بولتن نیوز: بر اساس گزارش منتشره از سوی BBC، نظر سنجی اخیر بی بی جی و گالوپ برای دهمین سال متوالی با شرکت دو هزار نفر که به صورت تصادفی از ۳۱ استان ایران و از طریق تماس تلفنی برگزیده شده بودند، صورت گرفت. “بر اساس نظر سنجی موسسه های گالوپ و هیئت کارفرمایان پخش رسانه (بی بی جی) در آمریکا، تلویزیون دولتی ایران هنوز کلیدی ترین نقش خبر رسانی در این کشور را ایفا می کند”.
این دو موسسه آمریکایی روز سه شنبه (۱۲ ژوئن – ۲۳ خرداد) در کنفرانسی خبری اعلام کردند که بیش از ۸۰ درصد از شرکت کنندگان در این نظر سنجی به رادیو و تلویزیون ایران و تنها شش درصد از آنها به خبرگزاری های خارج از این کشور رجوع می کنند!. << این در حالی است که برابر همین نظر سنجی 30 درصد از شرکت کنندگان قبول نکرده اند تا در نظرسنجی شرکت کنند؛ یعنی حدود 600 نفر از 2000 نفر>>
بنابر این نظر سنجیها شرکت کنندگان معتقدند که خبرگزاری های خارجی خبرهای ایران را سانسور نمی کنند و برنامه های فرهنگی و تفریحی که در کشور در دسترس نیست را در اختیار آنها می گذارند!.
در طرف دیگر شرکت کنندگان انتقادهایی که از طرف رسانه های خارج از این کشور نسبت به ایران صورت می گیرد را رد می کنند و معتقدند که این رسانه ها از طرف گروههایی با منافع خاص اداره می شود.
نظر سنجی اخیر بی بی جی و گالوپ برای دهمین سال متوالی با شرکت دو هزار نفر که به صورت تصادفی از ۳۱ استان ایران و از طریق تماس تلفنی برگزیده شده بودند، صورت گرفت. این تحقیقات در ماه مارس سال جاری میلادی انجام گرفته و حدود یک ماه به طول انجامید.
ویلیام بل یکی از مدیران از بی بی جی می گوید: “وقتی از مردم خواسته می شود که کیفیت رسانه های داخلی و خارجی را ارزیابی کنند، معلوم نیست که شرکت کنندگان جواب های صادقانه دهند.” او گفت: “ممکن است شخصی بهای بیشتری به رسانه های داخلی دهد یا حتی تصدیق کند که رسانه های خارجی را دنبال می کند اما به دلیل مسائل سیاسی و اجتماعی بگوید که علاقه و اعتمادی به رسانه های خارجی ندارد.
بل می گوید امسال ایرانی ها علاقه بیشتری برای شرکت در این نظر سنجی نسبت به سالهای گذشته از خود نشان دادند. او گفت: “۳۰ درصد قبول نکردند که با ما صحبت کنند که البته این درصد از تحقیقاتی که در آمریکا انجام می گیرد خیلی بهتر است. در آمریکا ۶۰ تا ۷۰ درصد از مردم شرکت در نظرسنجی ها را رد می کنند.”
بر اساس این نظرسنجی تلویزیون رسانه اصلی دریافت اطلاعات است. استفاده از ماهواره، رسانه های دیجیتال، و اینترنت از سال ۲۰۰۸ تا کنون رشد نسبی داشته است. در کل همه شرکت کنندگان تلویزیون دارند و ۹۰ درصد آنها دارای تلفن های همراه هستند. نزدیک به ۷۰ درصد کامپیوتر، بیش از ۵۰ درصد رادیو، بیش از ۴۰ درصد اینترنت و بیش از ۲۰ درصد آنتن ماهواره دارند!.
پس از تلویزیون، رسانه های اصلی دریافت اطلاعات تلفنهای همراه، رادیو، روزنامه، اینترنت و تلویزیونهای خارج از کشور هستند. دو درصد از شرکت کنندگان هم از طریق شبکه های اجتماعی و رادیوهای خارجی خبر دریافت می کنند!. بنا به این تحقیقات سایتهای اینترنتی گوگل و یاهو از بقیه سایتها در بین شرکت کنندگان محبوبتر هستند.
حال با توجه به آنچه BBC میگوید و آنچه صدا و سیما منتشر کرده و به آن اذعان دارد باید پرسید علت تعریف و تمجید بی بی جی و گالوپ از تلویزیون ملی ایران چیست!.
در این رابطه خواندن فرازهایی از بیانات حضرت امام خمینی (ره) خالی از لطف نیست. ایشان فرموده اند:
امام خمینی (ره) : “باید هیچ سستى نکنیم و از این ترس نداشته باشیم که فلان رادیو یا دولت خارجى چه مىگوید، رادیوها باید به ما فحش بدهند. آن روزى را که امریکا از ما تعریف کند باید عزا گرفت. آن روز که کارتر و ریگان از ما تعریف کنند معلوم مىشود در ما اشکالى پیدا شده است، آنها باید فحش دهند و ما هم باید محکم کارمان را انجام دهیم.” صحیفه امام، ج18، ص: 242
امام خمینی (ره) : “اگر چنانچه امریکا از ما تعریف کند و روزنامههاى امریکا از ما تعریف کنند، آن وقت است که باید مردم بگویند این چه است قضیه؟ یک قضیهاى هست که دارند تعریف مىکنند! البته باید از ما تکذیب کنند، از شما هم باید تکذیب کنند، و جمهورى اسلام را هم باید تکذیب بکنند.” صحیفه امام، ج9، ص: 527
امام خمینی (ره) : “اگر امریکا [و منافقین] تعریف کنند از یک کسى، تعریف کنند از یک چیزى، وقتى تعریف کردند، مردم مىفهمند این عیبى دارد که اینها تعریف مىکنند از او.”صحیفه امام، ج17، ص: 250