واحد مرکزی خبر نوشت: سقوط قیمت ارز و سکه، روند رو به رشد مهاجرت از تهران و رکود فراگیر، باعث تنزل قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران شد.
گزارش های میدانی نشان می دهد قیمت آپارتمان های 40 تا 85 متری در مناطق مختلف به طور میانگین 25 تا 30 درصد کاهش یافته است، اما بیشترین کاهش قیمت ها در آپارتمان های با متراژ بالا دیده شده به نحوی که به گفته قنیری از مشاوران املاک در منطقه 5 بسیاری از فروشنده ها حاضر شده اند با تخفیف 40 درصد آپارتمانشان را به معرض فروش بگذارند.
از دلایل این کاهش قیمت ها تغییر مسیر اقتصاد به سمت تعادل است. با پیش بینی کاهش نرخ دلار تا 6 هزار تومان و افزایش کوچ خانواده ها به شهرها و مناطق حاشیه تهران و کاهش قدرت خرید متقاضیان واقعی مسکن، کارشناسان از به تعادل رسیدن قیمت مسکن خبر می دهند که خود به خود این امیدواری را ایجاد می کند که کاهش اجاره بها را هم در پی داشته باشد. موضوعی که گذشتن فصل جابجایی ها نیز آن را تقویت کرده است.
محسن پور که در منطقه 9 بنگاه دارد گفت: امروز آپارتمانی 60 متری (نوساز) را که 90 میلیون برای رهن گذاشته شده بود 75 میلیون قرارد داد بسته است.
مهاجرت به حاشیههای شهرهای اطراف تهران نیز مدارس را دوشیفته و شلوغ کرده است. آنطور که مسئولان آموزش و پرورش میگویند با افزایش قیمت مسکن و اجاره بها خیلی از خانوادهها برای زندگی به حاشیه شهرها میروند. همین موضوع موجب شده تا مدارس کشور دیگر گنجایش این تعداد دانشآموز را نداشته باشد.
خبر این مهاجرتها البته از سوی نایب رئیس اتحادیه املاک تهران هم تأیید شده است: «درماههای اخیر و بهدنبال افزایش قیمت مسکن و اجاره بها در شهر تهران، شاهد روند مهاجرت اقشار اجارهنشین از تهران به سمت شهرهای اطراف از جمله کرج، شهریار، پردیس، رودهن و مسکن مهر هستیم.»
مسئولان آموزش و پرورش این مهاجرتها را برای سرانه آموزشی کشور بسیار نگرانکننده میدانند چرا که این روزها مدیران با حجم بالایی از دانشآموزان روبهرو هستند که کلاس درسی برایشان وجود ندارد و آنها مجبورند در مدارس دوشیفته یا در برخی شهرکها سهشیفته تحصیل کنند؛ موضوعی که البته رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور هم در گفتوگو با سایت خانه ملت اعلام کرده بود که بهدلیل کمبود فضای آموزشی در برخی مسکنهای مهر از کانکس برای تأمین فضای آموزشی استفاده شده است.