کشورهای مختلف سعی در سرمایه‌گذاری در انرژی‌های سبز دارند، که علاوه بر هزینه کمتر، به محیط زیست نیز آسیب نزده و می‌تواند عمر کشور و شهروندان را افزایش دهد.

به گزارش تراز یکی از استفاده‌های انرژی‌های سبز، استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق است. برخی از کشورها توانسته‌اند با موفقیت بیشتری عمل کرده و زیرساخت‌های خورشیدی بهتری را برای بهره‌برداری از این موهبت الهی فراهم کنند. این کشورها توانسته‌اند از منفعت‌های زیاد این نوع انرژی از جمله هزینه کمتر، قدرت پایدار و همیشگی و قابل اعتماد و از همه مهم‌تر استقلال حاصل از استفاده کمتر از سوخت‌های فسیلی بهره‌ببرند.

جالب است بدانید که یک رآکتور هسته‌ای در طول یک سال به طور متوسط ۱.۳ گیگاوات انرژی برق تولید می‌کند.
یک گیگاوات برابر با یک میلیون کیلووات است. به زبان ساده‌تر باید گفت که یک کشور با ۱۰ گیگاوات انرژی خورشیدی می‌تواند به طور متوسط حدود ۱۰۰۰۰۰ خانه را برای یک سال برق‌رسانی کند.

در حالی که برخی از کشورها در حال پس‌زدن انرژی خورشیدی بوده و از نظر پشتیبانی و تامین مالی پروژه‌های خورشیدی خوب عمل نمی‌کنند، برخی دیگر از کشورها توانسته‌اند در این بهره‌برداری از این انرژی ارزشممند به خوبی عمل کرده و آینده منابع و انرژی خود را تضمین کنند.
موفق‌ترین تولیدکنندگان برق خورشیدی عبارتند از:

۱.آلمان: ۳۴.۸ گیگاوات
آلمان برای مدت طولانی به عنوان رهبر جهان در تاسیسات انرژی خورشیدی شناخته شده‌است. این کشور در زمینه استفاده از این انرژی به چنین موفقیتی رسیده که در جولای سال ۲۰۱۳ توانست ۵.۱ تراوات-ساعت از انرژی برق خود را از طریق انرژی خورشید به دست آورد.
این رکود به دلیل پنل‌های خورشیدی نصب‌شده در کشور و توقف تدریجی نیروگاه‌های هسته‌ای کسب شده‌است. در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۵ درصد از انرژی آلمان توسط باد و انرژی خورشیدی تامین شد.

مسائلی مانند رکود شغلی در بازار‌ها و تلاش دولت برای قطع یارانه استفاده از انرژی خورشیدی ممکن است که همه‌گیری و رواج این انرژی را در دراز مدت تحت تاثیر قرار دهد.

۲.ایتالیا:۱۶.۷ گیگاوات
این کشور در سال ۲۰۱۰ توانست تولید خود را به ۹ گیگاوات برساند و در طول ۴ سال گذشته این میزان تولید را به ۱۶ گیگاوات افزایش دهد. رشد سریع این نوع از انرژی در ایتالیا را می‌توان به این واقعیت که این کشور دسترسی به سوخت فسیلی نداشته و سعی دارد تا به جای واردات گاز نیاز شهروندان را با این انرژی رفع کند، نسبت داد.
همچنین این کشور به شدت از انرژی هسته‌ای دوری می‌کند و استفاده از این انرژی تجدید پذیر کاملا منطقی به نظر می‌رسد. این کشور توانسته از ژانویه تا جولای سال ۲۰۱۳ بیش از ۷ درصد برق مصرفی مردم خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین کند.

این کشور استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر دیگری مانند انرژی باد و انرژی گرمایی را نیز توسعه داده و درمجموع توانسته ۵۷.۲ درصد از برق خود را از طریق این انرژی‌ها تولید کند.

۳.چین:۱۲گیگاوات
چین توانست در سال گذشته فقط در طول چند ماه تولید خود را ۳.۶ گیگاوات افزایش دهد.
این افزایش شدید در ظرفیت انرژی‌خورشیدی نصب‌شده در این کشور، در نتیجه هزینه بسیار پایین نصب و دردسترس بودن امکانات و انگیزه‌های دولتی رخ داده‌است. این کشور بزرگترین تولید کننده پنل‌های خورشیدی جهان می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *