دادگاه عالی آمریکا درخواست غرامت گرو گان های آمریکایی در ماجرای تسخیر سفارت آمریکا در تهران را رد کرد.
به گزارش عصر ایران به نقل از آسوشیتدپرس، دیوان عالی آمریکا درخواست 100 تن از گروگان ها و بازماندگانشان را جهت احیای پرونده دریافت غرامت آنها از دولت ایران، رد و اعلام کرد که طبق مفاد قرار داد الجزایر (1359) بین ایران و آمریکا گروگان های آمریکایی حق هیچ گونه شکایتی از ایران را ندارند.
این 100 نفر در شکایتی که 10 سال پیش تنظیم کرده بودند جمعا مبلغ 6 میلیارد دلار ( به ازای هر روز حبس هر گروگان 10 هزار دلار) از دولت ایران درخواست غرامت کرده بودند .
قبل از این در سال 2002 دیوان عالی آمریکا به درخواست وزارت خارجه این کشور از دریافت غرامت این شهروندان آمریکایی از ایران جلوگیری کرده بود. شاکیان پرونده و وکیل آنها می گویند منبع این غرامت می تواند از دارایی های مسدود شده ایران در آمریکا تامین شود.
اما طبق اعلام دادگاه طبق مفاد قرار داد الجزایر که زمینه آزادی گروگان ها را فراهم کرد این گروگان ها نمی توانند بر اساس آرای دادگاه های آمریکا از دولت ایران درخواست غرامت کنند.
طبق پیمان الجزایر که در سال 1359 بین ایران و آمریکا و به وساطت دولت الجزایر بسته شد ، رسیدگی به شکایت های مربوط به گروگان گیری تنها در صلاحیت دادگاه بین المللی بررسی دعاوی دو کشور ممکن است .
52 گروگان آمریکایی از 13 آبان 1358 تا بهمن 1359 به مدت 444 روز در ایران بودند و این افراد که شامل دیپلمات ها و وابسته های نظامی سفارت آمریکا بودند تنها ساعاتی پس از مراسم تحلیف رونالد ریگان رییس جمهوری اسبق آمریکا وارد خاک این کشور شدند.
ماجرای گروگان گیری یکی از عمده ترین دلایل شکست جیمی کارتر در انتخابات نوامبر 1980 بود.