رئیس انجمن دوستداران دماوند از نگرانی درباره گسترش ویلاسازی در ارتفاع 2500 متر به بالا در این قله خبر داد و خواستار حفاظت از ارتفاعات این منطقه شد.

محمدرضا طاهری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در آمل با اشاره به مهم‌ترین‌ آسیب‌های تهدیدکننده قله دماوند بیان داشت: آسیب‌هایی مختلفی دماوند را تهدید می‌کند مکه مهم‌ترین آن فعالیت معادن است.

این مسئول با اعلام اینکه این معدن‌سازی در حجم وسیع صورت می‌گیرد، تصریح کرد: اداره صنایع مجوز این معادن را صادر کرده، اما معادن بیشتر از مجوزهای داده شده برداشت می‌کنند.

طاهری با اشاره به اینکه هدف ما این است که برداشت‌ها قانونمند شود، گفت: مسئول نظارت بر این معادن مشخص نیست و چون مجوز را صنایع صادر می‌کند کاملا مشخص نیست که نظارت بعدی بر عهده چه کسی است.

وی با بیان اینکه چون شورای شهر رینه در این زمینه ذینفع است و بنابراین ناظر خوبی نیست، اذعان کرد: به همین دلیل پیشنهاد کردیم که شورای صیانت از دماوند تشکیل شود تا این برداشت‌ها و نظارت از طریق این شورا صورت گیرد.

رئیس انجمن دوستداران دماوند با تاکید بر اینکه ثبت جهانی دماوند کار ساده‌ای نیست، افزود: ثبت آثار تاریخی به راحتی صورت می‌گیرد ولی ثبت آثار طبیعی به این سادگی نیست و چون ثبت آثار طبیعی یونسکو در آسیا خیلی کم است این امر زمان‌بر بوده و به این راحتی هم نمی‌شود آن را ثبت کرد.

این مسئول با بیان اینکه در آخرین نشستی که در اداره کل میراث فرهنگی صورت گرفت قرار بر این شد که آیتم‌ها مشخص شود و در کنار آن دبیرخانه‌ای در سازمان میراث فرهنگی تشکیل شود، ادامه داد: تلاش می‌کنیم با کمک هم بتوانیم این آیتم‌ها را فراهم کنیم تا دماوند برای ثبت جهانی آماده شود.

وی با اعلام اینکه شناسایی و حفاظت از گونه‌های در حال انقراض گیاهی و جانوری از آیتم‌های ثبت جهانی است، گفت: امروز چرای بیش از اندازه دام‌ها در این منطقه صورت می‌گیرد که این امر به محیط زیست این مجموعه صدمه وارد می‌کند.

طاهری با اشاره به تهدید خاک این منطقه بیان کرد: خاک‌های این منطقه به دلیل وجود بیش از حد دام و استفاده بی‌رویه کوهنوردان دچار فرسایش شدید شده است.

رئیس انجمن دوستداران دماوند یادآور شد: هدف ما این است که از ارتفاع 2500 متر به بالا در قله دماوند حفاظت شده اعلام شود تا نتوانند در آن دخل و تصرفی صورت دهند.

وی با بیان اینکه امروز در ارتفاع بالای 2500 متر ساخت‌و‌ساز ویلایی صورت می‌گیرد، گفت: اطلاعات دقیق داریم که در برخی مناطق حتی لوله‌های آب کشیدند و می‌خواهند به عنوان زمین کشاورزی در زیر قله دماوند ساخت و ساز کنند.

این مسئول در پایان اذعان داشت: پیشنهاد دادیم کل ادارات باید در کمیته‌ای گردهم بیاید و بتواند جلوی این تخریب‌ها گرفته شود و در این امر نیاز به همکاری تمام ادارات دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *