سال 1392 با همه آدم ها و ماجراهایش گذشت و برای همیشه به تاریخ پیوست.در انتهای آن سال ، عصرایران از کاربران خود خواست نظر خود را درباره چهره های برتر سال 92 اعلام کنند تا بعد از بررسی ، نتیجه این مشورت عمومی ، اعلام شود.از میان دهها نامی که کابران عصرایران ارسال کردند و درباره هر کدام نیز چند سطر توضیحات نوشتند ، 7 نفر و یک موسسه ، در صدر جدول چهره های سال قرار گفتند.
از میان دهها نامی که کابران عصرایران ارسال کردند و درباره هر کدام نیز چند سطر توضیحات نوشتند ، 7 نفر و یک موسسه ، در صدر جدول چهره های سال قرار گفتند که به شرح زیر هستند.
اکبر هاشمی رفسنجانی
او می توانست کنج عافیت برگزیند و به نظاره سرنوشت ملت ایران در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی 1392 بنشیند.
با این حال و برغم هشدارهایی که به او داده بودند، وارد کارزار انتخابات شد. به او پیام دادند که صلاحیتت رد خواهد شد، پس بهتر است که کنار بروی، اما او ایستاد و بعد از رد صلاحیت ، موج ایجاد شده ی ناشی از این ردصلاحیت را با هوشمندی به سمت کاندیدای اعتدال گرایی به نام حسن روحانی هدایت کرد تا بعد از 8 سال ، افراط گرایی دولتی در کشور به پایان برسد.
او ، قبل ،حین و بعد از انتخابات، آماج حملات و تهمت ها قرار گرفت ولی همچنان ایستاد و در یکی از مهم ترین مقاطع تاریخ ایران ، نقش آفرین شد.
حسن روحانی
مردی که دیرتر از بقیه کاندیداها پا به عرصه گذاشت ولی با گفتمان تدبیر ، امید و اعتدال ، توانست آرای خاموشی که انتظار می رفت بعد از انتخابات 88 ، رغبت چندانی به حضور در پای صندوق رأی نداشته باشند را احیا کند و خستگان از افراط گرایی را به سمت اعتدال دعوت نماید.
روحانی بعد از انتخاب به عنوان ریاست جمهوری ، بر خلاف سلفش ، کارها را با سرعت آغاز کرد و در همان مراسم تحلیف ، فهرست کابینه را به مجلس داد تا دولتش سریع تر بتواند مأموریت رفع عقب ماندگی ها را آغاز کند.
تثبیت اوضاع اقتصادی و کاهش نسبی نرخ تورم، هدفگذاری کلان در جهت بهبود روابط خارجی و پیگیری اصلاحات داخلی بدون افراط گرایی و با رعایت اصول ، مهم ترین شاخصه های ریاست جمهوری روحانی در 7 ماه اخیر بوده است.
محمد جواد ظریف و تیم مذاکرات هسته ای
وزیر امور خارجه دولت یازدهم از چهره های محبوب ایرانیان در سال 92 بود. او که در شبکه اجتماعی فیس بوک ، بی واسطه ، صادقانه و صمیمی با مردم سخن می گوید، عملگرایی در عرصه دیپلماسی را در دستور کارش قرار داد و به عنوان یکی از “بچه های انقلاب” ، مدیریت مذاکرات قفل شده هسته ای را بر عهده گرفت و توانست به همراه گروه مذاکره کننده ، اولین توافق با 1+5 را در جهت ایجاد شکاف در سد تحریم ها کسب کند.
ظریف و تیم مذاکره کننده ، هر چند تحت فشار گروه های سیاسی خاص و کاسبان تحریم هستند ، اما با پشتیبانی رهبری و حمایت همه جانبه مردم ایران ، همچنان به مذاکرات سخت،پیچیده و فنی با 1+5 ادامه می دهند تا بلکه بتوانند در یک بازی برد – برد ، منافع حداکثری کشور را تأمین کنند و کشور را از مشکلاتی که تحریم ها ایجاد کرده اند،برهانند.
امید عباسی
امید عباسی آتش نشانی بود که جان خود را از دست داد تا زندگی یک دختر 9 ساله را که در میان شعله های آتش گرفتار شده بود نجات دهد.
امید وقتی دید دختر خردسال نمی تواند نفس بکشد ، ماسک تنفسی اش را در اختیار او قرار داد ، هر چند که به عنوان یک آتش نشان حرفه ای می دانست که با این کار ، خود را در معرض خطر مرگ مغزی قرار می دهد.
با این حال ، چنین فداکاری بزرگی را انجام داد و بعد از نجات دختر کوچک از مرگ حتمی، خود دچار مرگ مغزی شد.
او پیشتر کارت اهدای عضو دریافت کرده بود . بنابراین ، با موافقت خانواده اش ، اعضای بدنش را به چند بیمار پیوند زدند تا امید عباسی حتی بعد از مرگ هم ، زندگی ببخشد.
بی گمان امید عباسی از چهره های فراموش ناشدنی سال 92 و همه سال هاست.
خیریه همت و خیرین اینترنتی
انجمن خیریه همت جوانان که از نیمه سال 90 آغاز به کار کرده است در سال 92 هم به فعالیت های انسان دوستانه اش دامه داد. سبک کار خیریه همت بدین گونه است که مورد به مورد نیازهای افراد نیازمند را معرفی می کند و سایت های اینترنتی هم فراخوان هر مورد را پوشش می دهند. کل فرایند جمع آوری کمک ها نیز به صورت آنلاین صورت می گیرد. بلافاصله بعد از این که مبلغ مورد نیاز جمع آوری شد ، خیریه همت توقف جمع آوری کمک برای آن مورد خاص را اعلام و مراتب را تحت عنوان “گزارش مهربانی” به خیرین گزارش می دهد.(اینجا)
این خیریه تا کنون توانسته است با کمک خیرین – که همگی کاربران اینترنت هستند – مشکل 1002 خانواده را برطرف کند. خبرساز ترین موردی که خیریه همت با کمک خیرین انجام داد ، پیشقدم شدن برای تأمین هزینه درمان چند صد میلیون تومانی دختری 5 ساله به نام نازنین زهرا بود که هیچ کدام از نهادهای دولتی و حمایتی ، حاضر نشده ، هزینه درمان او که از 10 ماهگی درد می کشد را تأمین کنند. قرار است نازنین زهرا به زودی عمل شود.
خیریه همت و همه کسانی که در سال 92 با کمک های خود، “بنی آدم اعضای یک پیکرند” را عینیت بخشیدند، از چهره های سال 92 هستند.
محمدرضا عارف
کاندیدای محجوب اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را می توان از چهره هایی شمرد که به “تجربه تاریخی و خرد جمعی” باور دارد.
اگر او ، از تجریه انتخابات 84 که کاندیداهای اصلاح طلبان متشتت شدند و ریاست جمهوری را دو دستی تقدیم احمدی نژاد کردند ، درس نمی گرفت و اگر به خرد جمعی اصحاب اصلاح و اعتدال احترام نمی گذاشت و از کاندیداتوری انصراف نمی داد ، معلوم نبود نتیجه انتخابات ریاست جمهوری چه می شد. او در آخرین لحظات انصراف داد تا جبهه رقیب نتواند بر اساس آرایش جدید صحنه ، تصمیم گیری کند.
عارف در دولت جدید ، برغم این که پیشنهاد عضویت در کابینه را از سوی روحانی دریافت کرده بود ، ترجیح داد به فعالیت سیاسی خارج از دولت بپردازد و احتمالاً حرکت اصلاح طلبان به سمت انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی را راهبری کند.
صادق زیبا کلام
اغلب استادان دانشگاه ، به ویژه استادان علوم سیاسی ، اندوخته های علمی خود را صرفاً در کلاس های محدود درس و در چارچوب دروس رسمی بیان می کنند و کاری به آنچه در فضای جامعه رخ می دهد ندارند تا عملاً با دیگر کسانی که فاقد این علم هستند ، تفاوتی نداشته باشند.
زیبا کلام اما کسی است که کوشیده است اندوخته های آکادمیک اش را در فضای عمومی جامعه جاری کند و لذا به عنوان یک کنشگر و تحلیلگر فعال سیاسی در تلاش دائمی برای ارتقای سطح دانایی در جامعه است.
او می توانست همانند بسیاری از همتایان خود در دانشگاه محصور بماند و زندگی آرام خود را دنبال کند اما چهره ای مسوولانه از خود در قبال جامعه ترسیم کرده است و لذا شایستگی آن را دارد که به عنوان یکی از چهره های سال 92 معرفی شود.
کمیل نظافتی
کمیل نظافتی ، روحانی جوانی از آمل است. او وقتی دید پسر بچه ای 8 ساله ، کلیه هایش را از دست داده و ناگزیر از دیالیز است ، بی آنکه مسوولیتی در قبال او داشته باشد ، داوطلب شد که یکی از کلیه هایش را به او هدیه کند.
حاج کمیل ، نه تنها کلیه اش را داد تا زندگی را به کودکی معصوم بازگرداند ، بلکه خودروی خود را نیز فروخت تا هزینه های عمل جراحی انتقال کلیه را نیز تأمین کند.
این ایثار مادی و معنوی خداپسندانه و انسان دوستانه ، کمیل را در میان چهره های سال 92 قرار داده است.
من واقعاً نمی فهمم زیباکلام توی این لیست چیکار میکنه؟
شاید تحلیلگر خوبی باشه ولی خداییش جاش بین این بزرگان نبود!!!