بدهی ۲۰ هزار میلیارد تومانی خودروسازها به قطعه‌سازان

نگاهی به بازار آشفته خودرو و مسکن

رئیس انجمن قطعه‌سازان خودرو و نیرو محرکه استان کرمانشاه از بدهی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومانی خودروسازها به قطعه‌سازان خبر داد.

بابک کریمخان در گفت و گو با خبرنگار با ایسنا، با اشاره به مشکلات متعددی که قطعه‌سازان کشور با آن مواجهند، اظهار کرد: یکی از مهمترین این مشکلات عدم پرداخت مطالبات از سوی خودروسازان است که رقم آن تقریباً به حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده و تا کنون کمتر از چهار هزار میلیارد تومان آن تسویه شده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بخشی از مواد و قطعات اولیه مورد نیاز قطعه‌سازان وارداتی است و اکنون به دلیل محدودیت‌های ارزی و انتقال پول امکان تهیه مواد اولیه برای قطعه‌سازان دشوار شده است.

عضو هیأت مدیره خانه صنعت و معدن کرمانشاه مدعی شد: طی ۱۰ روز اخیر که ارتباط با بانک‌های چینی به عنوان یکی از مهمترین طرف‌های معامله نیز قطع شده، مشکلات تشدید شده است.

کریمخان معتقد است، افزایش قیمت مواد اولیه نیز مزید علت مشکلات قطعه‌سازان شده است.

وی با بیان اینکه مجموع این عوامل باعث شده قطعه‌سازان گستره کار خود را کوچک کنند، اضافه کرد: با ادامه این شرایط این واحدها مجبور به تعدیل نیروهای خود خواهند شد و خطر از دست دادن اشتغال، ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نیروی صنعت قطعه‌سازی کشور را تهدید می‌کند.

رئیس انجمن قطعه‌سازان خودرو و نیرو محرکه استان کرمانشاه، پیامد دیگر این شرایط را کمبود قطعات مورد نیاز صنایع خودروسازی کشور دانست و تاکید کرد: وقتی که قطعه‌ساز پول ندارد نمی‌تواند تولید را ادامه دهد و این امر باعث شده تعداد زیادی خودرو تولید شده با کمبود قطعه کف کارخانه‌ها بماند.

کریمخان برآورد کرد، تعداد خودروهایی که با کمبود قطعه مواجهند در مجموع در دو خودروسازی مهم کشور (ایران‌خودرو و سایپا) به ۱۶۰ هزار دستگاه برسد.

وی درباره راهکارهای برون رفت از این وضعیت نیز گفت: در وهله اول باید به سمت عادی سازی روابط با کشورهای اروپایی و آسیایی برویم و حداقل روابط مالی را با این کشورها بهبود بخشیم.

عضو هیأت مدیره خانه صنعت و معدن کرمانشاه خواستار حمایت دولت از خودروسازان و پرداخت تسهیلات به آنها شد و تاکید کرد: اگر این اتفاق رخ دهد، خودروسازان می‌توانند بخشی از مطالباتشان به قطعه‌سازها را پرداخت کنند و این چرخه دوباره فعال شود.

کریمخان معتقد است، با این کار التهاب بازار خودرو نیز کاهش می‌یابد و تعداد زیادی از خودروهایی که در کارخانه‌ها مانده وارد بازار می‌شوند و خودروسازان می‌توانند به تعهدات خود عمل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *