مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه نامگذاری اسلامی در کشور نسبت به سالهای گذشته کاهش نیافته است، گفت: ۱۰ نام نخست برای دختران و پسران از نامهای مرکب ایرانی و اسلامی است.
محسن اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا نامگذاریهای دینی و مذهبی در سطح کشور کاهش یافته است، اظهارداشت: به هیچ وجه نامگذاری اسلامی در کشور نسبت به سالهای گذشته کاهش نیافته است.
وی به نقش سریالهای صدا و سیما در نامگذاریها اشاره کرد و گفت: تاثیر رسانههای دیداری و شنیداری در نامگذاریها بسیار اثر بخش است، لذا باید بیشتر مراقبت شود.
اسماعیلی به سریال «میوه ممنوعه» اشاره کرد و گفت: بعد از پخش این سریال، نام «هستی» جزء 10 نام اول برای دختران شد در صورتی که در گذشته اینطور نبوده است ولی نام «ستایش» قبل از پخش این سریال نیز جزء 20 نام اول دختران محسوب میشد و این موضوع تاثیر رسانهها را در نامگذاری مشخص میکند.
وی به نقش رسانهها در نامگذاریها تأکید کرد و گفت: در سریال 5 کیلومتر تا بهشت اسم «آیدا» بر سر زبانها آمد ولی اکنون در نامگذاری با این نام کاهش داشتهایم.
مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور خاطرنشان کرد: رویکرد جدید والدین برای نامگذاری، استفاده از اسامی مرکب ایرانی و اسلامی است.
وی به 10 نام اول دختران و پسران اشاره کرد و گفت: امیرعلی، ابوالفضل، امیرحسین، محمد طاها،محمد،علی، امیرمحمد، حسین، مهدی و محمدمهدی به ترتیب 10 نام اول برای پسران و فاطمه، زهرا، نازنینزهرا، زینب، یسناء، ریحانه، هستی، ستایش، سنا و مریم نیز 10 نام نخست برای دختران است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: تهیه کنندگان و کارگردانان از اسامی رایج بیشتر استفاده کنند تا گرایش مردم نیز به این اسامی افزایش پیدا کند.
مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور ما هیچ محدودیتی در نامگذاری براساس ماده 20 قانون سازمان ثبتاحوال کشور نداریم و توصیه میکنیم از اسامی نیکو برای دختران و پسران استفاده کنند.
وی با تاکید براینکه نامگذاری اسامی خارجی ممنوع است، گفت: نامهایی مانند ادوارد و الیزابت در گذشته ممنوعیتی نداشت ولی براساس مصوبه شورای عالی ثبتاحوال، دیگر استفاده از این اسامی ممنوع است.
وی گفت: بعضی از اسامی مانند رز ، نیک، سوزان، به دلیل اینکه با فرهنگ ایرانی نیز متشابه است، مشکلی در نامگذاری ندارد.