هرازنیوز:به دلیل وظیفه و رسالت حرفه ای خبرنگاری به دنبال سوژه ای آمدیم که نه در دین مقدس اسلام و نه در قانون مجازات اسلامی دلیلی برایش نیافتیم،سوژه ای که شنیده ها و مستندات را در کنار هم دارد ولی نگاهی به سمتش نمیرود.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی تقی زاده در گفت و گو با هراز نیوز از ربا خواری در این سوژه خبرداد و گفت:در هیچ کجای کتاب مقدس قرآن ذکر نشده است که یک پولی از جایی گرفته شود و دوباره همین پول رایج کشور را با گرفتن کسری پرداخت کنند.
امام جمعه شهر دابودشت با اشاره به اینکه ربا خوار و ربا گیرنده از نظر اسلام خطا کار هستند،بیان داشت:نباید در کشور اسلامی ربا خواری به هرگونه ای صورت گیرد و طبق قانون مجازات اسلامی نیز هم ربا خوار و هم ربا گیرنده متخلف هستند و طبق قانون با آن ها باید برخورد شود.
حال فارغ از این بحث ها و مستنداد،دیده ها و شنیدها خبر می دهد:مدتی است که شخصی به نام ( ن.م)از یکی از سازمان ها و یا ادارات به هر حال از جایی اسکناس 50 تومانی،100تومانی،سکه های 200تومانی،50 تومانی…تهیه می کند و به رانندگان تاکسی می فروشد.
شیوع فروش وی هم به اینگونه است که رانندگان تاکسی یا به میدان هزار سنگر مراجعه می کنند یا طی تماس تلفنی آقای ( ن- م)را پیدا می کنند و بعد با پرداخت اسکناس پول خورد تحویل می گیرند.
نکته قابل توجه برای نگارنده مطلب و مردم این است که در کشور اسلامی ایران چرا باید اینگونه باشد که شغل های که احتیاج به پول خورد دارند به شخص خاصی مراجعه بکنند و بعد به ازای هر هزار تومانی که پول خورد تحویل می گیرند 100تومان پرداخت کنند،به طور واضح یعنی هزارو100تومان پرداخت می کنند و هزار تومان پول خورد تحویل می گیرند.
حال اگر نگاهی کنیم به اداراتی که با پول خورد سرو کار دارند به یک نتیجه واحد خواهی رسید یا به کسانی که پول خورد را چاپ می کنند یعنی بانک مرکزی یا به اداراتی که پول های داخل صندوق های صدقه را جمع آوری می کنند.
نصرت یکی از رانندگان تاکسی در گفت و گو با هراز نیوز عنوان داشت:مواقع بسیاری می شود که روزی حداقل 10 هزار تومان برای خرید پول خورد کسری می دهم،وی در پاسخ به سوال هراز نیوز مبنی بر اینکه چرا از جای دیگری پول خورد تهیه نمی کنید،اظهار داشت:چندین بار به بانک ملی و کمیته امداد امام خمینی مراجعه کرده ام، ولی نه پاسخ درستی گرفته ام هیچ در بعضی اوقات نیز به سمتی راهنمایی شده ام که به باز به کسری دادن ختم می شد.
سینا قربانی هراز نیوز
تمام بانکها مشغول نزول خواری هستند
در هر صورت اگر هر سازمانی بخواهد و یا نهادی بخواهد این تامین پول خورد را برعهده بگیرد هزینه جانبی خواهد داشت. درست است که اسکناس و پول و ارز به دلیل عدم ارزش ذاتی مصداق ربا قرار می گیرند کما اینکه اصلا بانک های ایران ربا نمی دهند. بانک های ایران پول مردم را جمع می کنند و اصل پول را حتی نمی دهند تا چه رسد به ربا. در باره این دزدی آشکار و نه ربای بانک ها مقالات و سخنرانی های شفافی وجود دارد. مشکل اینجاست که ما در هیچ نهاد و سازمان و شئونات اداری خود یک رویه متحد نداریم. چرا که اگر این رویه متحد رعایت شود خود به خود این مشکل پیش نمی اید اگر این مشکل را بخواهن در مقصد حل کنند، دوباره رانت زا خواهد بود بلاشک. البته به روشی دیگر. به نظرم کاش نویسنده محترم راهکاری اصولی و صد البته فراگیر و پایدار ارایه می دادند تا درپی خراب کردن سازه ای هرچند نادرست جایگزینی وجود داشته باشد. تا اختلال ایجاد نشود. آن فردی که به اختصار اسمش را نوشته اید،اگر اشتباه نکنم مدتی قبل بحثش در جلسه ای پیش آمد. مشکل از رانندگان تاکسی است که کاش یکی را بین خود انتخاب کنند و آن مابه تفاوتی را که بر اساس حمل نقل و انتقال و معطلی می باشد و نه ارزش افزئده ای بر پول رایج را به او بپردازند تا راه حلی درست و کارا پیدا شود.
راستی از …. در اداره ورزش وجوانان امل چه خبر