در حالی که یک جامعهشناس تاکید کرد مساله افزایش جمعیت با بارداریهای ناخواسته حل نمیشود، یک نماینده مجلس عنوان کرده است: براساس طرح پیشگیری از «کاهش رشد جمعیت کشور»، آموزشهای قبل از ازدواج به افراد در راستای کنترل و کاهش جمعیت در مراکز بهداشتی حذف خواهد شد.
به گزارش آرمان، طرحهایی که مجلس در راستای افزایش جمعیت به تصویب رسانده است توسط کارشناسان غیر علمی و تبلیغاتی توصیف شده و مورد اعتراض بوده است. با این وجود، یک عضو فراکسیون زنان مجلس به تازگی عنوان کرده است: آموزشهای پیش از ازدواج برای جلوگیری از کاهش جمعیت حذف میشوند.
شهلا میرگلوی بیات با اشاره به تصویب یک فوریت طرح «پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور» گفته است: در صورت تصویب این طرح آموزشهای قبل از ازدواج و روشهای پیشگیری از بارداری در درمانگاهها جمعآوری میشوند.او افزوده است: عدهای اعتراض داشتند که چرا همچنان در برخی از درمانگاهها اقدمات مربوط به کاهش جمعیت انجام میشود که به همین منظور این طرح مطرح شد.بیات با اشاره به رایگان بودن وازکتومی و در اختیار قرار دادن وسایل پیشگیری دردرمانگاهها گفته است: طرح پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور به دنبال آن است روندی را که سالها براساس تبلیغات سازمان بهداشت جهانی وسایل پیشگیری را به صورت رایگان در اختیارمردم قرارمی داد، متوقف کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داده است: خانوادههایی که فکر میکنند تعداد فرزندانشان کافی است و دیگر تمایلی به بچهدار شدن ندارند دیگر به صورت رایگان این خدمات در اختیار آنها قرار نمیگیرد و باید هزینه عمل جراحی وازکتومی را بپردازند.بیات تصریح کرده است: به عنوان یک جراح و متخصص زنان معتقدم نمیتوانیم روشهای پیشگیری را به طور کامل حذف کنیم زیرا یک سری از افراد نیاز به پیشگیری دارند.او خاطرنشان کرده است: مطمئن باشید زمانی که طرح پیشگیری از کاهش جمعیت به صحن علنی مجلس بیاید تمام این جوانب در آن پیشبینی میشود تا مردم مشکلی پیدا نکنند.
در همین حال یک جامعهشناس با تاکید بر اینکه مساله افزایش جمعیت با بارداریهای ناخواسته حل نمیشود گفته است: فرزندآوری ارتباط مستقیم با مسائل اجتماعی و اقتصادی دارد و محدودیتهای بهداشتی نمیتواند راهحل مناسبی برای افزایش جمعیت باشد.امید علی احمدی در مورد ایجاد ممنوعیتهای قانونی برای روشهای پیشگیری از بارداری در قالب طرح «افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت» گفته است: تمایل به فرزند آوری رابطه مستقیمی با مسائل اجتماعی و اقتصادی دارد و این گونه محدودیتها تنها سبب بارداریهای ناخواسته و بدون میل باطنی افراد و به دنبال آن افزایش روشهای غیربهداشتی سقط جنین در جامعه و به تبع به خطر افتادن سلامت مادران میشود.
به گزارش ایلنا او افزوده است: محدود کردن ابزارهای پیشگیری از بارداری منجر به افزایش فرزندآوری در قشری از جامعه میشود که توانایی مالی پرورش کودک را ندارند، بنابراین جامعه با مشکلات متعددی در این زمینه روبهرو خواهد شد.این جامعهشناس ادامه داده است: باروری و هر پدیده اجتماعی دیگری باید در کلیت یک نظام اجتماعی در نظر گرفته شود. برای افزایش جمعیت باید امید به آینده و احساس آرامش در ذهنیت کلان جامعه وجود داشته باشد و مردم حرکت جامعه به سوی زندگی راحتتر و رفاه بیشتر را حس کنند.