كارشناس مسئول بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بدن در طول ماه رمضان سوخت و ساز خود را بسته به شرايط كاهش مي دهد. بنابر اين نبايد بعد از ماه رمضان غذاي فراواني مصرف كرد زيرا افزايش وزن ناگهاني را به دنبال دارد.
دكتر «زهرا اباصلتي» در مورد لزوم رعايت اصول تغذيه مناسب پس از ماه مبارك رمضان افزود: رعايت اصول تغذيه پس از ماه مبارك رمضان به منظور پيشگيري از مشكلات گوارشي ضروري است. از اين رو نبايد پس از يك ماه روزه داري غذاهاي چرب و درحجم بالا و پر ادويه استفاده كرد زيرا به دستگاه گوارش صدمه مي زند بهتر است صبحانه درحد مناسب و در وعده ناهار و شام غذاهاي كم چرب و سبك و حاضري مانند ماست و خيار، نان و پنير و هندوانه استفاده كرد.
برخي از افراد درماه رمضان موفق به كاهش وزن شده اند كه بيشتر به علت از دست دادن آب بدن است كه و اگر اين وضعيت ادامه يابد باعث كاهش قواي جسمي و فكري آن ها مي شود. بنابراين بايد پس از ماه رمضان به تامين آب بدن و جبران آب از دست رفته تاكيد شود و روزانه 8 تا 10 ليوان آب بنوشند.
برخي از افراد درماه رمضان موفق به كاهش وزن شده اند كه بيشتر به علت از دست دادن آب بدن است كه و اگر اين وضعيت ادامه يابد باعث كاهش قواي جسمي و فكري آن ها مي شود. بنابراين بايد پس از ماه رمضان به تامين آب بدن و جبران آب از دست رفته تاكيد شود و روزانه 8 تا 10 ليوان آب بنوشند.
برخي از افراد در طول ماه رمضان با كاهش كالري دريافتي موفق به كاهش وزن شده اند اين افراد بايد سعي كنند وزن خود را ثابت نگه دارند و دراين زمينه از ورزش و تحرك بدني نيز غافل نشوند.
دريافت زياد شيريني و غذاهاي چرب در ماه رمضان منجربه كاهش دريافت سبزي، ميوه و لبنيات و در نتيجه كاهش دريافت ويتامين ها و املاح معدني شده از اين رو بهتر است برنامه ريزي در جهت دريافت مناسب سبزي ها و ميوه ها و همچنين لبنيات انجام شود.
وي خوردن غذا در رأس ساعت معين، خوردن غذا در دو وعده اصلي صبح و شام و استفاده از ميان وعده در وعده ناهار به جاي خوردن غذاهاي سنگين و چرب در وعده ناهار، استفاده از غذاهاي سنتي و سالم در سفره خانوار و كاهش مصرف غذاهاي آماده و فست فودها را براي افرادي كه مي خواهند لاغر شوند، توصيه كرد.