطر تبلیغات غلط و از روی ناآگاهی برای تقویت حافظه و شب بیداری از ریتالین استفاده میکنند، در شبهای امتحان، فروش ریتالین 50 درصد افزایش مییابد.
جزینی در بخش دیگری از سخنان خود بر حمایت مسوولین از سازمانهای مردمنهاد تاکید کرد و گفت: در سال گذشته شاهد رشد 53 درصدی تعداد سمنهای فعال بودیم بهطوری که در سال 92 تعداد این سمنها از 1851 به 1208 مورد رسید، این یک حرکت مبارکی است و نشان میدهد که تشکلها برای حضور خود در مبارزه همه جانبه با مواد مخدر احساس نیاز میکنند.
وی با بیان اینکه 765 سمن از مجموع این سمنها در بخش فرهنگی و پیشگیری، 896 سمن در بخش درمان و 190 سمن در زمینه کاهش آسیب فعالیت میکنند، گفت: با توجه به رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، لازم است که سمنها بیشتر در حوزه پیشگیری فعالیت داشته باشند.
جزینی در ادامه، توجه به اشتغالزایی بهبودیافتگان را امری مهم عنوان کرد و گفت: گلایه بهبودیافتگان از نبود شغل است، لذا کمک کنید که این ادبیات در بین مردم جاری شود که میتوان دست معتاد را گرفت، الان این ادبیات وجود ندارد و کسی حاضر نیست به معتادان کمک کند، پس باید فرهنگسازی مناسبی در این خصوص صورت بگیرد.
وی در پایان بر تسهیل تاسیس سازمانهای مردمنهاد و آموزش توانمندسازی برای آنها تاکید کرد و گفت: باید از سمنها در تصمیمگیریها استفاده کرد، در حقیقت سازمانهای مردمنهاد رابط بین مردم و دولت هستند و در این خصوص، اینگونه سازمانها نقش حساس و ویژهای دارند.
گفتنی است؛ این نشست با حضور مسولان ستاد مبارزه با مواد مخدر، معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و برخی سازمانهای مردم نهاد و خیریه برگزار شده بود.