هراز نیوز :خشم پلي است بين هر دو نوع پرخاشگري فيزيکي و کلامي و خصومت ، از اين رو اگر بخواهيم پرخاشگري و خصومت را کم کنيم، بايد ياد بگيريم که چگونه خشم خود را کنترل کنيم. ما غالباً خشم را چيزي مي دانيم که قادر به کنترل آن نيستيم يا نبايد آن‌را کنترل کنيم. خشم اگر به درستي مهار نشود ممکن است تبديل به هيجان بسيار مخربي شود. اگر خشم به درون فرد رخنه کند ممکن است به مشکلات فيزيکي مانند تنش مفرط منجر شود. از طرف ديگر ، اگر بروز داده شود ، غالباً کار را بدتر مي کند ، شواهد کمي وجود دارد دال بر اين که بروز دادن خشم روش خوبي براي کم توان کردن انرژي آن است. بسياري از افرادي که خشم خود را بروز مي دهند ، از دست دادن کنترل و شرمساري را تجربه مي کنند.

اگر بخواهيم پرخاشگري و خصومت را کم کنيم، بايد ياد بگيريم که چگونه خشم خود را کنترل کنيم.
براي کنترل خشم پيشنهادهاي ذيل ارائه مي شود:


1- به دنبال توضيح ديگري بگرديد. وقتي که کسي از ما انتقاد مي کند يا به گونه اي عمل مي کند که به هنجارها يا انتظارات ما بي حرمتي مي شود ، اين امکان وجود دارد که حواسش پرت باشد يا دچار فشار عصبي روحي باشد که اطلاع از حالات او مي تواند خشم ما را فروکش نمايد

.2- حواس خود را به چيز ديگر معطوف کنيد. يکي از بهترين راه ها براي کاهش خشم اشتغال به برخي فعاليت ها ي جذاب است. برخي از افراد کارهاي ورزشي انجام مي دهند ، برخي ديگر مطالعه مي کنند يا تلويزيون تماشا مي کنند و برخي به سرگرمي هاي مورد علاقه ي خود مي پردازند.3

3- شوخي و مزاح کنيد. شوخي طريقي است براي بازسازي موقعيتي براي يافتن ناهمخواني يا امر محال در آن.شوخي کردن خشم را کاهش مي دهد ، زيرا شوخي با خشم مغايرت دارد. ياد گرفتن اينکه به واکنش هاي مان بخنديم نه تنها به ما کمک مي کند که خشم خود را کاهش دهيم. بلکه به ما کمک مي کند با ديگران ارتباط بر قرار کنيم و نشان دهيم که نسبت به نامناسب بودن واکنش هاي مان آگاهيم.هرگاه به آنچه موجب خشم شما مي شود پي ببريد، مي توانيد براي کنار آمدن با چنين موقعيت هايي برنامه ريزي کنيد.

4- ببينيد چه چيز خشم شما را برمي انگيزاند. خاطرات مربوط به خشم خود را ياد داشت کنيد ، به اين وسيله مي توانيد بفهميد که چه موقعيت هايي شما را خشمگين مي کند. براي مثال، انتقاد موجب خشمگين شدن برخي از افراد مي شود. و رفتار هاي خاصي عده ديگري از افراد را خشمگين مي کند. هرگاه به آنچه موجب خشم شما مي شود پي ببريد، مي توانيد براي کنار آمدن با چنين موقعيت هايي برنامه ريزي کنيد.

5- با خودتان گفت وگو کنيد. بسياري از مردم با خودشان گفت وگو مي کنند. گفت وگو با خود موجب کاهش خشم در بعضي از افراد مي شود ، ولي در برخي ديگر از افراد موجب افزايش يا پايداري خشم مي شود. بعداز طلاق، زوجين ممکن است سال ها نسبت به يکديگر خشمگين باشند. آنها ممکن است بر سر هر چيزي دعوا داشته باشند ، مثلاً يکي از طرفين رفتاري داشته و طرف ديگر هنوز به دنبال اين است که از او عذرخواهي شود زيرا استحقاق آن را دارد.

6- بپذيرد که زندگي هميشه منصفانه نيست. تا وقتي که نپذيريم جهان بي عيب و نقص نيست ، نسبت به همه چيز و همه کس خشمگين مي شويم. با برخورد بي ادبانه اي روبه رو شده ايم، به يک ميهماني دعوت نشده ايم يا لاستيک ماشين مان صاف است. اينکه خشمگين بشويم يا نشويم مي تواند يک تصميم باشد که مي توانيم آن را آگاهانه يا ناآگاهانه ياد بگيريم، ما مي توانيم به اينکه گاهي جهان غيرمنصفانه است ، خو بگيريم. بيشتر ما علاقه به سازش نداريم ، اما وقتي ياد بگيريم که سازش بهتر از خشم طولاني مدت است، مي توانيم براي هنر ظريف سازش، در مقام وسيله اي براي داشتن يک زندگي ساده تر، ارزش قايل شويم.

7- ياد بگيريد که مذاکره کنيد. خشم معمولا با تعارض همراه است. يکي ازراه هاي کاهش خشم شرکت در گفت و گو است. گفت و گو ما را قادرمي سازد تا از نظريات طرف مقابل در مورد موقعيت آگاه شويم. گفت و گو شرايطي براي مذاکره و يافتن راه حل يا سازش فراهم مي کند.بيشتر ما علاقه به سازش نداريم ، اما وقتي ياد بگيريم که سازش بهتر از خشم طولاني مدت است، مي توانيم براي هنر طرف سازش، در مقام وسيله اي براي داشتن يک زندگي ساده تر، ارزش قايل شويم.

تهيه شده در : مرکز مشاوره معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي استان مازندران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *