پیش از هر بار مسواک زدن، دست‌های خود را با آب گرم و صابون به خوبی بشوئید.
بهداشت دهان و دندان از مهمترین مباحث سلامت به شمار می‌رود. اما برای رعایت آن، تمیز نگه داشتن مسواک و سایر ابزارهای مرتبط با شستشوی دندان‌ها و دهان، از اهمیت بسیاری برخوردار است. اغلب اوقات، پس از شستن دندان‌ها، احتمالاً فقط مسواک را مقداری زیر آب می‌شوئیم تا کف باقی‌مانده ناشی از خمیردندان را از آن بزداییم. اما این همیشه کافی نیست.

بُرس مسواک از ایده‌آل‌ترین مکان‌ها برای رشد و تکثیر باکتری‌های مختلف به شمار می‌رود. انجمن دندانپزشکی آمریکا توصیه می‌کند مسواک خود را هر سه ماه یکبار تعویض کنید. برای اطلاعات بیشتر به این مطلب در خصوص زمان مناسب برای تعویض مسواک مراجعه کنید.

راه مناسب برای تمیز کردن و پاکیزه نگه داشتن مسواک چیست؟
باکتری‌های بیماری‌زای بسیاری هستند که مسواک بهترین مکان برای رشد و تکثیر آنهاست. از طرفی مسواک به واسط تماس مستقیم با لثه‌ها و زبان ما، عوامل بیماری زا را سریع‌تر از هر چیزی وارد بدن ما می‌کند. برای جلوگیری از بروز بیماری و کاهش علاقه باکتری‌ها به مسواک‌مان، مراحل زیر را به صورت منظم انجام دهید.

قدم اول:
پیش از هر بار مسواک زدن، دست‌های خود را با آب گرم و صابون به خوبی بشوئید. تماس دست آلوده با مسواک، اولین قدم برای انتقال باکتری‌های جدید به مسواک است.

قدم دوم:
پس از شستن دست‌ها، مسواک را نیز قبل از تماس با دندان‌ها با آب گرم بشوئید. این مرحله را پس از مسواک زدن نیز با دقت به انجام رسانید و در شستن بُرس‌های مسواک با آب گرم، وسواس بیشتری به خرج دهید. شستن بُرس‌های مسواک از اهمیت زیادی در این مرحله برخوردار است. پس از شستشو، مسواک را چند ثانیه زیر آب گرم نگه دارید تا برس‌های آن به طور کامل نرم شوند. سپس آن را با آب سرد آبکشی کرده نموده و در جای مناسب خودش قرار دهید.

قدم سوم:
بُرس مسواک را هفته‌ای یکبار برای یک شب در سرکه قرار دهید. سرکه میکروب‌ها و باکتری‌هایی که روی مسواک شما جا خوش کرده‌اند از بین می‌برد. همچنین می‌توانید به جای سرکه از دهان‌شویه استفاده کنید. پس از خارج کردن مسواک از سرکه یا مایع دهان‌شویه، چند بار با دست‌های تمیز بر روی بُرس بکشید تا مسواک خشک شود.

قدم چهارم:
اگر ترجیح می‌دهید مسواک‌تان را هر روز ضدعفونی کنید، توصیه می‌شود از محلول پراکسید هیدروژن ۳ درصد استفاده کنید. یک فنجان کوچک از آن را به اندازه‌ای که سر مسواک در محلول قرار گیرد بریزید و هر بار یا هر شب، مسواک‌تان را با آن ضدعفونی کنید. بهتر است محتوی فنجان را هر بار با محلول تازه تعویض کنید. این محلول علاوه بر پاک کردن مسواک از باکتری‌های بیماری‌زا، به سفید شدن دندان‌ها نیز کمک می‌کند.

قدم پنجم:
مسواک خود را به صورت عمودی جایی بگذارید که در معرض هوای آزاد باشد. بهتر است مسواک پس از استفاده در معرض هوا خشک شود. از قرار دادن مسواک مرطوب در محیط سربسته، جعبه یا قوطی خودداری کنید. می‌توانید از ظروف مخصوص نگهداری مسواک که نور ماورای بنفش به آن می‌تابانند نیز استفاده کنید. این ظروف به نابودی باکتری‌های مضر روی مسواک نیز کمک می‌کنند.

نکته:
چنانچه هیچ یک از محلول‌ها یا مواد ضدعفونی کننده را در دسترس نداشتید، می‌توانید آن را برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید. همچنین به توصیه انجمن دندانپزشکی آمریکا، در صورتی که کسی در منزل به بیماری‌ای مسری مانند سرماخوردگی و … دچار شد، بهتر است برای پیشگیری از بروز بیماری، مسواک خود و سایر اعضای خانواده را دور بیاندازید.

منبع: افکار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *