شورای عالی نظامی مصر در اقدامی غافلگیر کننده درحالی “کمال الجنزوری” را به ریاست دولت نجات ملی مصر انتخاب کرد که وی به سبب دوستی و نزدیکی‌ با طنطای و به دلیل اینکه یکی از عناصر رژیم مبارک است، مورد خشم و اعتراض انقلابیون قرار گرفته است.
خبرگزاری فارس: کمال الجنزوری، رئیس دولت نجات ملی مصر کیست؟

درحالی “کمال الجنزوری” ساعتی پیش از سوی شورای عالی نظامی و شخص محمد حسین طنطاوی مکلف به تشکیل کابینه “نجات ملی” مصر شد که چهره منفوری میان انقلابیون مصر بشمار می‌آید و بسیاری انتخاب او توسط شورای عالی نظامی مصر را به چالش کشیدن میدان التحریر می‌دانند.

کمال الجنزوری کیست؟

کمال الجنزورى متولد 12 ژانویه 1933 استان منوفیه مصر است. دکترای خود در رشته اقتصاد را از دانشگاه میشیگان آمریکا گرفت.

مناصب و مشاغل دولتی

وی مناصب دولتی چندی را تاکنون اشغال کرده است که از جمله آنها باید تدریس در مرکز تحقیقات ملی مصر در سال 1937 و جانشینی قائم مقام وزارت برنامه ریزی در سال‌های 1975- 1974 و استان‌داری منطقه وادی الجدید در سال 1976 و استان‌ بنی سویف در سال 1977 و مدیر مرکز تحقیقات و برنامه ریزی در سال 1977 بود.

پس از آن الجنزوری پای به مرحله جدیدی از مناصب دولتی گذاشت و در سال 1982 به عنوان وزیر برنامه ریزی و در سال 1984 وزیر برنامه ریزی و تعاون و سپس در سال 1986 معاون نخست‌وزیر و وزیر برنامه ریزی و تعاون و پس از آن در نوامبر 1987 وزیر برنامه انتخاب شد تا این‌که در ژانویه 1996 در دوران زمامداری حسنی مبارک به نخست وزیری مصر رسید.

بازمانده رژیم سابقی که پس از کناره‌گیری از سیاست به خدمت فراخوانده شد

وی همچنین مناصب دانشگاهی و تحقیقاتی بسیاری را نیز احراز کرد تا سرانجام 24 نوامبر کاندیدای احتمالی احراز پست نخست‌وزیری در مصر شود تا اولین بازمانده از بقایای رژیم سابق باشد که پس از کناره‌گیری از سیاست بار دیگر به این عرصه فراخوانده شود.
الجنزوری اولین نخست‌وزیر مصر است که پس از ترک این منصب دوباره به آن بازمی‌گردد و از جمله بسیار مهم این که وی دارای روابط بسیار نزدیک با المشیر طنطاوی، رئیس شورای عالی نظامی مصر است و دوستی آنها به سال 1991 بازمی‌گردد که در آن زمان طنطاوی وزیر دفاع مصر بود.

خشم انقلابیون از انتخاب الجنزوری برای تشکیل دولت نجات ملی

اعلام خبر انتخاب الجنزوری به سمت نخست‌وزیری مصر اعتراض بسیاری از ائتلاف‌ها و تشکل‌های مصری از جمله جنبش ششم آوریل که مهمترین احزاب حاضر در میدان التحریر بشمار می‌آید، حزب الثوره، ائتلاف التیار و بسیاری از شخصیت‌های سیاسی و انقلابی مصر را درپی داشت، چرا که الجنزوری از مهره های رژیم گذشته می‌دانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *