سوختگی با مایعات در کشور رتبه نخست سوختگی‌ها در کودکان را به خود اختصاص داده و در مقایسه با کشورهای دیگر سوختگی با مایعات داغ در کشور زیاد است.

به گزارش  ایسنا، دکتر حمیدالله بهادر به بهانه برگزاری دومین همایش ملی سوختگی با بیان خبر فوق اظهار داشت: 75 تا 80 درصد موارد سوختگی در کودکان ناشی از مایعات داغ است.

وی ادامه داد: از مجموع 200 هزار مورد سوختگی در کشور ، 45 درصد آن مربوط به سوختگی ناشی از شعله و آتش، 30 درصد ناشی از مایعات داغ، 10 درصد ناشی از تماس با اجسام داغ، چهار درصد ناشی از سوختگی‌های الکترونیکی و سه درصد ناشی از سوختگی‌های شیمیایی است.

رییس مدیریت تولید دانش بالینی مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مدل سوختگی‌ها در کشور به فاجعه تبدیل شده که زمان عمر از دست رفته، مرگ و میرها و هزینه‌های هنگفتی را به کشور تحمیل می‌کند.

بهادر افزود: یکی از موارد سوختگی در کشور مربوط به سوختگی با کابل برق فشار قوی است در حالی که در تمام جهان، استاندارسازی برای سیم‌کشی برق فشارقوی وجود داشته و باید برای آن حریم تعیین شود.

وی افزود: این درحالی است که گاهی این سیم کشی‌ها در ایران در کمتر از فاصله‌های استاندارد و نزدیک منازل مسکونی، نصب می‌شود.

رییس مدیریت دانش بالینی مرکز سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به چند مورد سوختگی از جمله سوختگی ناشی از باز کردن چاه فاضلاب با گاز مایع، استفاده از چوب پرده برای برداشتن لباس از روی کابل برق فشار قوی، چسباندن عکس تبلیغاتی روی کابل برق فشار قوی و برق دزدی، گفت: سوختگی‌های ناشی از برق گرفتگی فشار قوی با قطع اندام همراه بوده و فرد را ناتوان می‌کند.

بهادر با اشاره به عوارض و اختلالات روانی ناشی از سوختگی، افزود: رفتارهای پرخطر مردم مانند نزدیک شدن به کابل‌های فشار قوی باید مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه فرهنگسازی‌های لازم صورت گیرد.

رییس مدیریت تولید دانش بالینی مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سوختگی‌های ناشی از خودکشی از جمله مشکلات جامعه است که باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.

به گزارش ایسنا، دومین همایش ملی سوختگی 15 تا 16 اسفند ماه جاری در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *