قوز قرنیه یا کراتوکونوس ( Keratoconus ) چیست؟
مرتضی بصیرت متخصص بینایی سنجی (اپتومتریست) در گفتگو با خبرنگار هراز نیوز درباره بیماری قوز قرنیه اظهار کرد: قوز قرنیه با تغییرات پیشرونده عیوب انکساری مشخص میشود یعنی بیمار دچار نزدیک بینی میشود و هر ۳ تا ۶ ماه شماره عینک او افزایش پیدا میکند .
این عضو آکادمی اپتومتری ایران و آسیا مطرح کرد: دراین بیماری فرد به تدریج دچار آستیگمات و کاهش دید میشودو این عوارض ناشی از برجستگی قرنیه به جلو و اکتازی قرنیه است که معمولا در سنین بلوغ رخ میدهد. این متخصص بینایی سنجی با بیان اینکه این بیماری بانزدیک بینی وآستیگمات همراه است اذعان کرد: این موارد ممکن است منجر به عدم وضوح و تاری دید شودو بیمار همچنین ممکن است دچار هاله بینی و حساسیت به نور باشد.
وی درادامه به تشریح 5راه درمان قوز قرنیه اشاره کرد و گفت: در مراحل اوليه بيماري، تجويز عينك توسط اپتومتریست (متخصص بینایی سنجی) تا حد زيادي باعث اصلاح ديد مي شود و در مرحله دوم استفاده از لنزهای هارد یا سخت (لنزهای تماسی) به بیمار توصیه می شود
این متخصص بینایی سنجی سومین روش درمان قوز قرنیه را عمل کراسلینک یا کراس لینکینگ عنوان کرد وگفت: این روش صرفا «درمان» نیست بلکه برای جلوگیری از پیشرفت قوز قرنیه میباشدوبهترین داوطلبین کراسلینک، کسانی هستند که به تازگی دچار قوز قرنیه شده اند.
وی عمل پیوند قرنیه را آخرین راه درمان برای این بیماری دانست و افزود: در صورتی که بیماری پیشرفت کند و باعث لک قرنیه یا کاهش شدید بینایی شود عمل نهایی پیوند قرنیه است که به روش لایهای انجام میشود و بیماران کاندید این عمل نباید دچار نگرانی شوند.