هراز نیوز:
دستاوردهای جدید در مقایسه بیمارانی که به علت نیاز به تهویه مکانیکی تراکئوستومی زود هنگام و دیرهنگام قرار می گیرد.
“چکیده”
معرفی: بیماران بدحال بطور مکرر نیاز به تراکئوستومی دارند تا بتوانند به مدت طولانی تنفس آسانی داشته باشند.این درحالی است که اندیکاسیون ترکئوستومی بدون تغییر باقی مانده است.گاهی اوقات تراکئوستومی انتخابی برای بیماران تحت ونتیلاتور مورد پرسش قرار میگیرد.
هدف کار:
این مطالعه قصد دارد،تفاوت تراکئوستومی زودهنگام و دیر هنگام،دوره ونتیلاتور مکانیکی،مدت اقامت در ICU مدت اقامت دربیمارستان،شیوع پنومونی مرتبط با ونتیلاور و ترخیص از بیمارستان.
بیماران و روش ها:
چهل بیمار انتخاب شدند که به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند.
درهنگام پذیرش،اطلاعات دموگرافی،بیماری های حاد و مزمن و سطح هوشیاری مدنظر قرار میگیرد.همچنین دوره تهویه مکانیکی،مدت اقامت در ICU و بیمارستان نیز مد نظر قرار میگیرد.
نتیجه:
کلا چهل بیمار انتخاب شدندکه 20نفر آنها تحت تراکئوستومی زودهنگام و20نفر آنها تحت تراکئوستومی دیر هنگام قرار گرفتند.
تفاوتی بین دموگرافی این بیماران وجود نداشت.بیمارانی که تحت تراکئوستومی زودهنگام قرار گرفتندمشکلات کمتری نسبت به گروه دوم داشتند.مدت اقامت در بیمارستان در گروه اول کمتر از گروه دوم بود.گروه اول نسبت به گروه دوم کمتر به سپسیس مبتلا شدند.تفاوتی بین میزان مرگ و میر دو گروه وجود نداشت.
نتیجه نهایی:
تراکئوستومی زود هنگام برای بیمارانی که نیاز به اینتوباسیون طولانی مدت در ICU و اقامت طولانی تر در بیمارستان دارند توصیه میشود.
معرفی یا Iterduction:بیماران بد حال به مدت طولانی به تراکئوستومی نیاز دارندتا بتوانند به آرامی نفس بکشند.
حدود 24% بیماران ICU تحت تراکوستومی قرار میگیرند.
تراکئوستومی در بیماران بدحالی که به تهویه مکانیکی طولانی مدت نیاز دارند انجام میشود.بهترین و دقیق ترین زمان برای تراکئوستومیهنوز دقیقا مشخص نشده است.اما داده های در دسترس نشان میدهد که تراکئوستومی زودهنگام بهتر از دیر هنگام است.وجه برتری تراکئوستومی نسبت به اینتوباسیون از طریق حنجره این است که راحتی بیمار را افزایش داده و نیاز به داروهای آرام بخش را افزایش نمیدهد،رها شدن از ونتیلاتور را تسریع میکند،باعث کاهش پنومونی بیمارستانی و کوتاه شدن بستری در بیمارستان میشود.
اگرچه گزارشی در سال 1981 اعلام داشت که میزان تنگی مجرای تراشه بعد از تراکوستومی تا 65% افزایش میابد.علارغم این موضوع،شیوع تنگی مجرا به طور مؤثری با شناخت علت ایجادکننده و بهبود روش های تراکئوستمی،طراحی و مدیریت صحیح و بویژه با استفاده از حجم بالا و فشار پایین کاف کاهش یافته است.
در نهایت شواهد و مدارکی که مارا به این سمت هدایت میکرد محدود گردید.در سال 1989 رئیس انجمن بین المللی دارو ومراقبت های تنفسی توصیه کرد که اینتوبه کردن بیماران از طریق حنجره فقط در صورتی انجام میشود که بیمار به کمتر 10 روز تهویه مصنوعی نیاز داشته باشد.تراکئوستومی برای بیمارانی باید اجرا شود که بیش از 21 روز از پذیرش آنها در بیمارستان میگذرد و آنها همچنان تحت تهویه مصنوعی هستند.
بیماران و روش ها:
این یک مطالعه آینده نگر است که توسط یکی از بیمارستان های ژاپن روی40 بیمار تحت تراکئوستومی انجام شد.این مطالعه در دپارتمان مراقبت های ویژه از اکتبر 2012 تا اکتبر 2013 انجام شد.فرم رضایت از اقوام بیمار گرفته شد.این مطالعه به موافقت کمیته اخلاقی بیمارستان رسید.بیمارانی که در این مطالعه شدند بیش از18 سال سن داشتند.به تهویه مکانیکی بیش از 24 ساعت نیاز داشتند و سابقه هیچ نوع عفونت ریوی در XRay خود ندارند.سابقه بیماری های حاد و مزمن ندارند.بیمارانی که سابقه ای از دفورمیتی در گردن دارند(شامل بزرگی غده تیروئید)را در مطالعه ندادیم.
همچنین کسانی که سابقه ای از تومورهای گردنی و مروی،سرطان تراشه و ریه،عفونت بات نرم گردن،سالقه اختلالات خونی،عصبی و کبدی دارند اما به دلایل دیگری در بخش ICU بستری شدند،در این مطالعه راه ندارند.
بیماران به 2 گروه تقسیم شدند:
کسانی که تحت تراکئوستومی زودهنگام ودیرهنگام قرار گرفتند.گروه اول شامل کسانی بودند که کمتر از 10 روز تحت تهویه مکانیکی قرار گرفتند و گروه دوم کسانی هستند که بیش از 10 روز تحت تهویه مکانیکی قرار گرفتند.
داده ها براساس دموگرافی و شدت بیماری در هنگام پذیرش ،ارزیابی بیماری های حاد و مزمن و سطح هوشیاری بیمار ارزیابی میشود
داده ها شامل:
شمارش کامل خونی،انعقاد پذیری خون قبل از تراکستومی،bun،cr عملکرد کبد ،کشت خون و ادرار است.تعداد روز هایی که حت تهویه است از تهویه جدا میشود.ترخیص از icuاز زمان جدا شدن از دستگاه و انتقال به بخش و اقامت در بیمارستان ثبت میشود.
داده های دموگرافیک:
متوسط رنج سنی بیمارانی که تحت تراکستومی زودهنگام قرار گرفتند 55 ساله بود.و کسانی که تحت تراکستومی دیرهنگام قرار گرفتند 59 ساله بود.
اکثر بیماران هر دو گروه مرد بودند.و هیچ تفاوت قابل ملاحظه ای از نظر سن و جنس در دو گروه وجود نداشت.متوسط bmiبیمارانی که تحت تراکستومی زود هنگام قرار گرفتند 33/27 و تراکستومی دیر هنگام 25/27 بود.
تشخیص هنگام پذیرش:
در مطالعه حاضر،شمار بیمارانی که نارسایی تنفسی تیپ 2 داشتند،در بیماران تراکستومی زود هنگام بیشتر از تراکستومی دیرپا بود.
شمار بیمارانی که دچار آسیب مغزی شدند در گروه تراکستومی زود هنگام بیشتر بود. اما با این حال تفاوت چندانی در تشخیص و زمان تراکستومی نداشت.
داده های کیلینیکی و آزمایشگاهی:
تفاوت چندانی در جی سی اس بیماران دو گروه وجود نداشت.
در تراکستومی زود هنگام 6و10 و در دیر هنگام 7و10 بود.
عوارض بیمارانی که تحت تراکستومی قرار گرفتند:
آمار هیچ ارتباط معناداری بین عوارض حین عمل و بعد عمل در بیمارانی که زود یا دیر تراکستومی کردند نشان نداد.
اما گفته میشود عوارض در بیمارانی که دیرتر تحت تراکستومی قرار میگیرند بیشتر است.
برون ده بیماران ترخیصی:
تحلیل های متنوعی که در ارتباط با مرگ و میر و دوره تراکستومی انجام شده هیچ ارتباط معنا داری را نشان نمیدهد.تراکستومی زود هنگام ارتباط معناداری با دوره کوتاه تهویه مکانیکی و دوره اقامت در بیمارستان دارد.
بحث و گفتوگو:
مطالعات نشان داده که تراکستومی زودهنگام در کوتاه شدن دوره تهویه مکانیکی وپنومونی ومیزان مرگ میر نقش دارد.
هدف از این مطالعات بیان اثرات تراکستومی زود هنگا و دیر هنگام واقامت در icu و اقامت در بیمارستان و پنومونی مرتبط با تهویه و ترخیص ازبیمارستان است.
بر این اساس یک مطالعه آینده نگر روی 40 بیمار انجام شد .دو گروه 20 نفره:تراکئوستومی زود هنگام قبل 10 روز و دیر هنگام بیش از 10 روز.
تروما هایی که به دنبال آسیب های مغزی به وجود می آیند رایج ترین علت پذیرش در icuاست که نیاز به تراکستومی هم دارد.که درصد بالایی از آنها به علت تصادفات جاده ای است.
عوارض تراکئوستومی عبارتند از:
پنوموتراکس،سپسیس و پنومونی مرتبط با ونتیلاتور.
این عوارض بیشتر در بیمارانی بود که تحت تراکئوستومی دیر هنگام قرار گرفتند.
مطالعات نشان میدهد که شیوع و توسعه پونومونی ناشی از ونتیلاتور در گروهی که تحت تراکئوستومی دیر هنگام قرار گرفتندبیشتر از زود هنگام است.در کل محققان از تراکئوستومی زود هنگام حمایت کردند.به ویژه برای بیماران icu
هدف اصلی از این مطالعه کوتاه کردن دوره تهویه مکانیکی در گروه تراکئوستومی زودهنگام است.
نتایج این مطالعه نتایج مطالعه لی وزنگ را تایید میکند که نشان داد که تراکئوستومی زود هنگام زمان وصل به ونتیلاتور ،اقامت در icuو بیمارستان ،ترخیص از بیمارستان و شیوع پنومونی ناشی از منتیلاتور را کاهش میدهد.
در این مطالعه ارتباط معناداری بین مرگ و میر بیماران تراکئوستومی زود هنگام و دیر هنگام وجود نداشت.این مطالعات نشان داد مرگ و میر هنگام پروسیجر اتفاق نیفتاد.و همه مرگ ها در ارتباط با عوارض بعدی تراکئوستومی بودند.
مطالعاتی که اخیرا جین لوییس در سال 2013 انجام شد نشان داد تراکئوستومی دیر هنگام که بعد از عمل جراحی انجام شد هم هیچ تفاوتی بین مرگ و میر و پنومونی ناشی از ونتیلاتور مشاهده نشد.
و همچنین مطالعه یانگ نشان داد بیمارانی که تحت تراکئوستومی زود هنگام قرار گرفتند ارتباطی بین مرگ آنها در 30 روز اول وجود نداشت.
محدودیت ها:
جمعیت مطالعه ما کم بود،جمعیت بیشتری باید اتخاذ شود تا نتایج مطالعه موثرتر باشد.
نتایج:
در میان بیماران بزرگسالی که تحت تراکئوستومی قرار گرفتند،تراکئوستومی زود هنگام ارتباطی با مرگ و میر بیمارستانی نداشت.و در عوض مدت وصل بیمار به تهویه مکانیکی و مدت اقامت در icuو بیمارستان به طرز قابل ملاحضه ای کاهش یافت.
منبع: سایت pubmet.com
گردآورندگان:
1.محمدرضا شهابی
2.محمد ابراهیمی
3.سید حامد محمدی
4.فرشاد رضایی
5.سیروس خاکپور
سلام بیمار ما حدود,۵۰,روز ک با ونتیلاتور نفس میکشه دچار عفونت ریه هم شده و انتی بیوتیک براش تجویز کردن درادامه ریه هاش آب اورده ولی سنش بالاس هنوز اب ریه اش رو نکشیدن میخوان تراکئوستومی بش وصل کنن و از ونتیلاتور جدا کنن از ما رضایت نامه خواستن بنظر شما رضایت بدیم ؟؟؟؟
حتما اصلا معطل کردن اشتباه بزرگی است زود اجازه بدید