طلاب و روحانیون انقلابی کرمان صبح روز پنج شنبه 91/11/5، در تجمعی اعتراضی، تعدی آقایان مجید انصاری و محمد جواد کشمیری به املاک و اموال وقفی مدرسه کرمانی ها را محکوم کرده و خواستار اجرای حکم صادره از سوی آیت الله مؤمن در خصوص تعدی کنندگان به املاک و اموال وقفی متعلق به آن شدند.

در ابتدای این تجمع که در صحن مدرسه مبارکه فیضیه برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین دکتر موسوی نسب، از اساتید حوزه علمیه قم، با اشاره به جایگاه حوزه های علمیه اظهار داشت: در طول تاریخ، حوزه های علمیه همواره محل پرورش عالمان بزرگی بوده است که دین آموزی، دین پژوهی و دین گستری را سرلوحه حرکت خود قرار داده اند.

وی افزود: در همین مدرسه مبارکه فیضیه، عالمان بزرگی چون استاد شهید مطهری، شهید مفتح و شهید بهشتی تربیت شده اند که الگوی عملی جامعه و مردم بوده و فرهنگ دینی آنان را با بیان و عمل خود ساخته اند.

توجه به مسائل اجتماعی از رسالت های مهم حوزه های علمیه است

وی توجه به مسائل اجتماعی و مشکلات و معضلات مردم را مسئولیت خطیر روحانیت دانست و گفت: قرآن به ما می گوید  قوا انفسکم و اهلیکم نارا؛ «خود و اهلتان را از گرفتاری در آتش باز دارید.» عموم انسان ها و بالاخص روحانیت، تنها مسئولیت خودشان را بر عهده ندارند، بلکه مسئول جامعه نیز می باشند و حوزه های علمیه باید زمینه را برای ایفای این نقش مهم، فراهم سازند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر موسوی نسب ادامه داد: متأسفانه بعضی از مدیریت های علمی و اقتصادی، این حرکت حوزه های علمیه را با آسیب هایی مواجه کرده است که به عنوان نمونه بارز آن می توان به مدیریت علمی و آموزشی مدرسه علمیه کرمانی ها اشاره کرد.

مدرسه کرمانی ها در اثر سوء مدیریت جریان حاکم خسارت های زیادی دیده است

وی ضمن برشمردن اهداف اولیه تأسیس مدرسه کرمانی ها خاطر نشان کرد: قرار بود این مدرسه مهد پرورش عالمان و دین پژوهان در رشته های گوناگون تخصصی و تربیت مبلغان متعهد جهت گسترش فرهنگ دینی در استان کرمان و کشور و تربیت مبلغان آشنا به زبان های روز دنیا جهت تبلیغ دین در خارج از کشور باشد؛ اما در اثر سوء مدیریت جریانی که در این مدرسه حاکم است، خسارت های زیادی به این حرکت وارد شده است.

وی ادامه داد: متأسفانه در طول سال های گذشته، این مدرسه از لحاظ آموزشی، وضعیت قابل قبولی نداشته است. برخی از متولیان فعلی، به علت مشغله های دیگر، اصلا در مدرسه حضور نداشته و مسائل و مشکلات آموزشی آن را پی گیری نکرده اند.

دکتر موسوی نسب اظهار داشت: امروز این مدرسه در بین 26 مدرسه علمیه، جایگاه 25 را دارا است و این نتیجه سوء مدیریت آقایان است. اخیرا هم، به دلیل مشکلات متعدد مدرسه، شورای مدیریت حوزه علمیه قم، طلاب را به مدارس دیگر منتقل کرده و روند تحصیل و پژوهش و تحقیق علوم دینی در آن، کلا متوقف شده است.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی نسب با اشاره به عملکرد اقتصادی متولیان فعلی مدرسه کرمانی ها، خاطر نشان کرد: املاک و اموال زیادی وقف این مدرسه شده بود که می توانست در خدمت ارتقاء جایگاه علمی و پژوهشی آن قرار گیرد؛ اما متأسفانه در اثر سوء مدیریت اقتصادی متولیان فعلی، آسیب های زیادی به آن وارد شده و زمینه تعدی و تصرفات غیر شرعی و غیر قانونی را فراهم آورده است.

آقایان در دنیا و آخرت باید پاسخ گوی اتلاف عمر طلاب و از بین رفتن فرصت ها و امکانات باشند

وی ادامه داد: آقایان در دنیا و آخرت باید پاسخ گوی از بین رفتن فرصت ها و اتلاف عمر و امکانات طلاب حوزه علمیه و خسارت های اقتصادی که در اثر عملکرد آنان به مدرسه وارد شده، باشند.

استاد حوزه علمیه قم افزود: پیش از آنکه زاویه انحراف ایجاد شده، بیشتر شود و قبل از آنکه متولیان فعلی، گرفتاری خود را افزایش داده و فرصت های بیشتری را ضایع کنند، باید این مسأله حل و فصل شود.

وی خاطر نشان کرد: ما روحانیون و طلاب کرمانی حوزه علمیه قم، معتقدیم حل شدن این مسأله، با اجرا شدن کامل حکم حضرت آیت الله مؤمن «حفظه الله»، که از طرف شورای عالی حوزه علمیه قم مأمور رسیدگی به این مسأله شدند، می باشد.

روحانیون کرمان خواستار اجرای کامل حکم حضرت آیت الله مؤمن هستند

دکتر موسوی نسب ضمن تأکید بر ضرورت اجرای حکم حضرت آیت الله مؤمن، خاطر نشان کرد: ما معتقدیم همان طور که فتوای میرزای شیرازی در تحریم تنباکو و اجرای آن، منشأ تحولات زیادی در کشور شد، اجرای حکم الهی و شرعی آیت الله مؤمن زمینه تحولات مثبت بسیار زیادی در بین طلاب کرمان و به تبع، در استان کرمان خواهد شد.

وی افزود: ما در این چند سال، همه راه های ممکن را رفته ایم و به تمام مراجع قانونی و حقوقی و بسیاری از نهادها و شخصیت های حوزوی مراجعه کرده ایم؛ اما پاسخ قاطع و قانع کننده ای دریافت نکرده ایم و امروز به این نتیجه رسیده ایم مطالبه بر حق خود را در مدرسه مبارکه فیضیه، خانه تقوا و حرکت و جنبش، فریاد کنیم.

حجت الاسلام و المسلیمن موسوی نسب در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: طلاب کرمان این راه را با قوت ادامه خواهند داد و امیدوارند که پی گیری های حق طلبانه آنان به نتیجه برسد و إن شاء الله مشکلات مدرسه به زودی برطرف شود.

در ادامه این مراسم، طلاب کرمانی، حمایت خود را از سخنان حجت الاسلام موسوی نسب اعلام کردند، و ضمن قدردانی از مواضع قاطع و انقلابی خطیب نماز جمعه تهران، آیت الله سید احمد خاتمی که نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری است و همچنین قدردانی از مواضع انقلابی آیت الله بوشهری، از آنان خواستند که در یک اقدام انقلابی، زمینه اجرای حکم آیت الله مؤمن را در خصوص مدرسه کرمانی ها و اموال و املاک متعلق به آن فراهم ساخته و دست آقایان مجید انصاری و محمد جواد کشمیری را از این مدرسه کوتاه کنند.

در قسمت پایانی این تجمع، بیانیه ای قرائت شد که حاوی مطالبات طلاب حاضر در تجمع بود.

در بخش هایی از این بیانیه آمده است: ما طلاب کرمانی حوزه علمیه قم به حکم وظیفه دینی خود و در راستای نهی از منکر چند سالی است که پی گیر رسیدگی به اوضاع و احوال مدرسه‌ی کرمانی‌ها و اموال میلیاردی به یغما رفته‌ی آن هستیم، از زمزمه شروع کردیم و در حرکتی رو به جلو، تمام مراحل ممکن عدالت‌خواهی را طیّ کردیم، این حرکت مبارک طلاب کرمانی با همکاری‌های شورای عالی حوزه علمیه، بالاخص حضرت آیةالله یزدی دام ظله، به ثمر نشست و نتیجه‌ی آن تشکیل دادگاهی اسلامی و صدور حکمی قضائی از سوی حضرت آیت‌الله محمد مومن دام ظله شد.

امروز در این مکان جمع شده ایم تا از امام عزیز و سفر کرده خود دفاع کنیم

در بخش های دیگری از بیانیه آمده است: در قصّه مدرسه کرمانی‌ها احکام دین خدا نادیده گرفته شد، به اعتماد امام راحل عظیم الشان خیانت شد، آیا این خیانت به امام نیست که با تکیّه بر حکم او، چوب حراج بر اموال موقوفه‌ای بزنی که به حکم خداوند لاتباع و لاتوهب!؟ ما امروز در این مکان جمع شده‌ایم تا از امام عزیز و سفر کرده‌مان دفاع کنیم! ای کسانی که دیروز با نزدیکی به امام به عزّت رسیدید چرا امروز با دور شدن از راه امام این قدر ذلیل شده‌اید؟

همچنین در این بیانیه آمده است: درد امروز ما پیوند خوردن این فساد اقتصادی با فسادهای سیاسی این گروه است.این مفسدی که ما امروز علیه آن برخاسته‌ایم، از اصحاب جملی است که در فتنه سال 88 برای خنثی کردن اعجاز بیان امام خامنه‌ای در خطبه‌های نماز جمعه و مخالفت با او، به همراهی هم‌پیاله‌های خویش، موسوی خوئینی و خاتمی، مردم را دعوت به حضور در خیابان‌ها کرد. و به فرموده حضرت آقا اینان مسئول خون کسانی هستند که در 30 خرداد 88 کشته شده‌اند.

راه نورانی عدالت خواهی و حق طلبی را ادامه خواهیم داد

در پایان نیز، مطالبه طلاب و روحانیون کرمانی حوزه علمیه قم در چند بند بدین شرح آورده شده است:

ما تجمّع کنندگان درخواست‌ خود را در چند بند بیان می‌کنیم:

1-بر اساس حکم حضرت آیت الله مؤمن، متولیان فعلی این مدرسه، به دلیل دخل و تصرفات غیر شرعی و غیر قانونی، صلاحیت تولیت ندارند و از این منصب عزل شده اند. همچنین تمام املاک تصرف شده و یا فروخته شده باید به ملکیت مدرسه برگردد. اولین و اصلی‌ترین خواسته طلاب کرمان، اجرای کامل حکم شرعی و قانونی حضرت آیت الله مؤمن، درباره مدرسه و اموال به یغما رفته‌ی آن می‌باشد.

2-از آنجا که حکم حضرت آیت الله مؤمن، تنها ابعاد حقوقی دخل و تصرفات آقایان انصاری و کشمیری را مورد توجه قرار داده است، از دادگاه ویژه روحانیت می خواهیم، متولّیان ناصالح را مورد محاکمه کیفری نیز قرار دهد، تا ماهیّت باندهای فسادی که در اطراف این موقوفات شکل گرفته‌اند، برای آحاد ملّت آشکار شوند.

3-از مرکز مدیریت حوزه علمیه قم می‌خواهیم تا زمانی که حکم آیت الله مومن اجرا نشده است، ساختمان خیابان ارم را تعطیل کنند، و اجازه ندهند هیچ گونه برنامه‌ای در آن اجرا شود.

4-پیشنهاد اعضای هیأت پی گیری مسائل مدرسه کرمانی ها این است که پس از اجرای حکم حضرت آیت الله مؤمن، هیأتی از اساتید و فضلای کرمانی توسط طلاب استان کرمان، انتخاب شده و با هماهنگی با شورای عالی حوزه، پی گیری املاک و اموال و همچنین اداره مدرسه را در دست گیرند و زمینه را برای حضور طلاب انقلابی و ولایی استان در مدرسه و تحصیل و تحقیق و پژوهش آنان فراهم سازند.

5-طلاب استان کرمان، همان گونه که تا کنون راه نورانی عدالت خواهی و حق طلبی را که مورد تأکید مقام عظمای ولایت است، علی رغم همه مشکلات و فشارها پیموده اند، از این پس نیز این راه را با قوت ادامه می دهند و در این راه توکلشان بر خداست و به مصداق آیه والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا، به وعده نصرت و پیروزی او امیدوارند.

شعار تجمع کنندگان: مفسد اقتصادی شرمت باد شرمت باد

از نکات قابل توجه این تجمع می توان به حضور طیف های مختلف طلاب و روحانیون کرمان اشاره کرد. همچنین حضار پلاکاردهایی را در دست داشتند که نشان دهنده جهت گیری ها و مطالبات آنان بود، پلاکاردهایی که عمدتا دست نوشته هایی درباره فتنه و فساد اقتصادی بود از جمله: مدرسه کرمانی بی فتنه گر آباده، فتنه گر سیاسی از مدرسه اخراجه/ مفسد اقتصادی شرمت باد شرمت باد/ موقوفه خواری ممنوع و نوشته هایی از سخنان رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت برخورد با مفاسد اقتصادی؛ به خصوص، جمله معروفی که برگرفته از فرمان 8 ماده ای ایشان در برخورد با مفاسد اقتصادی بود: به دست اندرکاران این مهم «مبارزه با مفاسد اقتصادی» تاکید کنید که به جای پرداختن به ریشه ها و ام الفسادها، به سراغ ضعفا و خطاهای کوچک نروند و نقاط اصلی را رها نکنند.

 

منبع: وبلاگ مدرسه کرمانی ها؛ مصاف عدالت خواهی و دنیا طلبی

One thought on “ماجرای تجمع طلاب و روحانیون در کرمان چه بود ؟”
  1. هرچه بگندد نمکش می زنند ++++وای به رورزی که به گندد نمک آنهمه شعار اینکه تارک دنیا بودن و زی طلبگی بودن به کجا رفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *