تلسکوپی که با کیفیتترین عکس جهان را تهیه کرد لنزی با قُطر ۲٫۶ متر در اختیار دارد و ۱۰۸ موتور مجزا برای گرفتن این عکس به صورت همزمان با یکدیگر فعالیت کردهاند.
فارس، رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) از سحابی پنجه گربه و خرچنگ تصاویری تهیه کرده است که میتوان از آن به عنوان باکیفیتترین عکس گرفته شده در تاریخ یاد کرد.
تصاویر تهیه شده از سحابی پنجه گربه و خرچنگ توسط این رصدخانه حدود ۲ میلیارد پیکسل را شامل میشود و به همین خاطر آن را باکیفیتترین عکس جهان میدانند.
سحابی پنجه گربه با نام علمی NGC 6334 شناخته میشود و سحابی خرچنگ NGC 6357 نامگذاری شده است که هر دو آنها در صورت فلکی عقرب واقع شدهاند و این نامگذاریها بر اساس نحوه قرار گرفتن ستارهها در کنار یکدیگر صورت میگیرد.
این دو سحابی نخستین بار در ژوئن ۱۸۳۷ شناسایی شدند و یک دانشمند به نام «جان هرشِل» آنها را به ثبت رساند. او برای این ثبت بزرگ به مدت سه سال در منطقه تحقیقاتی آفریقای جنوبی زندگی کرد و سرانجام توانست دو سحابی مذکور را موقعیتیابی کند.
به هر حال، باکیفیتترین عکس جهان که هماکنون از این دو سحابی گرفته شده است را دستگاهی به نام OmegaCam تهیه کرده که روی رصدخانه جنوبی اروپا نصب شده است. سیستم OmegaCam به گونهای ساخته شده است طول موج گستردهای را تشخیص میدهد و میتواند میدانی به وسعت ۲۵۶ میلیون پیکسل را تحت پوشش قرار دهد. کیفیت لنز این سیستم ۱۶ برابر نسبت به تلسکوپ هابل بیشتر است.
لنز این سیستم آینهای با قُطر ۲٫۶ متر را در اختیار دارد و ۱۰۸ موتور مجزا برای گرفتن این عکس به صورت همزمان با یکدیگر فعالیت کردهاند.