عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: اصل جداسازی دو وزارتخانه راه و مسکن اجتنابناپذیر بوده و این دو وزارتخانه باید از هم جدا شوند.
اذعام برخی وزارتخانهها و سازمانهای دولتی که با یکدیگر همسو بوده و وظایف نسبتا مشترکی دارند میتواند با ارایه موارد قانونی دولتمردان به مجلس و تصویب نمایندگان مردم در خانه ملت انجام شود.
البته این ادغامسازی معمولا در جهت کاهش هزینهها، کاستن نیروهای دولتی و کوچکسازی دولت صورت میگیرد.
این مهم با پیگیری در دولت نهم، در دولت دهم اجرایی شد و شاهد بودیم که با ارایه موارد قانونی به مجلس و تصویب نمایندگان خانه ملت در دور هشتم تعدادی از وزارتخانه و سازمانها از جمله وزارت کار، تعاون، راه، صنایع و معادن، بازرگانی، سازمان ملیجوانان، سازمان مسکن و شهرسازی، سازمان تربیت بدنی و سازمان تامین اجتماعی به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تغییر نام داده و وارد دور جدیدی از فعالیتها شد.
هماکنون پس از مدت نه چندان زیاد نمایندگان مجلس به تکاپو افتادند که برخی از این وزارتخانهها در عمل با یکدیگر تفاوتهای زیادی داشته و هر کدام رسالت متمایزی دارند برهمین اساس برآن شدند تا طرح تفکیک و جداسازی وزارتخانهها و بازگشت به روال قبل را در پیش بگیرند که نخستین گزینه در این بین ظاهرا جداسازی وزارت راه و شهرسازی است البته نباید فراموش کرد که در این میان چه مبالغ هنگفتی از اموال بیتالمال صرف ادغام شده که باید دوباره در جهت جداسازی هزینه شود.
یکی از نمایندگان خانه ملت که نظر موافق بر جداسازی وزارتخانههایی که فعالیتشان با یکدیگر همسو نیست، دارد عزتالله یوسفیانملا عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی است.
* وظایف وزارت راه و مسکن و شهرسازی کاملا متفاوت است
یوسفیان ملا در گفتوگو با خبرنگار حرف در آمل در این مورد بیان داشت: در قانون برنامه پنج ساله آمده دولت مکلف بوده وزارتخانههایی که همگون هستند و انجام وظایفشان به هم نزدیک است را در هم ادغام کند به نحوی که حداکثر 17 تا 18 وزارتخانه داشته باشیم.
وی یادآور شد: در دولت قبلی این اتفاق افتاده است و وزارتخانههای زیادی نظیر وزارت بازرگانی با صنایع و معدن و همچنین دیگر وزارتخانهها با هم ادغام شدند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس با اشاره به اینکه از جمله این وزارتخانه و سازمانها را نظیر وزارت کار با وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی دانست و گفت: همچنین ادغام وزارت راه، مسکن و شهرسازی و سازمان ملی جوانان و تربیت بدنی که وزارت جدید ورزش و جوانان را شکل داده در این راستا بود.
وی با بیان اینکه بعد ادغام وزارت راه با مسکن و شهرسازی یک سری ناهماهنگیهایی پیش آمده است، یادآور شد: البته تشکیلات آنها نیز به همان شکل گذشته بوده و تفاوتی ندارد.
یوسفیانملا ادامه داد: به طوری که کارکنان وزارت راه و مسکن در همان مکان سابق خود مشغول به فعالیت بوده ولی در عمل نیز نحوه انجام وظیفه پرسنل وزارت راه و مسکن واقعا متفاوت است.
* دو وزارتخانه راه و مسکن و شهرسازی در ابتدا با یکدیگر قابل جمع نبودند
نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه در وزارت مسکن حرکات آن چنانی صورت نمیگیرد و کار در محور نقشه برای ساختمان، تهیه طرح و نظیر اینها انجام میشود، اذعان داشت: ولی کار در وزارت راه بسیار زیاد بوده و حرکت در آن نیز گسترده است، با توجه به اینکه کارکنان آن در تهران مستقر هستند ولی برای احداث جادهای در مرز بازرگان، دوغارون و دیگر مناطق دوردست باید پیگیریها با تحرکات لازم انجام شود.
وی اضافه کرد: البته این دو وزارتخانه در ابتدا نیز با یکدیگر قابل جمع نبودند زیرا سلایقی که در وزارت مسکن و راه وجود داشت با یکدیگر متفاوت بوده و حالت چالش داشت و هرجا مدیرکل مشترکی بوده نمیدانستند مدیرکلی که باید پشت میز بنشیند و طرح و برنامهبدهد چه کسی است و آن مدیرکلی که مشغول سرکشی امور میشود نیز به چه فردی ابلاغ خواهد شد.
وی یادآور شد: براین اساس نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیدند که ادغام این دو وزارتخانه ممکن نیست و این امر را به صورت مکتوب نوشته و تقدیم هیئت رئیسه مجلس کردند.
* هیچ دولتی کارفرما و تاجر خوبی نیست/ ادغام برخی وزارتخانه نتیجه مثبتی نداشت
یوسفیان ملا در پاسخ به سئوالی مبنی بر چگونگی موفقیت دولت گذشته در خصوص ادغامسازی وزارتخانه و سازمانها یاداور شد: دولت میخواست با ادغام وزارتخانهها از نیروهای دولتی خود بکاهد تا سیاست کوچکسازی را در پی گیرد، دولت باید از حالت وارد کار شدن دست بکشد، بیاید تصدیگری را رها کند، حاکمیتی عمل کند، برنام بدهد، طرح بدهد و ایده و فکر بدهد تا دیگران کار را در دست گیرند.
وی اضافه کرد: همیشه میگویند هیچ دولتی کارفرما و تاجر خوبی نیست زیرا باید این قبیل امور را به مردم سپرد و نظارت کرد که این امر در دولت اتفاق نیافتاد و نتیجه مثبتی حاصل نشد.
* نمیخواهیم رئیس جمهور را با معرفی دو وزیر دستپاچه کنیم
یوسفیانملا با اعلام اینکه ادغام دو وزارتخانه راه و مسکن هم اتفاق خوبی نبود و نتیجه مثبتی نداد، یادآور شد: به هر حال رئیس جمهوری در دور یازدهم آمده که باید چهار سال در کشورمان مدیریت اجرایی داشته باشد، نمایندگان مجلس دیدند که اگر این امر به فوریت تصویب شود و آن را به دولت ابلاغ کنیم ممکن است برای رئیس جمهور حالت دستپاچگی پیش بیاید زیرا باید دو وزیر را به مجلس معرفی کند.
وی تصریح کرد: شاید نظر دولت در خصوص ادغام مسئله دیگری بوده و روش سومی را بخواهد پیشنهاد کند پس این طرح کارش تمام شده و فعلا آن را کنار گذاشتیم تا دولت جدید به طور کامل شکل گیرد و انتصاب آن تمام شود.
* اصل جداسازی دو وزارتخانه راه و مسکن اجتنابناپذیر است/ این دو باید از هم جدا شوند
نماینده مردم آمل در خانه ملت خاطرنشنان کرد: باید این مسئله با دولت هماهنگ شده و زایده و نظر دولت نیز خواسته شود تا نمایندگان و دولت به نتیجه واحد برسند، سپس به مجلس آمده و تصویب جداسازی انجام شود که این مسئله به سلیقه دولت و پیشنهاداتشان برمیگردد.
یوسفیان ملا در پایان اذعان داشت: اصل جداسازی دو وزارتخانه راه و مسکن اجتنابناپذیر بوده و این دو وزارتخانه باید از هم جدا شوند.
ای ول دکتر یوسفیان که به فکر دولت و رئیس جمهور هستید. دم شما گرم
با با پنجعلی : الکییییه !
عجب ای کاش زمان ادغام هم آقای یوسفیان نماینده مجلس می بود!!! و جلوی کاری را که مدعی است از ابتدا قابل جمع نبودند را می گرفت ؟؟؟؟
ا جناب یوسفیان بلدن صحبت کنن!!!تو مجلس پیداشون نیست