هراز نیوز :عبدالعلی رویان سرپرست دانشگاه علمی کاربردی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری آمل در همایش تاثیر ترافیک بر امداد و نجات که با حضور دانشجویان ساخا و به منظور آموزش و تاثر آن در سازماندهی ترافیک بر حمل و نقل جاده انجام گرفت، از فعالیت دو رشته جدید فضای سبز و مهندسی تکنولوژی حملونقل ترافیک در مقطع کارشناسی در این دانشگاه خبر داد و گفت: این دانشگاه از سال آینده در این رشتهها دانشجو جذب میکند.
وی افزود: هماکنون در این دانشگاه یک هزار و300 دانشجو در هشت رشته ترمی، 10 رشته پودمانی و در پنج رشته کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.
مدرس دانشگاه در حوزه حوادث غیرمترقبه نیز در این همایش یکی از عوامل در ایجاد ترافیک را سه عامل انسان، راه و وسایل نقلیه مطرح کرد و گفت: ایجاد فرهنگ عمومی جامعه، میزان مهارت و آموزشهای حرفهای قوانین و مقررات و میزان لوازم شهروندان، احترام به حقوق دیگران، دسترسی آسان برخوردهای شخصی و ناکافی بودن خدمات و امکانات عمومی در سطح شهر را از جمله عوامل تاثیرگذار در انسان هستند.
بهزاد پورمحمد با اشاره به اینکه استاندارد نبودن راههای دسترسی همراه با توسعه شهری و گسترش جمعیت در آن از عوامل تاثیرگذار راه هستند، یادآور شد: عدم برنامهریزی کافی و یا کندی در اجرای برنامههای تئوری شده در افزایش ایمنی، کمبود شبکههای بزرگراهی و خیابانهای پرتردد، هوشمند نبودن کنترل ترافیک و عدم وجود پارکینگ و کمبود آن در سطح شهر از دیگر عوامل تاثیرگذاری بر راه است.
پورمحمد تولید بیش از حد خودرو، عدم تناسب تعداد خودروهای تولید شده و مورد استفاده در شهرها یا شبکه معابر عمومی را از عوامل تاثیرگذار وسیله نقلیه در ترافیک عنوان و بیان کرد: ناکافی بودن و عدم توسعه حمل و نقل عمومی، غیراستاندارد بودن از استانداردهای کافی، برخوردار نبودن برخی از وسایل نقلیه و افزایش عمر برخی از آنها از دیگر عوامل این عامل ترافیک هستند.
این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه بهترین روشهای کنترل ترافیک مهندسی ترافیک، مقررات و تقویت فرهنگ عمومی است، اظهار داشت: قانون، مشارکت شهروندان، توسعه و تقویت زیرساختها و عوامل اجرایی مهمترین عوامل جهت کنترل ترافیک شهری محسوب میشوند.
وی راههای کاهش منفی ترافیک بر کیفیت و سرعت عملیات امداد و نجات را تدوین و اجرای قانون، تصویب و تدوین قانون جامع و فراگیر هم برای مردم و هم برای دستگاههای اجرایی متولی دانست و گفت: با توجه به اینکه نقش پلیس در کنترل ترافیک، مدیریت آن به عنوان بخشی از مدیریت عملیات امداد و نجات و فرماندهی حادثه نقش مهمی دارد.فارس
