این جشنواره همزمان با روز ملی خلیج فارس در سواحل زیبای آبهای جنوب ایران در بندرعباس برگزار شد و در آن از 5 سال تلاش عصرایران در مقابله با مدعیان ارضی نسبت به جزایر سه گانه و تحریف کنندگان نام تاریخی خلیج فارس تقدیر و تندیس جشنواره بین المللی خلیج فارس به عصرایران اعطا شد.
عصرایران ، اولین سایت خبری ایرانی بود که اقدام به راه اندازی نسخه عربی کرد و یکی از کارکردهای این بخش را مقابله با رسانه های ضدایرانی در کشورهای عربی تعریف کرد. بدین ترتیب یک گفت و گوی انتقادی مستمر بین عصر ایران از یک سو و رسانه های عربی ضدایرانی در کشورهایی مانند امارات، کویت ، عربستان و … شکل گرفت.
عصرایران در تمام مدت اجرای این سیاست رسانه ای بر آن بود – و هست – که پاسخ هایی که به ادعاهای اعراب داده می شود نباید در رسانه های فارسی زبان داخلی محدود شوند و “خود بگوییم و خود بشنویم” بلکه باید فارغ از محدودیت های دیپلماتیک که در رسانه های حکومتی وجود دارد ، رسانه های مستقل وارد منازعه منطقی با مدعیان شوند و صدای ملت ایران را نه تنها به گوش شیوخ عرب که به اطلاع مردمشان نیز برسانند.
به علاوه معتقدیم که در این وادی ، نباید همواره واکنشی و منفعلانه عمل کنیم و منتظر بمانیم که طرف مقابل چیزی بگوید و ما پاسخ دهیم بلکه باید ابتکار عمل را به دست گرفت و مدعیان را به واکنش واداشت.
از همین روست که پیشنهاد تشکیل استان خلیج فارس به محوریت بوموسی برای اولین بار در سایت عصرایران مطرح شد و تا مدت ها رسانه های عربی را به خود مشغول داشت.
یا مطرح سازی مساله دوجزیره سعودی که در اشغال رژیم اسرائیل است و نیز باز کردن پرونده کمک های اعراب منطقه به حکومت صدام و نظایر این ها از جمله مباحثی بود که توسط عصرایران مطرح شد و اعراب را به پاسخگویی هایی که اغلب فاقد منطق بودند کشاند تا تاریخ بتواند قضاوت بهتری داشته باشد.
مثلاً در یک مورد که عصرایران در گزارشی سه قسمتی ، مستندات کمک های مالی ، اطلاعاتی و لجستیک کویت به صدام در جنگ هشت ساله را منتشر کرد ، رسانه های کویتی در مطلبی مشترک به جای پاسخ به مطالب ارائه شده ، عصرایرانی ها را “سیاه قلب” نامیدند و از دادستان کویت تقاضای 8 سال زندان برای مدیر مسؤول عصرایران کردند! سعودی ها نیز از چندسال قبل عصرایران را در عربستان فیلتر کردند و … .
عصرایران، به احترام نام زیبای “ایران”ی که در دامنه اش ثبت است ، همواره خود را سرباز رسانه ای “سرزمین مادری” می داند و همان گونه که در حوزه خلیج فارس و تقابل با شیوخ ضدایرانی در حد وسع خود تلاش کرده است ، وظیفه خود می داند که در سایر عرصه ها نیز “تا جایی که می تواند” خدمتگزاری کوچک برای ایران بزرگ باشد و در این میان ،بعد از لطف خدا ، همراهی ها ، تشویق ها و همدلی های کاربران فرهیخته عصرایران قوت قلبی دائمی برای رسانه ای است که می خواهد همچنان مستقل و ایرانی بماند… تندیس جشنواره بین المللی خلیج فارس ، تقدیم به شما که با سایت خودتان “عصرایران” این حرکت ملی را همراهی کردید.
جعفر محمدی – سردبیر و مدیر مسؤول