هزینه حج برای هر زائر چینی ۸۵۰۰ دلار است که این مبلغ حدود ۱۵ میلیون تومان گران‌تر از هزینه حج برای زائران ایرانی است و از طرفی تأمین‌ غذا برای زائران چینی به عهده خود زائران است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت در دیدار با رئیس جامعه مسلمانان چین گفت: در طول سال بیش از 800 هزار عمره گزار ایرانی به سرزمین وحی اعزام می‌شوند، بیش از یک و نیم میلیون نفر از ایرانیان به عتبات عالیات مشرف می‌شوند و 64 هزار ایرانی برای انجام مناسک حج به عربستان اعزام می‌شوند و اعزام این تعداد از زائران به عربستان و عراق نیازمند برنامه ریزی‌های منظم و منسجم است.

وی در توضیح خدماتی که طی عملیات حج و عمره به زائران ایرانی ارائه می‌گردد، افزود: 74 هتل در مکه و مدینه برای اسکان زائران ایرانی در موسم عمره در نظر گرفته شده، غذای زائران در 4 آشپزخانه متمرکز صنعتی در شهرهای مدینه و مکه طبخ و به هتل‌های محل سکونت زائران انتقال داده می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: برای انتقال زائران از هتل‌ها به حرم از اتوبوس‌های حمل و نقل درون شهری استفاده می‌شود که این اتوبوس‌ها به صورت شبانه روزی به زائران ایرانی در ایام حج و عمره خدمات رسانی می‌کنند.

اوحدی خاطرنشان کرد: تمام زائران ایرانی در سفر به عربستان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و هر زائری قبل از اعزام از هتل محل سکونتش در مدینه و مکه و حتی اتاق محل سکونت و ساعت و شماره پرواز خود مطلع است.

وی بیان کرد: سازمان حج و زیارت در عملیات حج و عمره برای تمامی خدمات از جمله اسکان، تغذیه، دارو و درمان، بیمه، بلیط هواپیما و حمل و نقل درون شهری و بین شهری زائران برنامه ریزی می‌کند و تأمین کلیه این خدمات با سازمان حج و زیارت است و زائران در این خصوص دغدغه ای ندارند.

رئیس سازمان حج و زیارت متوسط هزینه عمره زائران ایرانی در سفر 10 روزه را حدود 600 دلار و متوسط هزینه سفر حج تمتع در سال 93 را حدود 3 هزار و 200 دلار اعلام کرد که این میزان قیمت‌ها موجب تعجب اعضای هیأت چینی شد.

اوحدی اظهار کرد: ما قادریم در امور مربوط به حمل و نقل و اسکان حجاج چین و برنامه ریزی‌ها به شما کمک کنیم و دعوت می‌کنیم در ایام حج از نحوه و فرآیند خدمات رسانی به حجاج ایرانی بازدید به‌عمل آورید.

هیأت اعزامی در این دیدار در خصوص هزینه حج زائران چینی اعلام کردند: هزینه حج برای هر زائر چینی 8 هزار و 500 دلار شامل 3 هزار و 200 دلار برای بلیط هواپیما و 5 هزار و 300 دلار تنها برای اسکان و حمل و نقل داخلی زائران چینی در عربستان است (که این مبلغ حدود 15 میلیون تومان گرانتر از هزینه حج برای زائران ایرانی است) و از طرفی تأمین غذا به عهده خود زائران است.

در دیدار رئیس سازمان حج و زیارت با رئیس جامعه مسلمانان چین، مشکلات اعزام، اسکان و خدمات رسانی به حجاج چین عنوان شد و زمینه برای برقراری همکاری بیشتر و انتقال تجربیات فراهم شد.

One thought on “تفاوت هزینه حج در چین و ایران”
  1. در روز پانزده دقیقه با گُل و گیاه وقت بگذراند و رنگ ها را تقدیر کند تا بلکه قدری از قدرت، سیاست، پول و خودنمایی فاصله گیرد؛
    در روز نيم ساعت در صف نانوايي بايستد و پول نازنين را كه با زحمت درآورده به نانوا بدهد و نان سوخته و سياه و سرطانزا را تحويل بگيرد و دو ساعت هم سرسفره با هزار زحمت بخشهاي سوخته نان را جدا سازد و در حالي كه بركت خدا را دور مي ريزد و قلب فاميل دور و قلب اهالي دور – اين شهر بي دفاع- را به درد مي آورد، قدری از قدرت، سیاست، پول و خودنمایی فاصله گیرد…يادمان باشد فقط قدري …. اگر توانست پانزده دقیقه با گُل و گیاه وقت بگذراند و رنگ ها را تقدیر کند! كار من تقديس آب است، ناله از دست سراب است، كار تو اما قشنگ است، ساختن باغ از يك سنگ است…..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *