در حالی که آمار چهار ماه اول امسال نشان می‌دهد ازدواج در ایران باز هم کاهش یافته و ثبت ۲۳۴ هزار و ۹۸۲ مورد ازدواج به معنای کاهش ۲/۲ درصدی آن است، مسئولان سایت همسان‌گزینی ادعا می‌کنند فعالیت آنها در زمینه همسریابی جواب داده و تا کنون ۹ هزار معرفی صورت گرفته است که به ازدواج ۱۱۰۰ نفر منجر شده است.

مران خواستگار زنان بسیار جوان

در حالی که آمار چهار ماه اول امسال نشان می‌دهد ازدواج در ایران باز هم کاهش یافته و ثبت ۲۳۴ هزار و ۹۸۲ مورد ازدواج به معنای کاهش ۲/۲ درصدی آن است، مسئولان سایت همسان‌گزینی ادعا می‌کنند فعالیت آنها در زمینه همسریابی جواب داده و تا کنون ۹ هزار معرفی صورت گرفته است که به ازدواج ۱۱۰۰ نفر منجر شده است. در این میان معرف‌های سایت مجاز همسریابی، یا آن‌طور که مسئولان از آن نام می‌برند «همسان‌گزینی»، هم جالب توجه هستند. به گفته مدیر طرح ملی همسان‌گزینی تعداد معرفان در سامانه همسان‌گزینی بیشتر از ۲۵۰ نفر است، ولی ۲۵۰ نفر از آنها به عنوان معرف فعال شناخته شده‌اند که از این تعداد ۱۷ نفر در قوه قضائیه، ۳۷ نفر در دانشگاه‌ها، ۱۵ نفر در حوزه علمیه خواهران، ۱۲ نفر در صدا و سیما و ۱۶۹ نفر معرفان عمومی فعال هستند.

عدم ازدواج قبلی در ۹۲درصدثبت‌نام‌کنندگان

«۶۵ درصد ثبت نام کنندگان در سامانه همسان‌گزینی متولدان دهه ۶۰، ۲۱ درصد متولدان دهه ۵۰ و ۱۰ درصد متولدان دهه ۷۰ هستند.» این اظهارنظر روز گذشته توسط مدیر طرح ملی «همسان‌گزینی» انجام شد. زهره حسینی با اشاره به اینکه آمار متاخران در ازدواج یعنی کسانی که از سن متعارف ازدواج دور شده‌‌اند، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کل کشور است، گفت: از این تعداد ۳۲۰ هزار نفر آقا و بقیه خانم هستند. بنابراین تعداد خانم‌ها حدود سه برابر آقایان است. به گفته او، سطح تحصیلاتی ۶۶ درصد ثبت نام کنندگان در سامانه همسان‌گزینی در حد کارشناسی و کارشناسی ارشد است. بعد از این دکتری و فوق دکتری و بعد سایر گروه‌های تحصیلی را شامل می‌شود. او با تاکید بر اینکه ۹۲ درصد ثبت نام کنندگان در سایت همسان‌گزینی سابقه ازدواج قبلی ندارند، اظهار کرد: هشت درصد این تعداد سابقه متارکه و طلاق دارند یا اینکه همسرشان فوت شده است. دوسوم ثبت نام کنندگان از تهران و مابقی از اصفهان و البرز هستند. ۲۵۰ معرف در این سامانه فعالیت می‌‌کنند و تاکنون ۹۰۰۰ معرفی صورت گرفته است که به ازدواج ۱۱۰۰ نفر منجر شده است.

حسینی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات افراد این است که بر مبنای محل سکونت افراد، فرهنگ خانواده‌‌ها مورد قضاوت قرار می‌گیرد، افزود: مشکلات خانم‌ها و آقایان متفاوت است. در آقایان بیشتر بحث اختلاف سنی وجود دارد. آقایان مایل هستند تفاوت زیاد سنی بین خود و همسرشان باشد. این در مورد آقایانی که از سن ازدواج گذشته‌اند، بیشتر دیده می‌‌شود. این در حالی است که در خانم‌ها شغل طرف مقابل موضوع بسیار مهم محسوب می‌‌شود و خانواده‌ها توقع دارند که فرد شغلی با درآمد ثابت و شغل دولتی داشته باشد و به شغل‌‌های آزاد اطمینان ندارند. مسائل ظاهری بزرگ‌ترین مشکل فرهنگی است و قد و ظاهر و مشکلاتی در زمینه تفاوت‌های فرهنگی بین خانواده‌‌ها بیشتر از سایر موضوع‌ها جلب توجه می‌کند.

او با بیان اینکه سعی کردیم در طرح ملی همسان‌گزینی بر بحث افزایش کیفیت ازدواج تمرکز کنیم، گفت: سعی داریم ابتدا کیفیت ازدواج‌ها را بالا ببریم، برای همین امر معرف‌ها و واسطه‌های سامانه تحت آموزش علمی قرار می‌‌گیرند و سعی داریم بعد از افزایش کیفیت ازدواج‌ها در نگاه بلند مدت به افزایش تعداد ازدواج‌های مثبت نیز برسیم که در این زمینه لازم است همه دستگاه‌ها کنار ما باشند.

حسینی با تاکید بر اینکه هر شش ماه یک بار ازدواج‌های صورت گرفته را رصد می‌کنیم، اظهار کرد: با زوج‌ها تعامل داریم و هر شش ماه یک‌بار با آنها تماس می‌گیریم و با استفاده از آزمون‌ها ازدواج آنها را رصد می‌کنیم تا اگر مشکلی وجود داشته باشد در همان مرحله ابتدایی با معرفی به مشاور درمانگر درصدد حل مشکل آنها برآییم.

منبع: روزنامه آرمان امروز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *