هراز نیوز به نقل از سرباز آخر : از دو سال گذشته که شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی راه افتاده است. جذب این روزنامه نگاران تسهیل هم شده است. البته شاید کسی مدعی شود که این خبرنگاران اصلاح طلب برای اعتقاداتشان نوشته‌اند و می‌نویسند‌. ولی تاریخ دویست ساله ایران نشان داده است که از جانب انگلیس و آمریکا به غیر از دروغ، خیانت، تجاوز و عهدشکنی چیزی نصیب ایران نشده است.

به گزارش مشرق به نقل از فردا، سال‌ها است که از دوران افول روزنامه‌نگارانی با عنوان «اصلاح طلب» می‌گذرد. گروهی که از روزنامه‌های داخلی شروع کردند و جاسوسی برای انگلیس در شبکه خبری «بی بی سی» سرنوشت این روزهایشان است . پس از سال84 تعداد زیادی فعالان مطبوعاتی این گروه به خارج از ایران کوچ کردند و ننگ خیانت به وطن و فعالیت برای انگلیس را به جان خریدند.

از دو سال گذشته که شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی راه افتاده است. جذب این روزنامه نگاران تسهیل هم شده است. البته شاید کسی مدعی شود که این خبرنگاران اصلاح طلب برای اعتقاداتشان نوشته‌اند و می‌نویسند‌ند. ولی تاریخ دویست ساله ایران نشان داده است که از جانب انگلیس و آمریکا به غیر از دروغ، خیانت، تجاوز و عهدشکنی چیزی نصیب ایران نشده است.

این افراد در دوران اصلاحات در روزنامه‌ها و مجلات همشهری دوران اصلاحات ، ایران، چلچراغ، شهروند امروز، تهران تایمز، شرق، اعتماد، هم میهن، بهار، وقایع التفاقیه و بسیاری دیگر از نشریات مشغول به کار بوده‌اند و پس از چندی به شکل کامل جذب این شبکه‌ شدند.

سوابق تعدادی از این افراد به این شرح است :

 

 

بزرگمهر شرف‌الدین: سردبیر سابق هفته نامه زرد چلچراغ که چند سالی است به بهانه تحصیل از ایران خارج است و در شبکه بی بی سی به فعالیت‌ می پردازد. هفته نامه چلچراغ از زمان آغاز به کار سعی کرده است خط شاخه جوانان حزب منحله مشارکت را ادامه دهد. وی در شبکه‌ی بی بی سی به تهیه گزارش و مستندهای ضعیف می‌پردازد.

 


فرناز قاضی‌زاده: سال‌ها در روزنامه‌های داخل ایران از جمله نشاط، جامعه روز، عصر آزادگان، اخبار اقتصاد، آفتاب امروز، هم میهن فعالیت کرده‌است. او از سال ۱۳۷۵ کارش را در مطبوعات شروع کرده است و در سال ۱۳۷۹ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز به‌عنوان مجری در یک برنامه علمی به نام کاوش فعالیت می‌کرد.در سال ۲۰۰۵ او به همراه مسعود بهنود، نوشابه امیری، هوشنگ اسدی و حسین باستانی، عضو گروه اولیه بود که روزنامه اینترنتی روزآنلاین را راه‌اندازی کردند و برای مدتی درآن کار کرد. در فوریه ۲۰۰۵، فرناز به عنوان تهیه‌کننده رادیو، به استخدام بی‌بی‌سی فارسی درآمد و علاوه بر تهیه گزارش، به عنوان مجری برنامه‌های رادیویی، جام جهان‌نما، چشم‌انداز بامدادی، روز هفتم و صدای شما کار کرد تا اینکه در سال ۲۰۰۹ به عنوان مجری تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی کار خود را آغاز کرد.

 

سیما علی‌نژاد: در سال ۱۹۹۰ با نوشتن چند مقاله برای مجله‌های ایرانی، کار خبرنگاری را در ایران آغاز کرد. وی در سال ۱۹۹۳ پس از ترک ایران به‌عنوان خبرنگار و مجری در رادیو بی‌بی‌سی فارسی کار خود را آغاز کرد. علی‌نژاد در رادیو بی‌بی‌سی سمت سردبیری را کسب کرد و در برنامه‌های مستند و زنده سوژه‌های مختلفی را تهیه کرد. او هم اکنون مدیر و سردبیر بخش گردآوری خبرها و دفاتر خارجی بی بی سی است.

 

نیما اکبرپور: از برنامه‌سازان در تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی و مجری برنامه کلیک، با موضوع فناوری در آن شبکه تلویزیونی است. نوشتن را به طور جدی در هفته‌نامه زرد چلچراغ آغاز کرده است. آخرین مسئولیتی که در این هفته‌نامه داشت معاونت سردبیری و در چند ماه آخر به عنوان جانشین سردبیر بود.

 

 

پناه فرهادبهمن: در سال ۱۳۷۳ به عنوان خبرنگار نوجوان روزنامه «آفتابگردان» وارد کار روزنامه‌نگاری شد. حضور در روزنامه‌هایی مثل «شرق»، «نوروز»، «جام‌جم»، «وقایع‌اتفاقیه» و دست آخر، عضویت در تحریریه روزنامه «اعتماد ملی» از فعالیت‌های وی بود. از تیرماه ۱۳۸۷ است به بی‌بی‌سی فارسی پیوست و از بهمن ۱۳۸۹ تهیه‌کنندگی «صفحه دو» و «صفحه دو آخر هفته» را برعهده گرفت.

 

 

 

 

امید پارسانژاد: در روزنامه همشهری دوران اصلاحات ، مسئولیت صفحه آخر این جریده را برعهده داشته‌است. ‏او از ابتدای آغاز به کار بی‌بی‌سی فارسی به این شبکه در لندن پیوست‏ و به عنوان کارشناس در برنامه‌های مختلف اظهار نظر می‌کند. امید پارسانژاد برخلاف دو چهره قبلی، از افراد جلوی دوربین بی.بی.سی فارسی به شمار نمی‌آید و ترجیح می‌دهد بیشتر در پشت صحنه این شبکه به ایفای نقش بپردازد‏.‏ وی از افرادی است که در دوران حضور در ایران از رانت‌های مختلفی استفاده کرده است.

 

یوسف عزیزی بنی‌طرف: هرچند که از خبرنگاران بی.بی.سی به شمار نمی‌آید ولی از جمله کارشناسانی است که در بیشتر برنامه‌های این شبکه که به مسائل اعراب و به ویژه فلسطین و اسرائیل مربوط است، حضور فعال و چشمگیری دارد‏.‏ بنی‌طرف متولد سوسنگرد در استان خوزستان، اما ساکن تهران بود و از اعضای کانون نویسندگان ایران و عضو افتخاری “‏اتحادیه نویسندگان عرب‏ ” به شمار می‌آمد‏.‏
وی در همشهری دوران اصلاحات نیز سابقه فعالیت طولانی مدت دارد‏.‏ علی رغم سوابق کاملاً مشخص و مبرز تجزیه طلبی و پان‌عربیسم وی، در زمان مدیریت تیم احمدی نژاد بر روزنامه همشهری نیز وی تا مدتی به فعالیت خود در این روزنامه و انتشار مقالات خود، علی رغم فراز و فرودهایی که در کار وی وجود داشت ادامه می‌داد.

 

 

محمد منظرپور: خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در بیت المقدس است که گاهی به کشورهای منطقه اعزام می‌شود. منظرپور قبل از پیوستن به رادیو بی بی سی در سال ۲۰۰۲، دبیر سرویس اقتصادی روزنامه تهران تایمز بود. او در سال ۲۰۰۹ با شیمون پرز رئیس جمهور اسرائیل، مصاحبه‌ای اختصاصی انجام داد.


نفیسه کوهنورد: خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در استانبول او در روزنامه‌های شرق، همشهری، ایران و شبکه سی‌ان‌ان ترک در تهران سابقه خبرنگاری داشته و از سوی روزنامه همشهری دوران اصلاحات به عنوان خبرنگار اعزامی به ترکیه سفر کرد و پس از مدتی به عنوان مسئول صفحه سیاست خارجی همشهری دوران اصلاحات منصوب شد. کوهنورد در اوایل کار خود دراین روزنامه با هزینه‌ای قابل توجه در آن زمان توجیه اقتصادی چندانی نداشت و درمیان جراید ایرانی نیز اساساً مرسوم نبود، مدت قابل توجهی به عنوان خبرنگار اعزامی به ترکیه سفر کرد.

 

فریبا صحرایی:صحرایی که در حال حاضر خبرنگار شبکه بی.بی.سی فارسی در پاریس است، ‏.‏‏ صحرایی نیز از خبرنگارانی بود که در دوره مدیر عاملی شیخ‌عطار بر روزنامه همشهری دوران شهرداری احمدی نژاد توانست تاحد قابل ملاحظه‌ای رشدکرده و با تدارک تیمی رسانه‌ای از حد خبرنگاری معمولی فراتر رفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *