دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با انتقاد از سیاست‌های خصمانه غربی‌ها و لابی‌های صهیونیست در صدور قطعنامه علیه ایران تاکید کرد که رعایت حقوق بشر برای جمهوری اسلامی ایران یک وظیفه شرعی و قانونی است و اظهارنظر غربی‌ها در این باره تاثیری در جمهوری اسلامی نخواهد داشت.

 

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدجواد لاریجانی در نشست خبری با رسانه‌های داخلی و خارجی افزود: در این ایام تحرکات بین‌المللی یعنی صدور قطعنامه کشورهای غربی به رهبری آمریکا و تشکیلات صهیونیست علیه جمهوری اسلامی در کمیته سازمان ملل مطرح شده است. آنها با تعلل سه ماهه برای تامین روادید برای نمایندگان ایران می‌خواهند زمینه بیان صریح و روشن جمهوری اسلامی در موضوع حقوق بشر را از بین ببرند اما موازین جمهوری اسلامی ایران روشن است و ما مطالب خود را با صراحت بیان کرده‌ایم.

وی افزود: به نظر جمهوری اسلامی ایران، آنچه که به نام قطعنامه علیه ما بیان شده، قطعنامه نیست بلکه یک بیانیه کاملا خصمانه است و بخشی از جبهه‌های غرب علیه جمهوری اسلامی ایران در جریان است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تصریح کرد: قطعنامه شورای امنیت از مکانیزم‌های سازمان ملل سوء استفاده کرده و اتهامات بی‌موردی را در بر دارد و ما پاسخ‌های خود را نسبت به این قطعنامه فرستادیم چرا که از نظر ما یک بیانیه‌ی یکجانبه صادر شده است و آمریکا و کشورهای غربی صلاحیت این را ندارند که در مورد حقوق بشر کشورها صحبت کنند.

 

لاریجانی با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، گفت: شما آخرین برگ جنایات غرب را در حمله رژیم صهیونیستی به غزه دیدید و کسی برای مردم غزه تاسفی نخورد و کشورهای غربی در این جنایات شریک هستند.

مشاور بین‌الملل رییس قوه قضاییه تصریح کرد: در این قطعنامه به طور صریح و روشن از زمان تحرک صهیونیستی علیه ملت ما حمایت شده و گروه‌های مربوط به تروریست‌ها و کسانی که مشارکت در آدم‌کشی دارند فقط به عنوان مدافعان حقوق بشر خواستند که موازین خود را تبرئه کنند و یک بیانیه ناقص علیه کشور ما را صادر کردند.

وی اظهار کرد: رعایت حقوق بشر برای جمهوری اسلامی ایران در درجه اول یک وظیفه شرعی و قانونی است و مربوط به تعهدات ما نسبت به حقوق شهروندان‌مان می‌شود و غربی‌ها چه صحبت کنند و یا نکنند تاثیری در ایران نخواهد داشت.

 

لاریجانی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوال خبرنگار پرس‌تی‌وی مبنی بر کشته شدن یکی از خبرنگاران این رسانه در سوریه، گفت: کشتن خبرنگاران و حمله به آنان به خصوص کشتن خبرنگار پرس‌تی‌وی که نقش بسیار مهمی در انعکاس حوادث سوریه را داشته است، حکایت از ضعف نظام غرب در این مساله دارد. آنها از بازگو شدن حوادث سوریه می‌ترسند و این حکایت از شجاعت همکاران شما دارد.

وی افزود: ضمنا کار آنها ضمن اینکه جنایت علیه بشر است خلاف قواعد و مقرراتی است که از خبرنگاران حمایت می‌کند و ما معتقدیم که موضع‌گیری کمیسیون حقوق بشر در این رابطه کافی نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه چند سرفصل بین‌المللی این جنایت را پوشش می‌دهد، اظهار کرد: سرفصل اول کشتن فردی بی‌گناه در حال تهیه گزارش است. سرفصل بعد، جلوگیری از انعکاس حوادث و سرفصل دیگر پوشش گذاشتن بر مسائل است.

لاریجانی تاکید کرد: ما به شش سرفصل در این زمینه دست پیدا کردیم که آنها را در سطح بین‌المللی حتما دنبال خواهیم کرد.

وی در پاسخ سوالی دیگر در مورد گزارش احمد شهید در رابطه با ایران، گفت: به نظر ما کار احمد شهید فاقد وجاهت اخلاقی و قانونی است. اولا کار او سوء استفاده از مکانیزم‌های بین‌المللی است و ثانیا او باید بی‌طرفانه گزارش‌های راجع به ایران را بررسی می‌کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد: احمد شهید از روز اولی که به این سمت منصوب شد به عنوان یک هنرپیشه رسانه‌ای از یک شبکه تلویویزنی به شبکه دیگری رفت و علیه ایران ادعاهایی را مطرح می‌کرد. او در واقع یک هنرپیشه رسانه‌ای است. از لحاظ فنی هم گزارش احمد شهید فاقد وجاهت متدولوژیک است. احمد شهید چیزی بالغ بر دو هزار ادعا علیه ما جمع کرده و بعد گفته می‌خواهم آنها را ظرف سه روز که به ایران می‌آیم بررسی کنم. شما ببینید که این چه حرف مضحکی هست.

لاریجانی اظهار کرد: ما پاسخ این ادعاها را به تفصیل فرستادیم و حتی آنها نمی‌گفتند منبع ادعاهایشان چیست.

وی افزود: نکته دیگر این است که او به دنبال سندسازی در ایران است یعنی اعلام کرده کسانی که در سطح دنیا مایل هستند علیه ایران گزارش بدهند به لندن بروند و حتی بلیط آنها را هم می‌دهند تا به آنجا سفر کنند و علیه ایران صحبت کنند. طبیعتا این سفر بی‌مزه‌ای نیست ولی باید توجه داشت که این گزارشگری نیست بلکه پرونده‌سازی است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه ما با اصل گزارشگری کاملا موافقیم، ‌اظهار کرد: ما از طرفداران برگزاری گزارشگری upr (گزارش‌های دوره‌ای سازمان ملل) هستیم. ما در سازمان ملل از عناصر موثری بودیم که این گزارشگری تصویب شود و منظور ما از گزارشگری، چیزی غیر از پرونده‌سازی است.

لاریجانی اظهار کرد: ما در جریان upr ایران توصیه‌های مختلفی در حدود 100 توصیه را قبول کردیم اما همین توصیه را روی میز بگذارند و ببینند هر کدام از کشورها چقدر به این موارد پایبند هستند.

وی اظهار کرد: نکته دیگر این است که احمد شهید در دام گروه‌های تروریستی افتاده است. این بسیار شرم‌آور است که برای نظام‌های بین‌المللی که گزارشگرش، گزارشگر تروریست‌های دنیا از جمله پژاک و منافقین باشد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه گزارش احمد شهید یک کارنامه بسیار بد و ناکامی بزرگ برای نظام بین‌المللی است، اظهار کرد: ما در سفر جناب آقای بان‌کی‌مون با او مذاکرات زیادی داشتیم و به او گفتیم که ما با اصل گزارشگری موافقیم. سیستم اطلاع‌رسانی ما در قوه قضاییه بحمدالله باز است منتهی ما گزارشگر منصف لازم داریم که دبیرکل هم گفت این امر را از طریق دفتر کمیساریا پیگیری کنید.

لاریجانی با بیان اینکه شاید بیش از هفت گزارشگر موضوعی به کشور ما آمده است، گفت: منتهی در این مساله وقتی ما دیدیم که این امر هم می‌تواند باعث سوء استفاده شود پیشنهاد دادیم که این نوع گزارشگری هم متدولوژیک باشد که بحث ورود گزارشگران موضوعی به ایران از ابتدا و از زمان آیت‌الله یزدی در قوه قضاییه وجود داشته است.

وی تصریح کرد: گزارش احمد شهید حتی لیاقت نادیده گرفتن هم ندارد، یک گزارش ناموجه است و مثل سایر قطعنامه‌های سیاسی در سطح بین‌المللی است که علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب می‌شود.

لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا در مورد وضعیت پرونده موسوم به زمین‌خواری که چند وقت پیش علیه او مطرح شد، گفت: شکایتی از سوی یکی از نهادهای دولتی علیه من مطرح شده بود. این شکایت ابتدا رد و مجددا مطرح شد. قضات محترم دیدند بهتر است دوباره بررسی شود و من هم مثل هر شهروند دیگری شرکت کردم و از خود دفاع کردم.

وی با بیان اینکه این پرونده مربوط به مالکیت یک زمین قدیمی کشاورزی است، گفت: راجع به جواد لاریجانی همه چیز شنیده بودید به جز کشت گندم و جو و خوشبختانه این چیزی نیست که در حال فرار باشد مانند LC، پول و …!

لاریجانی ادامه داد: برادران ما در دولت احساس وظیفه کردند که یک شبهه مالکیتی را مطرح کنند. این در دادگاه مطرح شد و دادگاه نسبت به آن نظر می‌دهد و همان‌طور که گفته شد ما لاریجانی‌ها ضمن اینکه برادر هستیم ولی در رابطه با کار برادر و این‌ها نمی‌شناسیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه شاید در حال حاضر بالغ بر 150 هزار پرونده این‌چنینی مطرح باشد، اظهار کرد: یکی از مسائل اصلی کشاورزی، مساله عدم تنسیق اسناد مالکیتی است و خوشبختانه با همتی که ریاست قوه قضاییه و اداره ثبت اسناد و املاک کشور کردند، برای زمین‌های کشاورزی هم اسناد مالکیت صادر می‌شود و این زمین‌ها هویت پیدا می‌کنند.

لاریجانی افزود: تاکنون حدود زمین‌های کشاورزی عرفی بوده است و ان‌شاءالله اگر برای زمین‌های کشاورزی سند مالکیت صادر شود زمینه ایجاد مناقشات این‌چنینی هم از بین می‌رود.

وی گفت: چون ما در یک پروسه قضایی هستیم من نباید درباره آن صحبت کنم و سخنگوی قوه قضاییه در این باره صحبت خواهد کرد و ان‌شاءالله وقتی که کار قضایی‌اش تمام شد یک روز به مزرعه می‌رویم و من در آنجا به شما آبگوشت می‌دهم.

 

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه آرمان که از او پرسید پرونده ستار بهشتی به کجا رسیده و با توجه به اینکه پیش از این پرونده کهریزک را داشته‌ایم، چه تدابیری در رابطه با این پرونده‌ها در نظر گرفته شده است؟ گفت: گزارش‌های دقیق و مرحله به مرحله این پرونده‌ها را مسئولان قضایی از جمله دادستان کل کشور و دادستان تهران به اطلاع ملت می‌رسانند اما از نظر بنده، مطرح شدن این دو پرونده نشان از صداقت قوه قضاییه و سیستم قضایی ما دارد.

 

لاریجانی ادامه داد: تعداد افرادی که در زندان‌های کشورهای غربی سال‌ها زندانی و کشته می‌شوند رقم بالایی است و در زمان ریاست آقای بوش استفاده از روش‌های غیرمتعارف در این کشورها جلوه قانونی پیدا کرده بود ولی در کشور ما هیچ کدام از این مسائل وجود نداشته است. امکان دارد در یک کشور بزرگ خطا اتفاق بیفتد، مهم این است که اگر خطایی اتفاق افتاد با دقت به آن رسیدگی شود.

وی درباره پرونده کهریزک اظهار کرد: مسئولین قضایی در مورد پرونده کهریزک اطلاع‌رسانی را خواهند کرد. ما در ستاد حقوق بشر پیگیر این هستیم که حقوق بشر شهروندان چه در داخل و چه از لحاظ بین‌المللی حفظ شود و از آن دفاع کنیم چرا که تشکیلات قضایی ما هم کارشان دفاع از حقوق شهروندان است.

مشاور امور بین‌الملل رییس قوه قضاییه یادآور شد:‌ با توجه به اینکه کار دستگاه قضایی، رسیدگی به دعاوی شهروندان است باید یادآوری کنم که در سال گذشته در حدود 10 میلیون پرونده داشتیم و دستگاه قضایی با قاطعیت و به دقت به همه این پرونده‌ها رسیدگی کرده و می‌کند. حادثه کهریزک و ستار بهشتی هر دو حادثه تاسف‌آوری هستند و با دستور قاطع ریاست قوه قضاییه به هر دوی این پرونده‌ها از همه جهات رسیدگی می‌شود، چرا که از نظر بنده دستگاه قضایی بدون اغماض از همه جهات پرونده‌ها را رسیدگی می‌کند و هر کسی که در این پرونده نقشی داشته باشد حتما مجازات و به آن رسیدگی خواهد شد.

لاریجانی تاکید کرد: هر ماه بالغ بر 30 هزار نفر در زندان‌های غرب کشته می‌شوند و این یک کار عادی شده است در واقع کشورهای غربی صلاحیت این را ندارند که در رابطه با کشورهای دیگر صحبتی کنند و باید بگویم که ایران در سال‌های اخیر اقدامات زیادی در بهبود مدیریت زندان‌ها انجام داده است.

وی با بیان اینکه باید مجازات زندان را کاهش دهیم، ادامه داد: از نظر قضات و حقوقدانان، مجازات زندان مجازات سنگینی است و ما هرگز این اعتقاد را نداریم که زندان بهترین مجازات است لذا باید مجازات زندان را کاهش دهیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه به هر دو پرونده کهریزک و ستار بهشتی با دقت و صداقت رسیدگی می‌شود، اظهار کرد: اطمینان ما این است که این پرونده‌ها با نهایت دقت پیگیری می‌شوند و در هر مرحله، گزارشی از روند رسیدگی به آنها داده می‌شود در واقع رسیدگی به این پرونده‌ها سند افتخار نظام ما هستند.

لاریجانی در پاسخ خبرنگار شبکه الجزیره درباره جنایاتی که در غزه صورت می‌گیرد و اوضاع بحرین و اینکه ایران چه تدابیری در این زمینه اتخاذ کرده است، گفت: در مورد غزه، فلسطینی‌ها می‌دانند که ما عامل محکم و ثابت قدم در دفاع از مردم‌شان بوده‌ایم و تا جایی که بتوانیم به آنها کمک می‌کنیم. نظر ایران همان چیزی است که مقام معظم رهبری فرموده‌اند و معتقدیم انسان‌ها چه یهودی و چه مسلمان باید در یک رفراندوم وسیع تصمیم بگیرند که چه حکومتی می‌خواهند داشته باشند.

وی با بیان اینکه فلسطینی‌ها چه در غزه و چه در جای دیگر می‌دانند که ایران حاوی مهم و قوی و قابل اعتماد آنهاست، ادامه داد: ما در مجامع بین‌المللی از آنها دفاع کردیم. در مورد بحرین نیز که کشور همسایه ما است ما همیشه خواستار ثبات و استقلال در مورد همسایگان‌مان هستیم و عدم دخالت بیگانگان را در امور آنها خواستاریم لذا ما مدافع حرکت مردم بحرین هستیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه یادآور شد: اولین کسی که از نهضت بیداری اسلامی در دنیای اسلامی به خصوص عرب حمایت کرد مقام معظم رهبری بودند و این دفاع ما دفاع بی‌پایه‌ای نیست. ما از نهضت بیداری چه در تونس، یمن، سوریه و بحرین دفاع خواهیم کرد اما در عین حال مخالف دخالت بیگانگان در امور این کشورها هستیم.

 

 

در ادامه خبرنگار خبرگزاری فارس از دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه پرسید که عدم صدور روادید برای هیات حقوق بشری ایران به مقر سازمان ملل ناشی از چه بوده است که جواد لاریجانی پاسخ داد: درخواست روادید بیش از دو ماه به طرف آمریکایی از طریق سازمان ملل داده شده است که زمان مناسبی بود و سنگ‌اندازی که در خصوص هیات ایرانی در سازمان ملل انجام شده مربوط به ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نیست چرا که باید بگویم دیپلمات ما (کارشناس ما) بیش از هشت ماه است که ویزایش صادر نشده و این خلاف تعهدات سازمان ملل است.

وی در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار در مورد اینکه این ستاد در حفظ حقوق اساسی ایران چه وظایف خاصی را بر اساس قانون اساسی دارد؟ گفت: قوه قضاییه تنها قوه‌ای است که همه کارهایش دفاع از حقوق مردم است، در واقع قوه قضاییه پیگیر حقوق مردم است و باید یادآور شوم که ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نیز در حدود هشت سال پیش با نظر مقام معظم رهبری تاسیس شد و ریاست آن به عهده رییس قوه قضاییه است و پنج وزیر از جمله دادستان کل، رییس دیوان عالی، رییس نیروی انتظامی و غیره عضو آن هستند.

لاریجانی با بیان اینکه ستاد حقوق بشر قوه قضاییه شامل چند محور است، ادامه داد: محور اول،‌ رسیدگی به تعهداتی است که نظام ما در مقابل شهروندان و تعهدات بین‌المللی بر عهده دارد. ستاد حقوق بشر قوه قضاییه هم‌چنین دفاع از تهاجماتی را که نسبت به کشور ما وارد می‌شود بر عهده دارد. محور دیگر طرح مساله حقوق بشر بر اساس فکر اسلامی است و تجربه عظیم ملت ما تاسیس این نهاد بر اساس عقلانیت اسلامی است.

 

وی با بیان اینکه غربی‌ها بزرگ‌ترین دشمن دموکراسی در مقابل کشورها هستند، تصریح کرد: در واقع منافع غرب در منطقه با استبداد مخلوط شده است و ما دموکراسی‌مان بر اساس عقلانیت اسلامی است و ما معتقدیم که نباید تفکر سکولار لیبرالیسم به دنیا تحمیل شود لذا حقوق بشر یک موضوعی نیست که بر اساس لیبرال مطرح شود چرا که باید بر اساس تفکر اسلامی مطرح شود و همه کشورهای دنیا باید در امر پیشبرد حقوق بشر مشارکت فعال داشته باشند.

لاریجانی با بیان اینکه در بیانیه‌ای که به اسم قطعنامه صادر شده، صریحا احکام شرعی مورد هجوم قرار گرفته و از ایران خواسته‌اند که از موازین خود دوری کند، ادامه داد: این موضع، یک موضع غلط است و دخالت آشکاری در امور کشور ماست. در واقع ما مسلمان‌ها باید بتوانیم فکر خود را منتقل کنیم و با دنیا تعامل معقول داشته باشیم و این حق ماست و ما باید از آن دفاع کنیم و یکی از وظایف ستاد حقوق بشر، دامن زدن و تشویق به فعالیت عملی و نظری به احیای فکر حقوق بشر در عقلانیت اسلامی است.

 

خبرنگار AFP پرسید آیا در ایران شکنجه‌ای صورت می‌گیرد و چند نوع شکنجه داریم که لاریجانی پاسخ داد: هر نوع شکنجه در کشور ما ممنوع، خلاف شرع و قانون و اخلاق است و هر موردی که در کشور ما از شکنجه گزارش داده شود بدون اغماض، قوه قضاییه به آن رسیدگی می‌کند و این موضع قاطع و روشن ماست و همچنین موضع مقام معظم رهبری و دستگاه قضایی است.

 

لاریجانی درباره ادعاهای غربی‌ها که در مورد شکنجه در کشور ما مطرح می‌شود، گفت: ادعاهای زیادی علیه کشور ما مطرح می‌شود و این موضوع به عنوان نقض حقوق بشر مطرح شده است که بخشی از این ادعاها واهی و بی‌پایه است. در واقع ما از اینکه در سیستم‌مان تخلفی باشد ابایی نداریم چرا که در هر سیستمی تخلف وجود دارد مانند ارتشاء و تخلفات مالی و غیره، مهم این است که تخلفات را کشف و گزارش دهیم و به آن رسیدگی کنیم و این موضوع از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است.

این خبر از لحظه ارسال تا پایان نشست رسانه‌ای محمد جواد لاریجانی تکمیل می‌شود

 

ادامه دارد…

6 thoughts on “لاریجانی: حادثه کهریزک و مرگ ستار بهشتی تاسف‌آور هستند/ شکنجه در ایران ممنوع است”
  1. یعنی تیترتون جک سال میشه!! پس اینایی که مردن خودبخود مردن؟!! زیر شکنجه نمردن؟!!

  2. حرفهای لاریجانی در بالا برخی هاش منطقی بود و برخی خاش غیر منطقی. خصوصا در جواب سوال در رابطه با مرگ بهشتی می گوید در زندانهای غربی بیشتر از اینها کشته می شوند.. چطور هر جا به نفع ما هست خود را با کشورهای غربی مقایسه میکنیم و هر جا به نفعمان نیست می گوییم چنین مقایسه ای وجاهت ندارد؟ چرا رفاه اقتصادی ، سطح بهداشت، آرامش روانی و امید به زندگی رو نباید با کشورهای غربی مقایسه کرد؟ چرا اینقدر مسوولان ما مردم را نادان فرض کرده اند؟ آنان فکر میکنند مردم ایران چه هستند؟ دوره عوض شده آقایون مسوول. مردم آگاهند. اگر حرفی نمیزنند برای این است که نمیخواهند ارزشها را زیر سوال ببرند. شما هم حداقل ارزشها را پایمال نکنید. آرمان شهدا را اینگونه به بازی نگیرید.

  3. بد نیست جناب لاریجانی کمی مردم را جدی تر گرفته و بدیهیات را اقلا طوری بفرمایند که بشود ژذیرفت.جناب دکتر اگر مشکلی نیست ژس چرا اجازه حضور نمی دهید تا احمد شهید با واقعیت از نزدیک روبرو شود

  4. کاش جواد خان لاریجانی کمی سبک صحبت خود را تغییر داده و مردم را جدی تر بگیرند .ایا واقعا ما زندانی سیاسی نداریم2 ایا ژرونده ستار بهشتی درست بررسی شده است 3 صرف برکناری رییس فتا دردی از خانواده او درمان میشود4ایا این همه استاد ودانشجو جرمشان غیر سیاسی است

  5. پدونده ستار مثل پرونده زمین خواری بعضی ها ره به جایی نخواهد برد.یکی نیست بگه مگر نکات مثبت غربیها را ما داریم که از منفیات صحبت می کنید

  6. کاملا فرمایشات اقای لاریجانی درست است اما شرم اور تر از ان تکرار حادثه های این چنینی است به راستی لاریجانی ها چه جوابی دارند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *