ایسنا: روزهاي داغ معمولاً بر سيستم بدن اثرگذار بوده اما ميتوانند خلق و خوي فرد را نيز دستخوش تغيير كند.
يافتههاي تحقيقات نانسي موليتور پژوهشگر علوم رفتاري دانشگاه نورثوسترن، نشان ميدهد: بسياري از افراد به هنگام بالا رفتن سطح جيوه احساس ميكنند سرشان اندكي داغ شده است. در واقع آب و هواي داغ و به ويژه مرطوب با افزايش خشونت و همچنين مزاج عمومي پايينتر مرتبط است.
بنا بر اين يافتهها،اين امر به دليل خوابيدن توام با مشكل، كاهش آب بدن و محدوديتهايي در خصوص فعاليتهاي روزانه از قبيل حبس شدن در منزل طي تمام روز براي اجتناب از گرماي طاقت فرساست.
تمامي اين مولفهها در بدتر كردن مزاج انسان در آب و هواي گرم مشاركت ميكنند و همچنين فقدان كنترل بر روي شرايط نيز ممكن است بيشتر افراد را خشمگين كند.
نتايج تحقيق فوق تاكيد ميكند كه هنگام خشونت در اثر گرماي زياد، بايد از اتخاذ هر نوع تصميم اساسي خودداري كرد؛ زيرا ممكن است به پشيماني بينجامد.
در حالي كه افسردگي و بدخلقي در تابستان معمول است، درصد كوچكي از افراد (حدود يك يا دو درصد) نوعي نسخه تابستاني اختلال تاثير فصلي (SAD) را تجربه ميكنند.
به گفته موليتور، پژوهشگر طرح، علاوه بر احساس افسردگي و ناآرامي، افراد داراي اين شرايط به شدت در اوقات تابستان مضطرب بوده و ميتوانند دست به خودكشي بزنند. تحمل گرما و نور آفتاب براي آنها تقريباً غيرممكن است. بازههاي زماني طولاني گرما و رطوبت ممكن است افزايش در موارد SAD تابستاني را به دنبال داشته باشد.
موليتور در اين پژوهش، افراد را به تمرين دادن در گرما تشويق بدين گونه تشويق ميكند: بنشينيد و به بدنتان گوش فرا دهيد. چنانچه شما سالم هستيد و ميخواهيد تمرين ورزشي كنيد، تلاش كنيد كه صبح يا عصر و نه در اواسط روز براي انجام اين كار از منزل خارج شويد. در صورتي كه داروهاي ديوريتيك مانند داروي فشار خون مصرف ميكنيد، براي هيدراته ماندن نياز به نوشيدن مايعات بيشتر از معمول داريد. به علاوه تمركز بر روي جوانب زندگي كه قادر به كنترل آنها هستيد و اين كه سرانجام عملي خواهند شد، ميتواند شما را آرام كند.