سیانبیسی، عربستان سعودی سطح استخراج نفتی خود را افزایش داده است. ایران نیز سریعتر از آنچه انتظار میرفت تولیدات نفتی خود را از سر گرفته است. به همین دلیل، به نظر نمیرسد این دو کشور به تصمیم اوپک برای کنترل تولیدات نفتی توجه کنند.
در هفته جاری، اوپک اعلام کرد در اواخر ماه سپتامبر (30 روز منتهی به 9 مهر) نشستی غیر رسمی برگزار خواهد کرد. همچنین این نهاد اعلام کرد برخی از اعضای اوپک – به خصوص ونزوئلا – خواستار تشکیل یک جلسه برای اتخاذ سیاستهای جدید برای قیمتگذاری شده اند. گمانهزنیها درباره حصول یک توافق در این نشست موجب شد این هفته بهای نفت اندکی افزایش یابد. اما انتشار گزارشها درباره افزایش تولیدات عربستان سعودی به 10.67 میلیون بشکه در روز، و نیز افزایش ذخایر نفتی آمریکا، بهای نفت را با کاهش روبرو کرد.
در نشست ماه آوریل اوپک، ایران و عربستان اختلافاتی بر سر تثبیت تولیدات نفتی خود داشتند. اکنون به نظر میرسد این دو کشور در حصول هرگونه توافق در اوپک نقشی اساسی خواهند داشت. عربستان سعودی اعلام کرده است در صورتی که تمامی صادرکنندگان نفت محدودیت تولیدات را نپذیرند، این کشور نیز محدودیتها را اعمال نخواهد کرد. ایران نیز که در پی بازگشت به جایگاه سابق خود در بازار نفت است، هرگونه محدودیت بر صادرات طلای سیاه را رد میکند.
تحلیلگران معتقدند از آنجا که پالایشگاههای آمریکا در پاییز امسال مورد تعمیر و نگهداری فصلی قرار میگیرند، بهای نفت ممکن است تحت فشار باقی بماند. به طور معمول، پالایشگاهها در بازه زمانی بین ماههای اوت (31 روز منتهی به 10 شهریور) و اکتبر (31 روز منتهی به 10 آبان) تقاضا برای نفت خام را کاهش میدهند.
آمریکا همچنین درگیر مشکل اشباع بنزین در بازار است که بر بهای نفت خام نیز تاثیر گذار است. روز چهارشنبه، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد تولید بنزین نزدیک به 2.8 میلیون بشکه کاهش یافته است؛ اما تولیدات نفتی آمریکا با افزایش 1.1 میلیون بشکهای مواجه بوده است. تحلیلگران معتقدند اطلاعات منتشر شده از تولیدات نفتی آمریکا و اوپک نشان میدهد اوپک نسبت به تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص داده است.
تحلیلگران انتظار دارند پس از اتمام تعمیرات پالایشگاههای آمریکا، بهای نفت افزایش یابد. اما مشخص نیست تا آن زمان بهای نفت تا چه سطحی کاهش خواهد یافت.