۲۲ هزار میلیارد تومان هزینه اتمام کل پروژه های عمرانی شهرداری

هرازنو: رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اعلام کرد: برآورد انجام شده نشان می دهد برای اتمام کل پروژه‌های شهرداری تا پایان سال افتتاح؛ به قیمت امروز ۲۲ هزار میلیارد تومان بودجه لازم است.

به گزارش ایسنا، علیرضا دبیر امروز سه شنبه در جریان ارائه گزارش نظارتی شش ماهه پروژه‌های تملک سرمایه ای سال ۹۵ شهرداری تهران در صحن علنی شورا اظهار داشت:‌جمع کل پروژه های معاونت ها و مناطق ۲۱۷۲ پروژه است.
دبیر علل تأخیر پروژه‌ها را توضیح داد و یادآور شد: زمین؛ طراحی و برنامه ریزی؛ پیمانکار و مالی از مشکلات اجرای پروژه ها بوده که باعث تأخیر در اجرا شده است. بیشترین دلیل تأخیر پروژه ها نیز مربوط به مشکلات مالی است.
وی تصریح کرد:‌ ما برای تدوین بودجه سال ۹۶ بر اساس مشاهده‌ها و نظارتهای انجام شده بر جزییات پروژه‌ها تصمیم‌گیری خواهیم کرد.
دبیر با بیان اینکه کمیسیون برنامه و بودجه شهرداری تهران پروژه‌های زیر ۵۰ درصد را متوقف کرده و شهرداری تهران اجازه آغاز پروژه جدید را ندارد، تاکید کرد:‌ بازدیدهای انجام شده نشان می دهد ۲۵ درصد پروژه های مناطق و ۵۸ درصد پروژه های معاونت ها تغییر داشته است.

وی ادامه داد:‌ همچنین سال خاتمه ۴۳ درصد پروژه های معاونت ها نیز تغییر کرده است.

دبیر درباره نحوه واگذاری پروژه توسط موسسات وابسته بیان کرد:‌ تنها ۳۹ درصد پروژه ها با مناقصه عمومی واگذار شده و ۲۲ درصد با مناقصه محدود؛‌ ۲۹ درصد به صورت ترک تشریفات و ۹ درصد به صورت استعلامی واگذار شده اند.
دبیر تصریح کرد: ۱۸ درصد قراردادهای منعقد شده با موضوع پروژه غیرمرتبط است. این موضوعی است که باید توسط ذیحسابان کنترل شود و اجازه ندهند این قراردادها منعقد شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه در خصوص میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه های غیرمستمر در مناطق شهرداری تهران خاطر نشان کرد: پروژه های غیرمستمر مناطق به طور میانگین ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. این پیشرفت در معاونت های شهرداری نیز تقریبا به صورت مشابه و در حدود ۴۰ درصد است.
دبیر اضافه کرد:‌ کمترین پیشرفت فیزیکی در منطقه ۱۱ و در حدود ۱۵ درصد است. در معاونت های شهرداری نیز کمترین پیشرفت فیزیکی مربوط به معاونت خدمات شهری و در حدود ۲۴ درصد است.
وی درباره شاخص هایی که برای رتبه بندی مناطق تعریف شده عنوان کرد: کارآیی مستمر و غیرمستمر؛ پیشرفت ریالی قطعی؛ پیشرفت ریالی صورت وضعیت؛ درصد عدم تغییر برآورد و درصد پروژه های شروع شده معیارهایی هستند که بر اساس آن مناطق شهرداری تهران را رتبه بندی کرده ایم. این معیارها نشان می دهد منطقه ۶ شهرداری تهران بالاترین رتبه را در میان مناطق داراست و منطقه ۲۱ پایین ترین رتبه را به خود اختصاص داده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه درباره رتبه بندی معاونت های شهرداری تهران نیز توضیح داد: بر اساس شاخص های تعریف شده معاونت حمل و نقل و ترافیک بالاترین رتبه و معاونت برنامه ریزی توسعه شهری و امور شورا کمترین رتبه را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *