معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از تولید هواپیماهای 6 نفره در کشور خبر داد و گفت: به منظور توسعه هوانوردی عمومی در کشور تا اوایل سال آینده در 15 نقطه کشور آژانسهای هوانوردی عمومی خصوصی راه اندازی می شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، هوانوردی عمومی یا تاکسی هوایی به منظور رفع برخی از محدودیت ها مانند پروازهای محدود به برخی از شهرها و یا نبودن فرودگاه فعال پا به عرصه وجود گذاشت.

به دنبال این تحولات در حوزه هوانوردی ایران نیز در سالهای اخیر اقدام به تولید هواپیماهای سبک و فوق سبک کرده است. این هواپیماها با مصرف سوخت کم قادرند با سرعت 300 کیلومتر در ساعت مسافران را در هر زمان با بالاترین امنیت به مقصد برسانند.

در این راستا “راه اندازی مراکز هوانوردی عمومی و نهادینه کردن آن در صنعت هوایی کشور” عنوان طرحی است که در سال 89 به عنوان یکی از طراحهای کلان ملی در دستور کار معاونت علمی رئیس جمهور قرار گرفت.

مجری این طرح سازمان صنایع هوایی کشور و زمان پایان آن اسفند ماه 1390 تعیین شد.
از جمله اهدافی که برای این طرح در نظر گرفته شد می توان به تاسیس و بهره برداری از یک شرکت مادر تخصصی در حوزه هوانوردی عمومی، تعیین خطوط و اجرای عملیات پروازی، پشتیبانی، تعمیر و نگهداری هواگردها حداقل در 15 شهر بزرگ کشور، ارائه خدمات پروازی و پشتیبانی فرودگاهی، ایجاد شرکت بیمه و لیزینگ جهت توسعه هوانوردی عمومی، ایجاد و راه اندازی حداقل 3 مرکز هوانوردی عمومی ظرف مدت حداکثر یکسال، تاسیس باشگاه هوایی و ارائه خدمات نگهداری با همکاری سازمان هواپیمایی کشور و مشارکت بخش خصوصی، نوسازی و توسعه ناوگان هوانوردی عمومی کشور با تأمین هواگردهای 2 تا 6 نفره جهت تجهیز ناوگان مورد نیاز مراکز هوانوردی عمومی اشاره کرد.
ایجاد کارگروه صنعت هوایی
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهر نیز از ایجاد کارگروه صنعت هوایی خبر داد و افزود: ایجاد این کارگروه با رویکرد توسعه صنایع هوانوردی عمومی به تصویب هیئت دولت رسید که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از اعضای این کارگروه است.
دکتر نسرین سلطانخواه رویکردهای این معاونت را در زمینه هوانوردی عمومی را توسعه تاکسی هوایی ذکر کرد و توضیح داد: در این راستا تفاهم نامه ای وزارت دفاع در زمینه راه اندازی مراکز هوانوردی عمومی و نهادینه کردن آن در صنعت هوایی کشور به امضا رسیده است.
راه اندازی آژانسهای هوانوردی

وی با بیان اینکه این تفاهم نامه منجر به عقد دو قرارداد شد، خاطرنشان کرد: راه اندازی سامانه های تاکسی هوایی یا هوانوردی عمومی در کل کشور یکی از این قراردادها بود که بر اساس آن تا پایان سال جاری یا اوایل سال آینده در 15 نقطه کشور آژانسهای هوانوردی عمومی خصوصی راه اندازی می شود.

سلطانخواه تولید هواپیماهای 6 نفره را زمینه دومین قرارداد این معاونت با وزارت دفاع ذکر کرد و یادآور شد: در این قرارداد همچنین بر ارتقای هواپیماهای 3 تا 4 نفره تولید شده تاکید شد.
معاون علمی رئیس جمهور در این باره توضیح داد: طبق این قرار داد به منظور وارد کردن و بهره برداری از هواپیماهای تولید شده در شبکه حمل و نقل عمومی باید به لحاظ امنیتی، کسب مجوزها و استانداردها ارتقا یابند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *