احتمال رقابت سه فیلم فاخر و ارزشی در جشنواره فجر امسال می تواند مهترین اتفاق سینمایی در چند سال اخیر را رقم بزند.

حالا دیگر اوضاع سینمای ایران مساعد است. به جرات می توان گفت در سال 92 سینما کاملا با شرایط منفعل گذشته فاصله گرفت و اکران برخی آثار سینمایی رونقی دوباره را به گشیه بازگرداند.

هیس دخترها فریاد نمی زنند، گذشته، دهلیز، هیچ کجا هیچ کس، پل چوبی، حوض نقاشی، تهران 1500، رسوایی و چه خوبه برگشتی آثاری بودند که همگی با استقبال مواجه شده و به فروش میلیاردی رسیدند. آماری که هرگز در سال 91 محقق نشد و غالبا فیلم ها با شکست از پرده پائین کشدیده می شدند.

به نظر می رسد این روند رو به رشد در جذب مخاطب ادامه داشته باشد. چرا که اقلب کارگردانان مطرح و با سابقه کشور آثاری را برای اکران در ماه های آینده آماده کرده اند که نوید سینمای پر رونقی را به اهالی هنر می دهد. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به برخی از فیلم های مهم و مورد توجه در شش ماهه دوم سال نود و دو:

1- محمد رسول الله(به کارگردانی مجید مجیدی)


پیش تولید پروژه فاخر محمد رسول الله از اوایل سال 90 آغاز شد و مراحل ساخت و فیلم برداری آن تا امروز به طول انجامید. زمزمه هایی مبنی بر حضور آخرین اثر مجید مجیدی در جشنواره فجر سال 92 شنیده می شود که نشان می دهد فیلم در مراحل پایانی بوده و به سرانجام رسیده است.

این اثر تاریخی و البته پر هزینه قرار است مهمترین فیلم سینمایی در جهان اسلام باشد که در قالب تریلوژی(سه گانه) کار خواهد شد و در قسمت اول آن شاهد به تصویر کشیده شدن زندگی پیامبر اعظم(ص) از زمان تولد تا دوران نوجوانی هستیم. مجیدی در این کار از فناوری های روز هالیوود بهره جسته و بازیگران متعددی در آن مقابل دوربین رفته اند ضمن این که چند کشور دور و نزدیک مثل هند و آفریقا از لوکیشن های فرعی “محمد رسول الله” بوده اند.

بازیگرارن فیلم: امین تارخ، مهدی پاکدل، حمید فرخ نژاد، ساره بیات، محسن تنابنده و…

2- چ/چمران (به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا)

پرداختن به زندگی شهید بزرگوار “مصطفی چمران” به تنهایی جداب است. حال آنکه ابراهیم حاتمی کیا هم پشت دوربین آن قرار بگیرد می تواند خبر از اکران یک فیلم جنجالی و زیبا بدهد.

ساخت “چمران” از روز اول تا امروز با حواشی متعددی همراه بود که باعث شد نامش بر سر زبان ها افتاده و در اقلب محافل سینمایی سراغ آن را بگیرند. از گریم پنهانی بازیگر نقش شهید چمران، تا درگیری پر ماجرای بازیگر و کارگردان، این فیلم را به تیتر یک بسیاری از رسانه ها تبدیل کرد.

چمران قرار بود به جشنواره فجر سال قبل برسد، اما عدم به پایان رسیدن بخش هایی از فیلم برداری و نرسیدن فیلم به مرحله تدوین کار آن را به جشنواره امسال رساند.

بازیگارن فیلم: فریبرز عرب نیا، مریلا زارعی، سعید راد، بابک حمیدیان و…


3-روز رستاخیز (به کارگردانی احمدرضا درویش)

خیلی ها منتظرش هستند. فیلمی که یک سالی از آماده شدن آن می گذرد و راحت می توانست در جشنواره فجر سال قبل حضور داشته باشد اما به دلیل بروز برخی مشکلات میان شرکت های سازنده (دلتا مدیا و آکوا فالز) با مدیران سینمایی وقت، اکران آن تا امسال به تعویق افتاد.

از سال 88 تا اواسط 91 برای روز رستاخیز وقت و هزینه صرف شد و خیلی ها آن را رقیبی جدی برای پروژه سنگین مجیدی می دانند. کسی نمی داند اگر سه فیلم محمد رسول الله، چمران و روز رستاخیز با هم در جشنواره فجر سی و دوم  اکران بشوند، چه طوفانی به پا خواهد شد.

روز رستاخیز به وقایع منتهی به شهادت امام حسین(ع) می پردازد و از برخی عوامل سازنده آن مثل طریق انوار و استفن واربک از چهره های بین المللی هستند.

بازیگرا فیلم: پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، بابک حمیدیان، بهادر زمانی، انوشیروان ارجمند و…


4 – شناسایی (به کارگردانی کیومرث پور احمد)



پور احمد بعد از اثر خوش ساخت “اتوبوس شب ” محصول سال 85 در ژانر دفاع مقدس دیگر فیلمی نساخت تا این که امسال دوباره سراغ این ژانر آمده و انگونه که از نام فیلم پیداست، موضوع آن باید در مورد تفحص شهدای هشت سال جنگ تحمیلی باشد.

“شناسایی” داستان رزمنده‌ای است که در یک عملیات پایش روی مین می‌رود و ۱۸ روز در خاک عراق گرفتار می‌شود. با توجه به این که مراحل پیش تولید آن به تازگی و در اواسط تابستان آغاز شده، بعید به نظر می رسد که بتواند در جشنواره امسال شرکت کند اما ممکن است تا پایان سال شانس اکران عمومی را داشته باشد.

اخیرا شنیده می شود که نام فیلم قرار است به “50 قدم آخر” تغییر کند و بازیگران آن نیز دقیقا مشخص نیستند. البته اخباری هم مبنی بر همکاری بابک حمیدیان با پور احمد شنیده می شود.


5- شهر موش ها2 (به کارگردانی مرضیه برومند)

می گویند از آن فیلم های پر خرجی است که دکور های عظیمی برای آن در حال ساخت است و امیدو هم می رود که حسابی در گیشه بفروشد. تاریخ نشان داده که مردم ما برای نوستالژی های خودشان احترام ویژه ای قائلند و استقبال چند میلیاردی  از سینمایی “کلاه قرمزی” میتواند مهر تاییدی بر این ادعا باشد.

با توجه به این که عروسک های قبلی شهر موش ها همگی از بین رفته و قابل استفاده نیستند، برومند خبر از ساخت سری جدید این عروسک ها داده  و هنوز هم مشخص نیست که چه کسانی در کسوت بازیگر در این فیلم جلوی دوربین خواهند رفت.


6- لاله (به کارگردانی اصدالله نیک نژاد)

اواخر سال 90 بود که خبر ساخت فیلمی چند میلیاردی توسط یک کارگردان نه چندان متعهد که سالها در کشور آمریکا زندگی کرده به گوش اهالی فرهنگ رسید. از همان موقع شایعات و حاشیه های زیادی بر سر زبان ها افتاد از حضور آنجلینا جولی و جسیکا آلبا در این فیلم تا خبر لغو ساخت آن توسط اسد الله نیک نژاد. در هر حال اسفند ماه 91 این فیلم جلوی دوربین رفت و ظاهرا مراحل پایانی را طی می کند.

لاله داستان زندگی یک زن ایرانی به نام لاله صدیق  است که در رشته اتومبیلرانی مهارت های ویژه ای دارد و چندین بار در رقابت های مختلف قهرمان شده است.

بازیگران فیلم: سارا امیری و نیکی کریمی.


7- رد کارپت (رضا عطاران)

جشنواره کن 2013 لوکیشن فیلم جدید رضا عطاران بود! اثری شبه مستند که خودش در آن بازی می کند و خیلی سریع هم آن را ساخت.

داستان فیلم مربوط به یک عشق فیلم تمام عیار است که برای دیدن اسطوره سینمایی اش یعنی استیون اسپیلبرگ، به فرانسه می رود و با اتفاقات خاصی مواجه می شود.

این فیلم که بازیگران اصلی دیگری ندارد و خود عطاران تمام بار را به دوش می کشد، در مراحل نهایی تدیون است و به احتمال زیاد به جشنواره فیلم فجر خواهد رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *