سفر رییس جمهوری جدید فرانسه به آلمان در نخستین روز آغاز فعالیت رسمی وی به عنوان رییس جمهوری فرانسه از آن جهت حائز اهمیت است كه اولاند در خصوص طرح تثیبت بودجه ای اتحادیه اروپایی موسوم به (طرح ریاضت اقتصادی) كه ‘نیكلا ساركوزی’ رییس جمهوری سابق فرانسه و مركل از طراحان اصلی آن هستند، نظرات متفاوتی دارد.
اولاند در تبلیغات انتخاباتی خود بارها تاكید كرده بود كه درصورت پیروزی در انتخابات و بدست گیری سكان ریاست دولت در فرانسه، درخواست تجدید نظر در این طرح را ارائه خواهد كرد و درمقابل صدر اعظم آلمان نیز طی روز های گذشته با پاسخی صریح و قاطع به این سخنان، تاكید كرده است كه امكان تجدیدنظر در این تصمیم غیر ممكن خواهد بود.
با این حال، سخنگوی دولت آلمان روز جمعه انجام این سفر اولاند را بلافاصله پس از انجام مراسم تحلیف، نشانه ای محكم از همكاری های بسیار دوستانه و تنگاتگ پاریس – برلین توصیف كرد و افزود: هدف از این همكاری تضمین رفاه و صلح پایدار در اروپا است.
زایبرت، همچنین تصریح كرد: آشنایی نزدیك اولاند و مركل با دیدگاه های یكدیگر از دیگر اهداف این دیدار است و بعید به نظر می رسد كه در ملاقات سه شنبه شب تصمیم جدیدی اتخاذ شود.
زایبرت ادامه داد: این دیدار فرصتی خواهد بود تا رییس جمهوری فرانسه ایده های خود را در مورد تقویت رشد اقتصادی و اشتغالزایی برای صدر اعظم آلمان تشریح كند.
سخنگوی دولت آلمان همچنین در ادامه از سفر رییس جمهوری افغانستان به آلمان در روز چهارشنبه هفته آینده و دیدار وی با مركل در برلین خبر داد و گفت: در دیدار ‘حامد كرزی’
و خانم مركل كه قبل از برگزاری نشست آتی سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) در شیكاگو انجام می شود، موضوعاتی همچون بحث درمورد بازسازی غیر نظامی افغانستان و همچنین توافق در مورد قرار داد مشاركت امنیتی دو كشور مطرح خواهد شد.
زایبرت قرارداد مشاركت دوجانبه آلمان و افغانستان را در برگیرنده مسائل اقتصادی و همكاری در زمینه های دیگر عنوان كرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در این نشست با اشاره به اهمیت امضای قرارداد مشاركت دو كشور، دهه بعد از خروج نیروهای ناتو از افغانستان و نقش آلمان در این دوران را در رابطه با تعلیم نیروهای امنیتی و همچنین بازسازی ساختاری و ایجاد تغییر و تحول اجتماعی در افغانستان، مورد اشاره و تاكید قرار داد.