به گزارش مشرق، فرانسوآ ژرار ژرژ اولاند (François Gérard Georges Hollande)، در سال 1954 در شمال غربي شهر روآن فرانسه بدنیا آمد و در همانجا تحصیلات ابتدایی خود را گذراند؛ اولاند در یک خانواده مرفه به دنیا آمد، پدرش دكتر و به جریان راست افراطی فرانسه نزدیک بوده و در دوره استعمار در الجزایر مبارزه کرده بود؛ مادر اولاند با یادآوری خاطرات دوران کودکی او میگوید: فرانسوا همیشه چیزهایی میگفت که ما را به خنده میانداخت. او میگفت وقتی بزرگ شدم رئیسجمهور میشوم[1]!
اولاند دانشآموزی برتري بوده و پشت سر هم مدارج تحصیلی خود را در رشته مطالعات عالی تجاری و علوم سیاسی و اداری طی ميكند و در همین جا بود که با “سگولن رویال” شریک سابق خود در سال 1980 آشنا شد كه ثمره اين آشنايي 4 فرزند است[2].
اولاند دارای مدرک لیسانس حقوق از پاریس و دو دیپلم مطالعات سیاسی و اقتصاد به طور جداگانه از کالج مطالعات عالی اقتصادی است؛ وي پس از کسب این مدارک وارد کالج انا ( ENA) کالج معروف مطالعات عالی سیاستمداران شد- جایی که با سگولن رویال (Ségolène Royal) آشنا شد و حاصل زندگی مشترک او با رویال 4 فرزند بود[3].
اولاند در دوران جواني
سوابق سياسي اولاند
اولاند با تلاش بسيار خود در تحصيل و از سوي ديگر، در فعاليتهاي سياسي توانست در سال 1979 وارد حزب سوسياليست فرانسه شود و بعد از آن به عنوان مشاور اقتصادي “فرانسوا میتران” رئيس جمهور اسبق فرانسه شود.
اولاند به عنوان مشاور اقتصادي ميتران
فرانسوا سالها جانشین احتمالی “لیونل ژوسپن” دبير اسبق حزب سوسياليست محسوب میشد و توانست بعد از مشاوري ميتران، از 1997 تا ۲۰۰۸ براي بيشترين سال ممكن، دبیر اول حزب سوسیالیست فرانسه شود و همچنين توانست در سال 1977 وارد مجلس ملي فرانسه شود و تا کنون نيز نماینده شهرستان کورز بوده است[4].
اعضاي حزب سوسياليست فرانسه
لیونل ژوسپن در كنار اولاند در ميتينگ انتخاباتي
بنابر شواهد موجود، اولاند به دنبال نامزدي رياست جمهوري فرانسه در سال 2007 بوده استكه با انتقاد بسيار گسترده از سوي هم حزبيهاي خود به خصوص شريك زندگي خصوصيش يعني سگولن رویال روبرو ميشود و حزب نيز شريك اولاند را به عنوان نامزد رياست جمهوري فرانسه معرفي ميكند؛ سوگلن نيز تا دور دوم انتخابات رياست جمهوري فرانسه بالا امده انتخابات را به “نيكلا ساركوزي” رئيس جمهور فعلي فرانسه واگذار ميكند.
اولاند در كنار شريك سابق خود در دور قبلي انتخابات رياست جمهوري فرانسه
در كنار تمايل اولاند براي رياست جمهوري فرانسه، رقيب اصلي وي “دومینیک استراوس-کان” رئيس سابق صندوق بينالمللي پول بوده و نظر حزب سوسياليت نيز براي دور بعدي انتخابات رياست جمهوري فرانسه (انتخابات سال 2012) بر نامزدي استراوس كان بوده است، لكن بعد از اتهام وارد شده به كان مبني بر فساد اخلاقي و دستگيري وي، تمام توجهات به سمت اولاند معطوف شده و وي نيز در انتخابات رياست جمهوري اخير به عنوان نامزد حزب سوسياليست و رقيب اصلي ساركوزي معرفي ميشود[5].
استراوس كان در كنار تبليغات رياست جمهوري اولاند
زندگي شخصي اولاند
اولاند بعد از وارد شدن به كالج انا، با همكار، هم حزبي و شريك خصوصي خود يعني سگولن رویال آشنا ميشود و به مدت 30 بدون هيچ ازدواجي و خلاف رسوم مذهبي و حتي مدني فرانسه با هم زندگي ميكنند[6]!!!
ثمره زندگي ميان ميان اولاند و سگولن، چهار فرزند به نامهاي توماس(وکیل)، کلمانس(انترن)، ژولین(فارغ التحصیل در رشتۀ سینما) و فلورا ( دانشجوی روانشناسی) است؛ زندگي تلخ و زجرآور اولاند با سگولن (بنبار اظهارات اولاند و سگولن) يكماه بعد از شكست سگولن از ساركوزي در سال 2007 انتخابات رياست جمهوري به پايان ميرسد.
اولاند و شريك سابقش در دوران جواني
اگر چه در انتخابات اخير رياست جمهوري سگولن به عنوان هم حزبي و حامي اولاند در اجتماعات مختلف حاضر ميشد، لكن بنابر اعتراف اغلب مخاطبين هيچ حسي ميان اين دو وجود نداشته و از روي اجبار همديگر را ملاقات ميكنند[7] .
اولاند در كنار شريك سابق خود
اولاند در شب انتخابات پارلمانی فرانسه در سال 2007 جدایی خود را از رویال اعلام و رابطۀ خود با والری ترییرویلر (Valérie Trierweiler )، روزنامه نگار فرانسوی علنی کرد؛ والري از سال 2006 با اولاند ارتباط داشته و اولاند در همان زمان با سگولن نيز زندگي ميكرده است، اولاند رابطه ميان خود و والري را در اكتبر سال 2010 علني كرده ولي تا كنون رسمي نكرده است!!! [8].
والری ترییرویلر
والري مادر سه فرزند از دو زندگي قبلي خود است و بنابر اظهاراتش به دنبال نقش بانوي اولي فرانسه نيست و به طور مستقل و بدون استفاده از حقوق دولتي زندگي خود را اداره ميكند[9]!!!
نقش والری در ابتدای انتخابات ریاست جمهوری در کنار اولاند بیش از همه نقشی حاشیهای بود و تنها به ارائه مشاوره به اولاند محدود میشد. اما بعدها با حضور در مطبوعات از اولاند و برنامههای او دفاع میکرد و کمی پیش از دور اول انتخابات ریاست جمهوری بود که در نشستها و میتینگهای اولاند شرکت داشت؛ با این حال هنوز رابطۀ اولاند با والری رسمی نشده و ممکن است این مسئله در آینده برای رییس جمهور مشکلاتی هر چند کوچک در ملاقاتهای رسمی ایجاد کند.
در جریان تبلیغات انتخاباتی رقابت سنگین میان والری و کارلا برونی در جریان بود. به هر میزان که والری سعی داشت پیشینۀ حرفه ای خود را در تبلیغات اولاند برجسته کند، کارلا برونی نیز تمایل بیشتری به حضور در مطبوعات و رسانه ها از خود نشان می داد. اما با توجه به پیشینۀ کارلا برونی(که پیشتر مدل و مانکن بود) این موضع وی در نظر برخی از رسانه ها کمی غیرمتعارف می نمود. به اعتقاد بسیاری از ناظران، نقش والری برای اولاند بیش از همه نقشی حرفه ای و سیاسی بود و حتی گفته می شود که او تمایلی ندارد که در سایۀ اولاند دیده شود[10].
والری ترییرویلر -كارلا بروني
يهوديان و اولاند
اولاند در مصاحبه مطبوعاتي خود خطاب به يهوديان فرانسه گفت: من نسبت به تضمين امنيت اسرائيل و خطري كه از جانب مسئله هستهاي ايران امنيت و صلح جهاني را تهديد ميكند، نگران هستم و دوستي خود را نسبت به مردم اسرائيل اعلام ميكنم.
وي در حمايت از رژيم صهيونيستي ميگويد: يكي از برنامه هاي من بعد از پيروزي در انتخابات سفر به اسرائيل و قدم زدن در اين كشور است.
وي همچنين از بايكوت كالاهاي اسرائيلي توسط سازمانهاي حقوق بشر اروپايي انتقاد كرده و اعلام كرده است بعد از پيروزي در انتخابات رياست جمهوري فرانسه، دستور بايكوت كالاهاي اسرائيلي را متوقف كند[11].
اين اظهارات در حالي صورت ميگيرد كه “ريچارد پراسكوئير” رهبر يهوديان فرانسه، نسبت به انتخاب اولاند هشدار داده است، وي شخص اولاند را يهودي دوست معرفي مي كند لكن احزاب چپي و سوسيالست را ضد اسراديل و يهود ستيز ميداند[12].
ريچارد پراسكوئير رهبر يهوديان فرانسه
[1] – http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15311645
[2] – http://www.cbc.ca/news/world/story/2012/05/06/f-francois-hollande-profile.html
[3] – http://en.europeonline-magazine.eu/background-sarkozy-v-hollande-profile-of-the-two-finalists_205287.html
[4] – http://www.spiegel.de/international/topic/francois_hollande/
[5] – http://www.franceinter.fr/depeche-nicolas-sarkozy-invite-dsk-dans-le-debat-avec-francois-hollande
[6] – http://www.guardian.co.uk/world/2011/sep/13/french-socialist-party-love-triangle
[7] – http://www.naharnet.com/stories/en/39336
[8] – http://www.dailymail.co.uk/news/article-2139237/Francois-Hollandes-wife-Valerie-Trierweiler-wants-Frances-new-First-Lady.html
[9] – http://www.bordermail.com.au/news/world/world/general/frances-unlikely-first-lady-struggles-to-keep-her-distance/2545726.aspx
[10] – http://www.bild.de/politik/ausland/carla-bruni/frankreich-wahl-wird-valerie-trierweiler-carla-bruni-geafaehrlich-23664586.bild.html
[11] – http://www.eju.org/news/europe/francois-hollande-%E2%80%98-trip-israel-will-be-part-my-plans
[12] – http://www.jta.org/news/article/2012/05/01/3094351/richard-prasquier-french-jewish-crif-leader-adds-to-warning-on-francois-hollande-presidency