با آغاز مذاکرات مقامات دو شرکت بوئینگ و جنرال الکتریک با مقامات صنایع هوایی ایران، سایت یاهو از کاربران خود خواسته است در نظرسنجی در این زمینه شرکت کنند که آیا موافق کاهش فشار تحریم‌ها علیه ایران و آغاز تجارت دوجانبه با ایران هستند یا خیر.

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی و به نقل از رویترز دو شرکت بوئینگ و جنرال الکتریک اوایل ماه آوریل گذشته اعلام کردند که مجوز لازم را برای فروش قطعات هواپیما و خدمات آن به ایران دریافت کرده‎اند. در همین راستا سایت یاهو در یک نظرسنجی عمومی از مردم آمریکا خواسته است تا نسبت به این اقدام که گفته می‌شود گامی به سوی برقراری تجارت با ایران است، اظهار نظر کنند.

از آنجا که محدودیت مجوز فروش تنها تحت مقررات کاهش موقت تحریم‌ها است که از ماه ژانویه آغاز شده، با آغاز مذاکرات برای فروش برخی قطعات هواپیماهای بوئینگ و جنرال موتورز اکنون بیشتر محافل رسانه‌ای غرب، فروش قطعات هواپیما به ایران را آغاز تجارت آمریکا با ایران می‎دانند. درحالی که مذاکرات قرار است تنها برسر فروش قطعات هواپیماهایی باشد که قبلا و دست‌کم 33 سال از عمر فروش آنها به ایران می‌گذرد.

در گزارش رویترز آمده است که این نخستین بار است که چنین قراردادی میان ایران و شرکت‌های یاد شده پس از بحران گروگان‌گیری در سال 1979 امضا می‌شود. این مجوز شامل فروش قطعات مورد نیاز برای موتور هواپیماهای فروخته شده به ایران قبل از انقلاب اسلامی است.

از سوی دیگر معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری از گسترش همکاری‌های حمل ونقل هوایی ایران و ایتالیا خبر می‌دهد. محمد خداکرمی، گفته است: با توجه به اهمیت توسعه روابط بین دو کشور ایران و ایتالیا در حوزه حمل و نقل هوایی، ایجاد سازوکار مناسب و تسریع در روند همکاری‌های هوایی بین دو کشور، جلسه‌ای با حضور مقامات عالی رتبه شرکت هواپیمایی آلیتالیا، دبیر اول سفارت ایتالیا در تهران و مقامات سازمان هواپیمایی کشوری تشکیل شد.

وی افزود: نمایندگان شرکت هواپیمایی ايتاليا ضمن طرح نظرات خود و درخواست ارتقای سطح همکاری دو کشور از سازمان هواپیمایی کشوری ایران آمادگی خود را برای همکاری بیشتر با شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در زمینه‌های گوناگون اعلام کردند. معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری افزود: در این دیدار علاوه‌بر استفاده از ظرفیت‌های بالقوه در امر جابه‌جایی بار و مسافر، پیرامون افزایش پروازها، همکاری‌های فنی و مهندسی، ارائه خدمات هوانوردی، تعمیرات و سرویس‌دهی به هواپیماهای ایرانی، تامین قطعات هواپیما از کشور ایتالیا، تبادل دانش و اطلاعات در حوزه‌های هوانوردی بحث و تبادل‌نظر صورت گرفت.

خداکرمی اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک با به روز کردن یادداشت تفاهم حمل و نقل هوایی بین ایران و ایتالیا فضای مناسب‌تری برای فعالیت شرکت‌های هواپیمایی دو طرف و پاسخگویی به تقاضای بار و مسافر در این مسیر فراهم شود. وی با بیان اینکه هم‌اکنون در مجموع 6 پرواز هفتگی توسط شرکت‌های هواپیمایی ایرانی و ایتالیایی برقرار است افزود: در نظر است در یادداشت تفاهمی که در آینده نزدیک به امضا خواهد رسید تعداد پروازهای دو کشور و همچنین شرکت‌های هواپیمایی معین شده افزایش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *