محمدحسین سرورالدین معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در نشست خبری که امروز برگزار شد، گفت: مهمترین حادثه سال 90 در سازمان سنجش آموزش کشور برگزاری آزمون نیمهمتمرکز دکتری در کشور بود.
وی افزود: با اینکه پیش از برگزاری این آزمون داوطلبان و دانشگاهها ابهاماتی داشتند اما پس از برگزاری آزمون و اعلام نتایج و طبق نظرسنجی که صورت گرفت، مدیران دانشگاهها از برگزاری این آزمون راضی بودند و داوطلبان نیز مخالف این شیوه برگزاری آزمون نبودند.
سرورالدین خاطرنشان کرد: در آزمون دکترای سال 90 درباره تکمیل ظرفیت نیز اقداماتی صورت گرفت و اگرچه طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قبولشدگان را دو برابر اعلام نکردیم اما میزان قبولشدگان 60 درصد افزایش یافت و این امر به همت اساتید و مدیران دانشگاهها بود.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: امیدواریم دولت در قبال همت رؤسا و اساتید دانشگاهها، قولهای خود را عملی کند و تجهیزات، امکانات و بودجه را در اختیار دانشگاهها قرار دهد.
سرورالدین اظهار داشت: در سال 90 مقدمات برگزاری دومین آزمون نیمهمتمرکز دکتری نیز کلید خورد که در حال حاضر ثبتنام متقاضیان به اتمام رسیده و تقریباً نسبت به سال گذشته افزایش داوطلب داشتهایم.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تأکید کرد: در اولین آزمون دکتری 131 هزار داوطلب ثبتنام کرده بودند که اکنون در دومین آزمون، 179 هزار داوطلب ثبتنام کردند و از نظر تعداد متقاضیان نسبت به سال گذشته 35 درصد رشد داشتهایم که نشان میدهد داوطلبان به برگزاری این آزمون اعتماد دارند.
وی در ادامه گفت: در اولین آزمون دکتری 4هزار و 753 نفر پذیرفته شدند و امیدواریم تا آخر این هفته نتایج تکمیل ظرفیت نیز اعلام شود که در این تکمیل ظرفیت بیش از 2 هزار و 800 نفر پذیرفته خواهند شد.
سرورالدین تصریح کرد: به دانشگاههای کشور اعلام کردیم که اگر بیش از این در اعلام ظرفیتهای خود تأخیر داشته باشند، بدون اعلام نظر آنان نتایج نهایی تکمیل ظرفیت اعلام خواهد شد و در مجموع حدود 8 هزار نفر در اولین آزمون دکتری پذیرفته میشوند.
معاون وزیر علوم اظهار داشت: در آزمون دکترای سال 91 تغییراتی صورت گرفته و شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده که ظرفیت افزایش یابد و آزمون تخصصی شود.
وی افزود: اولین آزمون دکتری جاری بود و به صورت امتحان عمومی برگزار شد که در این خصوص سازمان سنجش قصد داشت فیلتر کند و به اندازه سه برابر ظرفیت، پذیرفتهشدگان را به دانشگاهها معرفی کند.
سرورالدین تصریح کرد: در آزمون دکترای سال 91 امتحان تخصصی برگزار میشود و دو درس عمومی شامل استعداد تحصیلی با ضریب یک و زبان با ضریب 2 خواهد بود و درسهای تخصصی میان سه تا پنج درس با ضریب 4 خواهند بود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: در اولین آزمون دکتری 80 درصد امتیاز مربوط به نمرهای بود که داوطلب در آزمون کسب میکرد و 20 درصد معدل کارشناسی و کارشناسیارشد محاسبه میشد.
وی در ادامه گفت: احتمال دارد در آزمون دکترای سال 91 در کسب امتیاز 80درصد آزمون و 20 درصد معدل داوطلب تغییراتی صورت گیرد.
سرورالدین تأکید کرد: احتمال دارد در آزمون دکترای سال 91 و در گزینش نهایی معدل داوطلب با ضریب 2 و نمره آزمون با ضریب یک محاسبه شده و آنگاه نتیجه اعلام شود.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: برخلاف دورههای کارشناسیارشد و کارشناسی درصد شرکت دختران و پسران در آزمون دکتری متفاوت بوده و تقریباً 39.5 درصد دختران و 60.5درصد پسران در این آزمون شرکت کردند.
وی در ادامه گفت: تعداد رشته کدها در آزمون دکترای اول 108 کد رشته بود اما در آزمون دوم 288 کد رشته خواهد بود.
سرورالدین اظهار داشت: در اولین آزمون دکتری 37 درصد داوطلبان زن و 63 درصد داوطلبان مرد شرکت کرده بودند و امسال میزان شرکت داوطلبان دختر 2.5 درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: از سال 84 تا سال 90 یعنی در طی 6 سال گذشته 500 درصد به ظرفیت دورههای کارشناسیارشد اضافه شده است. در سال 84 بیست و دو دانشگاه کشور 13 هزار و 100 نفر ظرفیت در کارشناسیارشد داشتند که در سال جاری ظرفیت به 73 هزار و 500 نفر رسیده است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا سهمیهای برای مدیران کشور در نظر گرفته شده است، گفت: برای مدیران سهمیهای گنجانده نشده و سال گذشته نیز برای کارشناسان آموزشی دانشگاهها 10 درصد سهمیه اختصاص یافته بود که مجلس شورای اسلامی با آن مخالفت کرد و به طور کلی مجلس با هرگونه اعطای سهمیه مخالف است و اعطای این سهمیهها باید تنها با تصمیم مجلس باشد.
سرورالدین تصریح کرد: این موضوع در حال بررسی است تا داوطلبانی که برای اعزام به خارج آزمون داده و قبول میشوند در آزمون ورودی دکتری شرکت کنند و در واقع این دو آزمون یکجا برگزار شود.
معاون وزیر علوم اظهار داشت: داوطلبانی که با سهمیه رزمندگان و مربیان در آزمون کارشناسیارشد و دکتری شرکت میکنند باید 80 درصد کمترین نمره را کسب کنند.
وی در واکنش به این سؤال که برخی داوطلبان رتبه اول را کسب کردهاند اما قبول نشدهاند، گفت: قویاً این موضوع را رد میکنم و اگر داوطلبی رتبه اول را کسب کرده و در دانشگاهی پذیرفته نشده به بنده مراجعه کند تا وی را به یکی از دانشگاهها معرفی کنم.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: اختیارات دانشگاهها در خصوص برگزاری آزمونها تا حدود زیادی نسبت به سال گذشته کاهش یافته و دانشگاهها با توجه به اعلام سه برابر ظرفیت پذیرفتهشدگان میتوانند از میان سه پذیرفته شده، یک نفر را انتخاب کنند.
سرورالدین به داوطلبان شرکت در آزمون دکتری توصیه کرد که براساس رتبهای که کسب کردهاند اولویتهای خود را انتخاب کنند.
معاون وزیر علوم درباره حذف کنکور گفت: حذف کنکور با مصوبه مجلس شورای اسلامی صورت میگیرد و در حال حاضر کارگروه ماده 4 حذف کنکور 16 تا 17 جلسه برگزار کرده تا در خصوص حذف کنکور به نتیجه لازم برسیم.
وی با اشاره به اینکه در سال 91 وزن سوابق تحصیلی 25 درصد بوده است، گفت: داوطلبان نباید دلهره داشته باشند چون اگر تصمیمی درباره حذف کنکور گرفته شود در زمان مناسب اعلام خواهد شد.
منبع: فارس