محقق و پژوهشگر گویش تبری مازندرانی گفت: شعر تبری احیاگر زبان اصیل مازندرانی است.
به گزارش خبرگزاری ما، علی حسننژاد محقق و پژوهشگر گویش تبری مازندرانی در همایش استانی شعر محلی مازندرانی ” سرگل سو” که به مناسبت سالگرد ازدواج امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) در باشگاه ورزشی دلاوران ایزدشهر نور برگزار شد و با استقبال مردم فرهنگدوست نور قرار گرفت، بیان داشت: لهجه تبری یکی از زیباترین لهجههای کشور است که باید بیشتر از گذشته مردم و مسئولین برای تبلیغ و پیشرفت آن دست به دست هم دهند و تلاش و کوشش کنند.
وی افزود: اشعار امیری، کتولی، تبری و روایتهای زندگی بزرگان این خطه بیانگر فرهنگ و آداب رسوم اصیل مازندرانی است و هر مازندرانی با توجه به گذشتگان و مطالعه روزگار گذشته خود بیشتر به هویتاش میبالد.
محقق و پژوهشگر گویش تبری مازندرانی با اعلام اینکه شعر تبری احیاگر زبان اصیل مازندرانی است، تصریح کرد: شعر یکی از گویاترین زبان برای بیان عواطف و علایق درونی انسانها است و کمتر کسی در جامعه یافت میشود که با شعر رابطه خوبی نداشته باشد و با بیان اشعار احساس شور و شعف نکند.
دبیر اجرایی همایش استانی شعر محلی مازندرانی ” سرگل سو ” در این همایش با توجه به فعالیت شاعران خوش ذوق محلیسرا در انجمنهای شعر شهرستانهای نور، محمودآباد و آمل گفت: خوشبختانه توجه به اشعار محلی و گویش زیبای محلی و توجه ویژه به کلمات و اصطلاحات اصیل شیرین مازندرانی در بین شاعران این خطه بسیار به چشم میآید.
مسعود شیخ الاسلام با تاکید اینکه مردم شهرهای مازندران در مقابل ارائه اشعار مازندرانی احساسات و نشاط خاصی از خود بروز میدهند، عنوان کرد: باید شاعران این منطقه بیشتر به بحث گویشهای محلی بپردازند و تخصصی به این امر نگاه کنند.
شیخ الاسلام که خود صاحب تالیفات و کتابهای شعر زیادی در بخش زبان مازندرانی و فارسی است، بیان داشت: شاعر رسالت اجتماعی و فرهنگی بزرگی به دوش دارد و باید اعتقادات ملی و مذهبی خود را با نگاه شعر و بینش عمیق خود به قلم نگارش درآورد.
در این همایش که با تلاش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای اسلامی شهر و شهرداری ایزدشهر برگزار شد به 14 نفر از شاعران برتر محلیسرای استان مازندران که کارهای محلی تبری خود را اجرا کردند لوح سپاس و هدایایی به رسم یادبود اهدا شد.
خبرنگار فرهنگی مازندران؛ قربانعلی مسافر
Now we know who the seinsble one is here. Great post!