رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به ظهور داعش در دنیای امروز آنها را نحلههایی بیان کرد که امروزه خود را به دین نسبت دادند.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر مرتضی واعظ جوادی در مراسم آغاز دهمین سال تحصیلی مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل با بیان اینکه خدای متعال با زبان وحی و کلام قرآنی دو رسالت در حوزه و مدارس علمی بیان کرد، یادآور شد: رسالت علمی و عملی دو کار خطیری که در حوزه و مراکز علمی به عنوان ماموریت قرار داده شد.
وی با اعلام اینکه مهمترین ماموریت تفقه در دین و به نوعی دین شناسی در مقابله با تفکر لیبرالیستی تا تفکر داعشیسم است، اذعان داشت: امروزه و در عصر کنونی تفقه در دین معنای عمیقتری پیدا میکند و نباید آن را به صورت سطحی نگریست.
واعظ جوادی با تاکید براینکه دین را باید مصرانه، حکیمانه، علمانه شناخت و به جهان اعلام کرد، ابراز داشت: در عصر جدید نبردی فرهنگی، تمدن و ادیان مطرح است که در دین نیست و این نهلههایی هستند که خود را به دین نسبت میدهند.
این استاد حوزه و دانشگاه نهل را دینهای ساخته شده و به موازات هر دینی 10 دین بیان کرد و گفت: در مقابل این دین ادیان الهی است که ما را به معنویت و معرفت الهی میرساند.
وی با تاکید براینکه هیچ دینی با دین دیگر نیست و همه در یک مسیر و در راستای یکدیگر هستند، اظهار داشت: این مسیر از ظهور آدم آغاز و تا ظهور منجی عالم بشریت به پایان خواهد رسید.
تفکر داعشسیم براساس طغیان و هوس عنوان دین را یدک میکشد
جوادی با بیان اینکه تفکر داعشسیم براساس طغیان و هوس عنوان دین را بر خود یدک میکشد، افزود: نهلههایی که خودشان را به دین نسبت میدهند و در رسانهها نیز یاد میشود.
رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء با بیان اینکه حوزههای علمیه موطف هستند در مقابله با این نهلهها قدم بردارند، مطرح کرد: هماکنون با ترسیم نقشه جامع در مدرسه آیتالله جوادی آملی میتوان در این عرصه اقدامات جدیتر برداشت.
وی با اعلام اینکه در این نقشه همه علوم وجود دارد و همه حوزهها باید داشته باشند، بیان داشت: با ایجاد و ترسیم این نقشه، این مدرسه علمی میتواند این اندیشه و تفکر بزرگ در همه زمان و ساعات را بروز داده و یک مجموعه زیبایی از دین را با اعتدال و نگرش معتدلانه برخورد کرد.
جوادی با تاکید براینکه با داشتن این نقشه میتوان در گفتمانهای دینی جهانی و تفکر جهان اسلام حضور یافت، ابراز داشت: طلاب و دانشپژوهان این اندیشه و نقشه جامع بتوانند براساس پژوهشها هدایت شوند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه یکی از آسیبهای جدی جامع امروز را عدم تبلیع درست دین بیان و عنوان کرد: این تبلیع نادرست موجب درگیری و یک امر عرفی شده و از یک رسانهای بیان میشود.
وی با اشاره به بیان دو رسالت مهم عالمان دینی خاطرنشان کرد: رسالت علمی تفقه در دین است و رسالت عملی که عالمان دین و طلاب و اساتید دینی است که باید به آن توجه داشته باشند.
کبریا مقدس