قبل نوشت: تعابیری که در داخل پرانتز در متن قرار دارند برای قابل فهم بودن مطلب به کار رفته اند

سلام

بنا به دلایل کاری خیلی وقت بود که وبلاگم رو به روز نکردم و مطلبی انتشار نداده بودم اما تب مذاکرات ایران و 5 +1 و نتیجه ی که حاصل شد دغدغه ای شد برای نوشتن …

تو این چند روز به جای نقد توافق به دست آمده و زوم کردن روی ترجمه ی متن توافق نامه ببشتر سعی کردم واکنش مردم و استراتژی دولت رو زیر نظر بگیرم و برای این کارم دو دلیل داشتم .

اول اینکه انعکاس رفتار جامعه بر تصمیم گیری دولت و حکومت در مذاکرات، تاثیر مستقیم دارد و دوم اینکه مشتاق بودم بدانم دولت از چه سیاستی برای راضی نگه داشتن همه ی ارکان کشور در پایان دادن به یکی از مهمترین و اساسی ترین مسائل کشور استفاده میکند،

برای واضح کردن اهمیت مورد اول یعنی نقش مردم در مذاکرات، گریزی میزنیم به گروه 5 +1 جایی که اختلاق آرای(اختلاق عقیده) موجب اختلاف عقود(عدم موافقت در قرارداد) شد و عدم یکپارچگی 5 +1 یکی از دلایل کسب موفقعیت نسبی ایران شد.

و اما مردم …

جایی که بعد از 10 سال تحریم های ناجوانمردانه بخش اعظمی از مردم ایران بعد از کسب توافق بابت بهتر شدن احتمالی وضع اقتادی کشور در آینده به هم تبریک میگفتند ..! و شاید دقیقا این همان دلیلی بود که موجب موفقعیت قابل توجه 5+1 در مذاکرات شد .باید اذعان داشت که مردم ما تاریخ حال را باختند .

قطعا ایستادن مردم در صف های طولانی نفت در دهه ی 60 بدون آنکه کسی حتی یک 20لیتری را به آتش بکشد عامل تصمیم گیری های مهم در مدیریت جنگ تحمیلی بود.

اما متاسفانه این پشتوانه در اواخر دهه ی 80 و اوایل دهه ی کنونی دیده نشد.به هر حال هر چیز باارزشی بهایی دارد و این بها با توجه به ارزش آن دستاورد  رابطه ی مستقیم دارد و ای کاش مردم ما این بها را پرداخت میکردند تا برای نانی بیشتر بر سر سفره هایمان مجبور به از کار انداختن سه چهارم سانتریفروژ ها که نان آیندگانمان است نمی شدیم …

و اما باید اعتراف کرد دولت تدبیر دولتی کیاس تر(بسیار زیرک و تیز هوش) از دولت قبلی است.اولین واکنش پس از توافق، تبریک هم زمان به رهبری و مردم بود .. یعنی در اتخاذ یک تصمیم مهم در روندی ده ساله همه باید راضی باشند(جمله آخر را یک بار دیگر و اینبار امری بخوانید) ..!

به عقیده ی این ذهن، دولت نباید توافق حاصله را بزرگ جلوه دهد و جای نقد را برای صاحب نظران تنگ کند، قطعا توافق حاصله بازی برد_برد تیم مذاکره کننده کشورمون و 5+1 بود و مهمتر از آن نباید از عهد ناکث(عهد شکننده) ناکثین ساده گذشت و به تعبیر زیبای وحید یامین پور “اخم های وزیر خنده رو دولت پس از صحبت های اباما نشان از چهره ی واقعی آمریکا داشت” …

 

 

One thought on “عهد ناکث ایران و 5+1”
  1. دوست عزیزم ، جناب آقای قنبرنیا ، مطلب بسیار عالی بود ، از اینکه دوستی مثل شما داریم باعث افتخار است ، یاعلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *