به گزارش جهان حجتالاسلام سید مهدی طباطبایی نماینده مجلس هفتم و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در گفتوگو با فارس، درباره مسائل مختلفی همچون لزوم رعایت اخلاق سیاسی مسئولان، عیادت اخیر خاتمی و برخی اصلاحطلبان از وی، اظهارات اخیر هاشمی درباره دولت سازندگی، آینده جریان اصلاحات، دریافت وجوهات شرعی و گرانیهای اخیر اظهار نظر کرد.
حجت الاسلام طباطبایی در ابتدای این گفتوگو درباره لزوم اخلاق مداری مسئولان اظهار داشت: این نکته بسیار مهم و از نیازمندیهای مردم است؛ اخلاق یعنی روشهای رفتاری که از انسان بروز میکند و هرگاه جامعه از جهت سیستم زندگی یعنی اشتغال، مسکن و ارتزاق منظم باشد مردم به طور طبیعی آرام هستند.
حجت الاسلام طباطبایی با بیان اینکه وضعیت نامساعد جامعه و فشارهای مختلف بر اخلاق مردم اثرگذار است، افزود: فشارهای اقتصادی و مخصوصاً بیکاری باعث ایجاد بداخلاقی در افراد جامعه میشود و آنها نمیتوانند آن طور که میخواهند اخلاق مدار باشند.
این نماینده مجلس هفتم با اشاره به معنای سیاست ادامه داد: سیاست به معنای اجرای امور طبق پیشبینیها و بر اساس یک سری از روشهاست لذا اخلاق سیاسی نیز اول باید امکانات، منابع و نیروها را بسنجد.
وی با بیان اینکه اگر نمایندگان، وزرا، دولت و مجلس عاقل و فهمیم باشند کارها به طور طبیعی خوب پیش میرود، افزود: اما در عین حال مردم نباید قدرت را به دست سفیهان بدهند چراکه در این صورت از پای در میآیند.
حجت الاسلام طباطبایی گرانی، عدم اشتغال و بیکاری جوانان را از مهمترین مشکلات فعلی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: مردم به خاطر وعدههای داده شده و عمل نشده در حالت بحرانی قرار دارند لذا در این شرایط اجرای اخلاق سیاسی دشوار است.
* برای رهبری شخصی بهتر از آیتالله خامنهای نداریم
وی با تاکید بر اینکه ما در کشورمان برای رهبری شخصی بهتر از آیتالله خامنهای نداریم، عنوان کرد: حفظ موقعیت ولایت بسیار مهم است.
حجت الاسلام طباطبایی با بیان اینکه دستاوردهای انقلاب با فداکاری دلسوزان نظام و ایثارگری رزمندگان در دوران دفاع مقدس به دست آمده است، گفت که ما نباید این را فراموش کنیم.
* کسانی که حضورشان در انتخابات به انقلاب آسیب میزند، نباید وارد شوند
عضو جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه انقلاب اصولی دارد و باید بر طبق آن عمل کرد، درباره برنامه جریان اصلاحات برای انتخابات گفت: ورود به این مسئله هنوز زود است اما در عین حال این موضوع که رئیس جمهور باید فرد توانمندی باشد که انجام امور اجرایی کشور از عهده او برآید بسیار مهم است و این مردم هستند که در نهایت باید به چنین فردی رای دهند.
وی درباره اینکه آیا همه اصلاح طلبان میتوانند در انتخابات شرکت کنند یا خیر، اظهار داشت: ما وظیفه داریم به کسانی که به بدی، فساد و عدم کارآیی شناخته میشوند بگویم که وارد انتخابات نشوند و در واقع این امر وظیفه شورای نگهبان است.
حجتالاسلام طباطبایی درباره مطرح شدن نام برخی اصلاحطلبان برای کاندیداتوری در ریاستجمهوری گفت: به عنوان یک روحانی از همه میخواهیم که به انتخابات بیایند اما کسانی که آمدنشان به انقلاب و دستاوردهای آن آسیب میرساند از این قاعده مستثنی هستند.
عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه هرکس که میخواهد وارد انتخابات شود باید به جای نفی دیگران صرفاً توانمندیهای خود را اظهار کند، افزود: یکی از مفاسد اخلاق سیاسی این است که افراد برای نشان دادن خود سعی در زیر سؤال بردن دیگران دارند.
وی این کار را نشانه بیدینی و کم ظرفیتی افراد سیاسی دانست و خاطرنشان کرد: باید بدانیم که این انقلاب چگونه و توسط چه کسانی صورت گرفته است و در عین حال باید حلقههای مفقوده را در این انقلاب پیدا کنیم.
* حلقههای مفقوده انقلاب اسلامی
حجت الاسلام طباطبایی نیروهای اصیل انقلاب را که امام راحل را شناخته و پیش از انقلاب سختی کشیده و زندان رفتند و در عین حال از انقلاب چیزی طلب نکردند و در حال حاضر زجر میکشند و کاری نمیتواند انجام دهند را “حلقه مفقوده انقلاب” نامید.
این نماینده مجلس هفتم با بیان اینکه انقلاب به معنای اجرای امور اجتماعی بر اساس نظام دینی است افزود: هرکس که بر این معیار عمل کند فرد خوبی است و انگزدن به چنین افرادی مهم نیست.
وی در پاسخ به این سوال که اصلاحطلبان چگونه باید اعتماد از دست رفته مردم در جریان فتنه 88 را جلب کنند؟ گفت: بنده یک روحانی فراجناحی هستم که به چهار اصل “حفظ نظام”، “اعتقاد به اصل ولایت فقیه”، “حفظ دستاوردهای انقلاب” و “حفظ حرمت افراد” پایبندم و باید نظام جمهوری اسلامی با وجود برخی اشکالاتی که دارد حفظ شود.
این نماینده سابق مجلس ادامه داد: هرکسی که به این چهار اصل پایبند باشد دست وی را میبوسم چراکه معتقدم حفظ نظام و تثبیت موقعیت ولایت فقیه بسیار حائز اهمیت است.
*خاتمی به حفظ نظام و حمایت از اصل ولایت فقیه اعتقاد دارد
حجت الاسلام طباطبایی در ادامه با بیان اینکه نقد کردن آسان است اما نقد بیجا امری حرام محسوب میشود به رای دادن خاتمی در انتخابات مجلس نهم اشاره و تصریح کرد: از خاتمی به خاطر رای دادنش در انتخابات تشکر کردم و او هم گفت برای حفظ نظام این کار را انجام داده است.
وی با بیان اینکه یک کار سیاسی موفق باید سه بعد داشته باشد به رای دادن خاتمی در انتخابات اخیر مجلس اشاره کرد و اذعان داشت: بنده معتقدم که خاتمی به حفظ نظام و حمایت از اصل ولایت فقیه اعتقاد دارد.
طباطبایی در ادامه با تاکید بر اینکه نمیتوان افراد را به صرف اینکه از ولایت حمایت میکنند حامی ولایتفقیه دانست، اظهار داشت: حتی معتقدم برخی مواقع حمایتها چیزی جز تخریب در پیندارد.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز درباره عملکرد خاتمی در فتنه 88 و انتقاداتی که به وی در این راستا وارد است گفت: ولایتمداری به اظهار نظر و یا سکوت کردن نیست بلکه به جایگاه فرد بستگی دارد؛ آیا آقا گفتند نخبگان همه جا حرف بزنند؟ لذا معتقدم سکوت خاتمی در برخی مواقع خیلی خوب بود.
* موضع خاتمی درباره جدایی جنبش سبز از اصلاحات
وی درباره اظهارات اخیر خاتمی مبنی بر لزوم مرز بندی جنبش سبز با جریان اصلاحات اظهار داشت: بنده نظر وی را ندیدم هر چند معتقدم بسیاری از این مطالب دروغ است اما اگر آقای خاتمی چنین حرفی زده باشد صحیح است چراکه در شلوغی نمیتوان مرز بندی نکرد و حتما باید مرز داشت.
عضو جامعه روحانیت مبارزه با بیان اینکه مرزبندی سیاسی گاهی برای جذب و دفع افراد و در واقع نوعی تظاهر است، افزود: در تظاهر باید آنچه مخل نظام است با آن مرزبندی داشت، گاهی این مرزبندی در راستای قوه دفاعی صورت میگیرد.
وی درباره جزئیات دیدار خود با خاتمی و برخی دیگر از اصلاحطلبان گفت که حاشیه هایی که درباره این دیدار وجود داشت دروغ است؛ من نمیخواهم درباره آن دیدار صحبت کنم؛ در جلسهای که امام با منتظری و ربانی شیرازی داشت و ما هم خدمت امام راحل بودیم؛ ایشان گفتند شما به صورت هفتگی جلسه داشته باشید ولی بیرون که رفتید چیزی از آن نگویید.
حجتالاسلام طباطبایی با بیان اینکه اظهار نظر بیموقع، باعث نابودی میشود؛ تاکید کرد: در جلسه با خاتمی درباره مسائل تاریخی و مربوط به گذشته و آینده مطرح شد که البته قابل طرح نیست.
این نماینده سابق مجلس در پاسخ به این سوال که آیا شما در خاتمی نوعی احساس پشیمانی از اقدامات گذشته را دیدید یا خیر؟ گفت: او کلاً در نظام بوده و روش رفتاری مخالفان این فضای تحقیرآمیز را به وجود آورده است؛ آنها هیچکدام دشمن نبودهاند. ما نباید فقط خودمان را انقلابی و بقیه را بد بدانیم، باید با خاتمی نشست و صحبت کرد و حرفهای او را شنید، نباید با دید دشمنی نگاه کرد، با دید خدمتگزاری باید نگاه کنیم.
حجتالاسلام طباطبایی با اشاره به اینکه ورود به بحث انتخابات باعث مسائلی میشود که به صلاح نیست، هرچند موسوی و کروبی را اصلاً قبول ندارم، افزود: ما با مردم قهر نیستیم و موافق و مخالف به عیادتم آمدند. سیاست نیز چیزی مخفی نمیماند، ما بچه نیستیم که با یک حرف تغییر رویه بدهیم لذا تکذیب حواشی دیدار با خاتمی برای من مهم است.
وی در ادامه با اشاره به دیدارهایی که اخیرا با برخی مسئولان داشته است، تصریح کرد: با آقایان لاریجانی، حداد عادل، توکلی، باهنر، ابوترابی، جوانفکر، سید حسن خمینی و هاشمیرفسنجانی دیدار داشتم و محور تمام این دیدارها تاکید بر حفظ آرامش بود.
وی در خصوص وقایع 14 خرداد امسال در مرقد امام که از سوی هاشمی رفسنجانی با اعتراض مواجه شد، گفت: تهمت همانند پرتاب تیر است و این کار بسیار آسان است؛ کسانی که دیدند در 14 خرداد چه اتفاقی افتاد خودشان میتوانند درباره اظهارات افراد در این باره قضاوت کنند.
* دولت هاشمی از دو دولت فعلی بهتر بود
وی درباره اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه بهترین دولت در سالهای 68 تا 72بوده است، تصریح کرد: نسبت به دو دولت اخیر معتقدم که با توجه به شرایط جنگ و بی پولی آن زمان و نخریدن نفت، اداره کشور در آن مقطع بهتر بود.
حجت الاسلام طباطبایی یادآور شد: با توجه به هزینه های دولت، درآمدهای نفتی و هزینه های سازندگی در آن زمان وضع بهتر بود، آن سالها به جانبازان بیشتر کمک میشد؛ در دولت سازندگی امکان درمان مجروحان در داخل نیز فراهم شد.
این نماینده سابقه مجلس با ابراز گلایهمندی از عدم رسیدگی مطلوب به وضعیت جانبازان تصریح کرد: یکی از کارهای قوه مجریه رسیدگی به امور جانبازان است و صرف تعریف و تمجید از آنها کفایت نمیکند.
وی در عین حال افزود: من از کسانی هستم که از رئیس جمهور حمایت میکنم و معتقدم نباید وی را متهم کرد؛ چرا که تهمتهایی همچون بهایی بودن و اهانتهایی از این دست حرام شرعی است. از این رو بنده با تخریب دولت مخالفم؛ در تلویزیون نقدهایی را به دولت احمدینژاد وارد کردم بعد از آن در بیمارستان بستری شدم ولی آقای جوانفکر به عیادت من آمد.
وی گفت: بنده حدود یک سال است که از اشخاص مختلف برای صحبت کردن دعوت به عمل میآورم و با آنها دیدار دارم و برخی نیز به خاطر مسائل مختلفی همچون گرانیها نزد من میآیند.
این نماینده سابق مجلس در ادامه این گفت و گو در پاسخ به این سؤال که چرا کمتر در برنامههای تلویزیونی حضور پیدا میکند، گفت: در حال حاضر کمتر فرصت دارم و کارم زیادتر از قبل شده است.
نماینده سابق مجلس درباره گرانی های اخیر نیز اظهار داشت: گرانیها ناشی از بیکفایتی و ناتوانی برخی افراد است در حالی که می توان آن را اصلاح کرد و هیچ ربطی به خارج از کشور ندارد. البته گاهی با بستن مسیر واردات، هزینه اجناس خارجی بیشتر میشود.
* هنوز وجوهات میگیرم
حجت الاسلام طباطبایی درباره وضعیت دریافت وجوهات شرعی نیز گفت: در حال حاضر نیز وجوهات دریافت میکنم البته به شکل سابق فرصت ندارم، هرکس که گفته رسید نگرفته بیاید و اینجا ببیند.
وی در ادامه با اشاره به شکل گیری مجلس نهم خاطرنشان کرد: با توجه به انتخابات اخیری که در هیات رئیسه مجلس انجام شد در حد توانم از هر دو قدرت خواهش کردم که با یکدیگر کنار بیایند و به آنها تذکر دادند که کشور تحمل درگیری تازهای را ندارد.
حجت الاسلام طباطبایی حفظ جمهوری اسلامی را به معنای حفظ دین قلمداد کرد و افزود: اگر ما دین خود را حفظ نکنیم باید جوابگو باشیم. نباید کارهایی که باعث ناراحتی مردم از انقلاب میشود از مسئولان ما سر بزند؛ این مردم به هر عملی که به انقلاب خدشه وارد کند حساس هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه وظیفه هر مسلمان گوش کردن به حرف مخالفان است یادآور شد: باید فاصله بین افراد را کم کرد و بگو مگوها را در محیطی آرام انجام داد. از این رو ما نباید مخالف را همیشه از دور ببینیم و هر نوع توهینی به او وارد کنیم.
حجت الاسلام طباطبایی با بیان اینکه یکی از مشکلات افراد در کشور ما این است که نمیخواهند حرف مخالف را گوش دهند و برای او از دور پیغام میفرستند متذکر شد: باید حرف یکدیگر را شنید و تفسیر نکرد.
این نماینده مجلس هفتم در خصوص اینکه باید افراد با یکدیگر یک سری اصول توافقی داشته باشند، گفت: التزام عملی و التزام شفاهی به ولایت فقیه هر کدام یک مسئله است از این رو بسیاری از متظاهرین به ولایت در عمل به آن پایبند نیستند.
نماینده مجلس هفتم با بیان اینکه برخی افراد اصل ولایت فقیه را بد مطرح میکنند، تصریح کرد: برخی تصور میکنند ولایتفقیه به معنای دستور دادن یک نفر است در حالی که چنین نیست؛ بشر آزاد است و خداوند برای ارشاد بشریت پیغمبر فرستاده و علما نیز کسانی هستند که اسلام را به خوبی میشناسند و میتوانند کسی را از بین خود انتخاب کنند که بیانگر احکام دین باشد و طبق هوای نفس خود حرفی نزند.