پانزدهمین جشن «حافظ» با ادای احترام به غواصان شهید، ستایش و شوخی سینمایی‌ها با همایون شجریان، درخواست عجیب داریوش ارجمند، طومارخوانی گوهر خیراندیش، گلایه مرضیه برومند و انتقاد کاراکتر عروسکی «دیبی» از وضعیت سینما و سازمان سینمایی برگزار شد.

در بخش‌های مختلف مراسمی که شامگاه سه‌شنبه 26 خردادماه از سوی مجله «دنیای تصویر» در تالار وزارت کشور برگزار شد، هنرمندان حاضر و برگزیدگان، یاد و خاطره غواصان شهید را گرامی داشتند و از آن‌ها به عنوان فرشتگانی یاد کردند که باعث خوشحالی امروز ملت ما هستند.

در این برنامه ابتدا قطعه‌ای با صدای علیرضا قربانی که شعر «از خون جوانان وطن لاله دمیده» را می‌خواند، پخش شد.

همچنین سعید راد بازیگر باسابقه سینما که برای اهدای جایزه روی صحنه آمده بود، از حاضران خواست به احترام غواصان شهید بایستند و کف بزنند، او گفت: ماه‌هایی در جبهه بودم. ما سروقامتانی از دست دادیم که باعث شدند غرور ملی ما سیراب شود.

جمشید مشایخی هم در بزرگداشت غواصان شهید گفت: به احترام عزیزانی که رفتند تا به ایران ما باقی بماند و به نوامیس ما تجاوز نشود، دو بیت از حافظ می‌خوانم.

فاطمه گودرزی دیگر هنرمند حاضر در برنامه نیز از مادران غواصان تقدیر کرد و گفت:‌ آنان 175 فرشته به ما هدیه کردند.

هنگامه قاضیانی نیز از آنان به عنوان کسانی یاد کرد که از خود گذشتند تا قبیله آریایی ما همیشه شاد بماند.

جشن «حافظ» در شرایطی برگزار شد که به دلیل طولانی شدن بیش از حد برنامه، بخشی از برگزیدگان در بامداد امروز 27 خردادماه جوایز خود را دریافت کردند!

در آغاز برنامه کاراکتر عروسکی «ببعی» با صداپیشگی محمد بحرانی در مجموعه تلویزیونی «کلاه‌قرمزی» به زبان انگلیسی به حاضران خوش‌آمد گفت. سپس بهنوش بختیاری متنی را خواند و در ادامه شعری از حافظ با صدای رضا یزدانی اجرا شد.

ادامه برنامه به معرفی برگزیدگان اختصاص داشت.

در آغاز سعید، سپند و کمند امیرسلیمانی جایزه بهترین فیلم مستند را به محسن استادعلی برای فیلم «جایی برای زندگی» اهدا کردند.

سعید امیرسلیمانی با ابراز خرسندی از حضور در این برنامه گفت: هفت سال نبودم و حالا خیلی خوشحالم که بعد از مدت‌ها چهره دوستانم را می‌بینم.

کمند امیرسلیمانی نیز افتخار کرد که پس از سال‌ها کنار پدرش روی یک صحنه ایستاده است.

محسن استادعلی با ابراز تأسف از درگذشت دو مستندساز در ماه‌های اخیر، جایزه خود را به زنده‌ یادان مرتضی ندایی و محمدرضا مقدسیان تقدیم کرد.

اهدای جایزه به عادل فردوسی‌پور
علی معلم برای اهدای جایزه بهترین چهره تلویزیونی گفت: پیش از این جایزه‌هایی را به مرتضی حیدری برای اجرای برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری و داریوش ارجمند برای برنامه «طلوع» اهدا کردیم اما چند سالی آنقدر چهره تلویزیون نداشتیم که کاندیداهای‌مان به حد نصاب برسد.

در ادامه، سعید راد اولین جایزه این بخش را به عادل فردوسی‌پور برای برنامه «نود» اهدا کرد.

راد در سخنانی گفت: خوشحالم که امشب شاد هستیم چون ملت ما همیشه نیازمند شادی است. در طول 43 سال فعالیتم در سینما، شکوه بازیگری را می‌شناسم و به احترام نسل جوانی که تلاش می‌کنند، کلاهم را برمی‌دارم.

اما همین که عادل فردوسی‌پور صحبت خود را با لحن همیشگی‌اش در برنامه «نود»آغاز کرد، همه حاضران خندیدند. فردوسی‌پور گفت: خیلی خوشحالم که در این جمع صمیمی حضور دارم. باعث افتخارم است که در این برنامه دیده شدم چون دیده شدن و برنده شدن همیشه لذت‌بخش است.

رامبد جوان به فردوسی‌پور چه گفت؟
دومین جایزه چهره تلویزیونی نیز توسط مهران غفوریان به رامبد جوان اهدا شد. در این بخش ابتدا انیمیشنی از رامبد جوان پخش شد و او توضیح داد که این انیمیشن را بهرام عظیمی برای تیتراژ برنامه «خندوانه» ساخته اما فعلا اجازه پخش ندارد.

جوان که همزمان با فردوسی‌پور روی صحنه بود، خطاب به او گفت: خیلی بد است که به «خندوانه» نمی‌آیی!

در ادامه برنامه،شهاب عباسی از گروه برنامه تلویزیونی «خنده‌بازار» و یوسف صیادی جایزه بهترین مرد کمدین تلویزیونی را به مهران رجبی اهدا کردند.

عباسی با ابراز تأسف از تعطیلی مقطعی جشن «حافظ» در سال‌های گذشته گفت: ما هم خیلی دوست داشتیم جایزه بگیریم اما بدشانسی آوردیم که موقع گل کردن «خنده‌بازار»، جشن شما تعطیل شد.

مهران رجبی که برای بازی در دو مجموعه «معراجی‌ها» و «دردسرهای عظیم» جایزه را گرفته بود، گفت: اولین جایزه‌ای است که از استان تهران می‌گیرم! قبلا فقط جایزه استان‌های دیگر را گرفته‌ام. همه می‌گویند خیلی خوب بازی می‌کنی، اما همیشه جایزه را به دیگران می‌دهند.

جایزه بهترین زن کمدین تلویزیونی نیز توسط الهام حمیدی و نیوشا ضیغمی به ریما رامین‌فر بازیگر مجموعه «پایتخت» اهدا شد. رامین‌فر در سخن کوتاهی گفت: این جایزه شبیه معجزه است چون من هیچ قریحه طنز ندارم و فقط نبوغ محسن تنابنده و سیروس مقدم باعث گرفتن این جایزه شد.

در ادامه برنامه الیکا عبدالرزاقی دیگر بازیگر تلویزیون قطعه‌ای طنزآمیز را اجرا کرد که بخشی از آن به یکی از سوتی‌هایی که خودش در دوره‌های قبلی جشن حافظ داشت، برمی‌گشت و همین موضوع باعث شد تا در بخش‌های بعدی برنامه دیگر بازیگران زن هم بعضی از سوتی‌هایشان را تعریف کنند.

جمشید مشایخی جایزه بهترین خواننده تیتراژ را به شهرام ناظری برای فیلم «ایران‌برگر» ارائه کرد.

مشایخی گفت: اگر باغبان نباشد، گیاه پژمرده و نابود می‌شود. باغبان هنرمندان، هنردوستان هستند.

او در ادامه بیتی از حافظ را خواند و درباره ناظری گفت: ایشان نه تنها در موسیقی مقام والایی دارد، در ادب هم بسیار سرآمد و معلم من است.

ناظری هم با ابراز خوشحالی از برگزاری جشن «حافظ» گفت: در کشور ما چنین برنامه‌هایی که هنرمندان را دور هم گرد‌ آورد باعث خوشحالی است چون معمولا با صحنه‌هایی ناامیدکننده روبرو می‌شویم اما امشب با آمدن به این جشن قدری امیدوار شدم.

دومین تندیس خوانندگی تیتراژ هم توسط بهرام رادان به همایون شجریان برای فیلم «آرایش غلیظ» اهدا شد. بهرام رادان به خانواده معلم تبریک گفت که با تمام ناملایمات تنها جشن خصوصی هنرمندان را سرپا نگه داشته‌اند.

همایون شجریان نیز در سخن کوتاهی گفت:‌ این جایزه اولین جایزه رسمی‌ و برایم بسیار شادی‌آور است به ویژه اینکه به نام مبارک حضرت حافظ مزین شده چرا که حافظ همیشه برایم مانند یک پیامبر بوده است.

علی معلم از همایون خواست قطعه‌ای را اجرا کند و در پاسخ به این درخواست همایون گفت:‌ «اتفاقا خواندن برایم خیلی راحت‌تر از حرف زدن است!» و بیتی از حافظ را خواند.

این جمله همایون باعث شد تا پس از او دیگر بازیگرانی که روی صحنه رفتند، یا مطلبی را در ستایش صدای او بگویند و یا با طنز و شوخی جمله‌ای را درباره خواندن خودشان بیان می‌کردند.

در ادامه برنامه هنگامه قاضیانی جایزه بهترین بازیگر مرد درام تلویزیون را به داریوش ارجمند اهدا کرد.

ارجمند پس از دریافت جایزه‌اش در پیشنهادی غیرمعمول از مقامات ارشاد خواست تا جشن حافظ را وارد تقویم رسمی کشور کنند!

او با ابراز شگفتی از صدای همایون شجریان گفت: همایون همواره ما را حیرت‌زده می‌کند. هر چند سنی از استاد شجریان گذشته، اما غمی نداریم چون همایون هست.

برای اهدای تندیس بهترین بازیگر زن درام، پژمان بازغی و شیلا خداداد روی صحنه رفتند و این تندیس را به شبنم مقدمی اهدا کردند.

تندیس «حافظ» بهترین فیلمنامه تلویزیونی نیز توسط حمید گودرزی و لادن مستوفی به محسن تنابنده برای مجموعه «پایتخت» اهدا شد.

حمید گودرزی گفت: فکر می‌کنم نیمچه هنری دارم، اما با شنیدن صدای همایون جان متوجه شدم هیچ هنری نداریم.

محسن تنابنده نیز با لحنی طنز گفت: البته من هم با خواندن راحت‌ترم! همایون امشب کار و کاسبی ما را تعطیل کرد!

این بازیگر گفت که این جایزه به گروه نویسندگان «پایتخت» تعلق دارد و آن را به خشایار الوند و حسن وارسته دیگر نویسندگان این مجموعه تقدیم کرد.

در بخش دیگری از این برنامه جایزه بهترین کارگردانی تلویزیونی توسط کوروش تهامی و لیندا کیانی به بهروز شعیبی برای مجموعه «پرده نشین» اهدا شد.

شعیبی نیز جایزه‌اش را به همسرش تقدیم کرد.

او که قرار است در یک پروژه نقشی را بازی کند، گفت: آقای مشایخی قرار است نقش جوانی شما را بازی کنم. اجازه دهید جوانی شما باشم!

سپس جایزه بهترین مجموعه تلویزیونی توسط سیروس الوند و پوران درخشنده به حمید مدرسی تهیه‌کننده «کلاه قرمزی» اهدا شد. حمید جبلی نیز که همراه با مدرسی روی صحنه رفته بود، در سخنان کوتاهی از تلاش‌های این تهیه‌کننده قدردانی کرد.

در ادامه برنامه تیزری با صدای کاراکتر عروسکی «دیبی» در مجموعه «کلاه قرمزی» پخش شد. کاراکتر «دیبی» که هوتن شکیبا صداپیشه آن است، به شیوه برنامه «کلاه قرمزی» گزارشی معکوس را ارائه کرد. این گزارش در انتقاد از وضعیت نابسامان سینما و عملکرد سازمان سینمایی بود.

سپس جایزه نقد به امیر پوریا اهدا شد.

گلایه مرضیه برومند به چه بود؟
در بخش دیگری از این جشن با پخش کلیپی از مرضیه برومند تقدیر شد اما برومند نسبت به موسیقی این کلیپ گله داشت و توضیح داد: این کلیپ را خود ما درست کردیم و یک هفته برایش وقت گذاشتیم اما وقتی پخش شد، فکر کردم مرده‌ام! چون موسیقی انتخابی ما ملودی «خونه مادربزرگه» بود، اما از آقای معلم گله دارم که چرا موسیقی را عوض کردند که مثل سمفونی مردگان شده بود؟!

تهمینه میلانی و حمید جبلی جایزه برومند را به او اهدا کردند.

میلانی هم با لحنی طنز خطاب به خوانندگان حاضر در برنامه گفت: من هم می‌خواهم بخوانم، از همه شما هم بهتر می‌توانم! باعث افتخارم است که کنار حمید از مرضیه تقدیر می‌کنیم.

حمید جبلی نیز در سخن کوتاهی گفت: از نوجوانی در کنار مرضیه خانم بودم، هم شاگردش بودم و هم همکارش و همیشه هم با من دعوا می‌کرد.

او سپس با لحنی طنزآمیز اضافه کرد: به من هم کسی نگفت بخوانم، خیلی منتظر بودم!

مرضیه برومند همچنین لوح و سکه‌ای را به مستندسازی جوان به نام جواد قارایی (کارگردان مستند ایران‌گرد) اهدا کرد و گفت: مستندش اشک مرا درآورده و می‌دانم که با عشق و سختی آن را ساخته است. او امشب اینجا نیست اما امیدوارم از این طریق صدایم به او برسد.

در ادامه این برنامه ترانه‌ای درباره سینما با صدای رضا یزدانی اجرا شد.

سپس آزاده صمدی و میلاد کی‌مرام جایزه بهترین صداگذاری را به حسن زاهدی برای فیلم «ایران‌برگر» اهدا کردند.

بیژن امکانیان و عبدالله اسکندری هم جایزه بهترین فیلمبرداری را به مرتضی غفوری برای فیلم «چند متر مکعب عشق» ارائه کردند.

سروش صحت و ویشکا آسایش نیز جایزه بهترین موسیقی متن را به بهزاد عبدی برای فیلم «متروپل» اهدا کردند.

ویشکا آسایش خاطره‌ای از تپق زدن خودش در برنامه زنده تلویزیونی تعریف کرد و سروش صحت هم که هنگام رفتن روی صحنه کتی را پوشیده بود، توضیح داد که این کت مال برنامه دنیای تصویر است! چون سال‌های قبل در کارت دعوت برنامه نوشته شده بوده که میهمان‌ها با لباس رسمی بیایند.

صحت گفت: این کت را خریدم و هر سال آن را در جشن حافظ می‌پوشم.

او همچنین خاطره‌ای طنز از مادربزرگش بیان کرد.

بهزاد عبدی هم بعد از گرفتن جایزه‌اش از حاضران خواست مسعود کیمیایی کارگردان «متروپل» را تشویق کنند.

مجید مظفری و بهاره کیان‌افشار تندیس حافظ بهترین فیلمنامه را به بهروز افخمی برای فیلمنامه «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» ارائه کردند.

افخمی گفت: این جایزه متعلق به مرجان شیرمحمدی است چرا که فیلمنامه اقتباس کاملا وفادارانه به داستان اوست و ازآنجاکه این سومین جایزه این فیلمنامه است، به راحتی اعتراف می‌کنم به مرجان تلق دارد.

شیرمحمدی نیز گفت: چون این جایزه مال قلم است ارزش بسیار دارد.

سپس شهاب رمضان خواننده ترانه‌ای را اجرا کرد که با پخش تصاویری قدیمی از هنرمندان همراه بود.

در این جشن فرزاد حسنی و امین زندگانی جایزه بازیگری مرد را به مجید صالحی و امین حیایی اهدا کردند.

فرزاد حسنی خطاب به حاضران گفت: ورودم را به رادیو مدیون امین زندگانی هستم. به افتخار ما دو شهریوری دست بزنید!

مجید صالحی که جایزه‌اش را برای فیلم «استراحت مطلق» گرفته است، از رضا عطاران تشکر کرد که او را به رضا کاهانی کارگردان این فیلم معرفی کرده است.

امین حیایی دیگر بازیگر برگزیده مرد که به خاطر فیلم «خانوم» این جایزه را دریافت کرده نیز گفت: رابطه من با حافظ عجیب بود. همیشه فال حافظ که می‌گرفتم، حالم بد می‌شد چون حافظ حالم را می‌گرفت، اما چند باری است که فال حافظم خوب درمی‌آید.

او همچنین خبر داد که قرار است در فیلمی از کامران قدکچیان که درباره حافظ است بازی کند.

فاطمه گودرزی و رعنا آزادی‌ور نیز جایزه بهترین بازیگر زن را به گوهر خیراندیش برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز ودیگران» و آنا نعمتی بازیگر «انارهای نارس» اهدا کردند.

هر چند مدت زمان برنامه بسیار طولانی شده بود، گوهر خیراندیش طوماری را برای تشکر از 100 هنرمند خواند.

او گفت که چندی پیش مستندسازی درباره او فیلمی ساخته و 100 هنرمند درباره‌اش صحبت کرده‌اند. به همین دلیل فرصت را مناسب دید تااسامی آن 100 هنرمند را اعلام کند.

خیراندیش گفت: اگر اینجا تشکر نکنم، پس کجا تشکر کنم؟!

آنا نعمتی هم با ابراز خرسندی از گرفتن این جایزه افزود: این نقش برایم بسیار ارزشمند بود و تمام سعی خود را کردم. خوشحالم پس از سال‌ها کار، تلاشم دیده شد.

جایزه ویژه هیأت داوران برای نویسندگی، کارگردانی و بازیگری در فیلم «رد کارپت» به رضا عطاران و احمد احمدی تهیه‌کننده این فیلم اهدا شد. رضا داودنژاد، جواد عزتی و یوسف تیموری این جایزه را اهدا کردند.

عطاران که در میان تشویق حاضران روی صحنه آمد، با لحنی طنز از حسن سلیقه داوران تشکر کرد.

جایزه بهترین کارگردانی هم به حمید نعمت‌الله برای فیلم «آرایش غلیظ» اهدا شد و سحر جعفری جوزانی جایزه بهترین فیلم را به پدر و عمویش، مسعود و فتح‌الله جعفری جوزانی کارگردان و تهیه‌کننده «ایران‌برگر» اهدا کرد.

جعفری جوزانی گفت: خوشحالم بدون داشتن یک اتوبوس و تیزر، مردم به خوبی از فیلم ما استقبال کردند.

هر چند در کارت دعوت برنامه اعلام شده بود که جشن ساعت 19 و 30 دقیقه برگزار می‌شود، این برنامه با یک ساعت تأخیر برگزار شد. این برنامه در وزرات کشور برگزرا شد و بخشی از مخاطبان آن مردمی بودند که بلیت خریده بودند.این مخاطبان با آمدن هر یک از ستارگان سینما روی فرش قرمز، مدت‌ها جیغ و سوت می‌زدند.

یغما گلرویی، محمد سریر، بیوک میرزایی، امیر جعفری، اصغر همت، کتایون ریاحی، عباس غزالی، آزاده نامداری، علیرضا قربانی، مرتضی حیدری، نادر فلاح و … از دیگر هنرمندان حاضر در برنامه بودند.

همچنین اعلام شد که حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و علیرضا رضاداد دبیر پیشین جشنواره فیلم فجر، محمدحسن انصاری فرد بازیکن اسبق باشگاه پرسپولیس و یکی از حامیان مالی برنامه هم حضور دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *