وی در بخشی از سخنان خود افزود: هرچند ممکن است برخی مطالب من مورد تایید کسی نباشد ولی من همه شما را دوست دارم. مجلس را هم دوست دارم، مجلس یک نهاد قانونگذاری و مهم است ولی نباید پای خود را فراتر از قانون بگذارد. قانون خط قرمز ما است. قوه قضائیه را هم دوست دارم. اگر این قوه نباشد کشور نمیتواند حتی یک روز سلامت باشد. آقای مصلحی و پورمحمدی را هم دوست دارم. آقای رحمانی فضلی و منتظری را هم دوست دارم. ما با هم هستیم. یک ماموریت داریم. یک کار بزرگ بر دوش همه ما است. هیچ کدام یک از ما ابدی نیستیم. آنچه رابطه ما را تنظیم می کند قبل از هر امری برادری، آرمان و اهداف و مکتب مشترک است. ملت ما را انتخاب نکردند که بیاییم سر کار با هم دعوای سیاسی کنیم! باید همه دست به دست هم بدهیم و مشارکت کنیم تا شورای دستگاه های نظارتی با نگاه اصلاحگری امور را پیش ببرد.
رئیس جمهور هنگامی که می خواست بگوید «من وزیر اطلاعات را دوست دارم»، با خنده خطاب به مصلحی گفت: من «اطلاعات» را نیز دوست دارم. احمدی نژاد سپس به مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور اشاره کرد و بی آنکه از تشابه اسم وزارت اطلاعات با روزنامه اطلاعات سخن بگوید، گفت: ایشان هم «کیهان» است. من هم «اطلاعات» را دوست دارم و هم «کیهان» را! آقای پورمحمدی کیهان است و من کیهان را هم دوست دارم!
احمدینژاد در بخشی از سخنان خود به نحوه احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات نیز انتقاد کرد و گفت: آقایی رد صلاحیت شده (توسط هیات اجرایی یا شورای نگهبان) به عنوان عدم التزام به اسلام. من سوال کردم و پرسیدم که چرا رد صلاحیت شده؟ عنوان شد که ایشان موردی داشت که در قانون قید نشده بود. به همین دلیل به خاطر عدم التزام به اسلام رد صلاحیت شد! میخواهم بگویم به چه حقی افراد به خاطر موردی که در قانون قید نشده رد صلاحیت می شوند؟! به چه حقی حق ملت تضییع می شود؟! البته نمی خواهم بگویم که توسط چه دستگاهی رد صلاحیت شده بود این فرد. فرقی نمی کند. چه شورای نگهبان و چه هیات اجرایی.
احمدينژاد در اين اجلاس اظهار كرد: من نميخواهم در اين جا به عنوان رييس قوه مجريه و حتي رييس جمهور كه بالاترين مقام رسمي كشور بعد از مقام معظم رهبري است سخن بگويم بلكه به عنوان يك برادر دلسوز و همكار اينجا سخنراني ميكنم.
احمدينژاد گفت: همه تلاشهاي ما براي اداره كشور است و اين تلاشها بايد در سه جهت باشد اول اينكه بايد تمام تلاشها در راستاي اهداف تعيين شده پيش برود، دوم بايد بهرهوري بالا باشد و سوم اينكه فعاليتها سالم باشد.
رييسجمهور گفت: مجموعه اداره كشور در واقع يك پديده است كه بايد با هم هماهنگ باشد نه اينكه فكر كنيم پارههاي گوناگون و رقيب است و اين تصور ريشه بسياري از مشكلات ميباشد.
احمدينژاد به فعاليتهاي اجرايي و نظارتي اشاره كرد و گفت: اجرا و نظارت هر دو مكمل هم هستند و يك ماموريت دارند نبايد تصور كنيم كه يك دسته اجرا ميكنيم و يك دسته آقا بالاسر آنها هستند، نظارت به مفهوم انجام درست كار و جزيي از كار است. اينكه فكر كنيم در اجرا و نظارت دو قدرت در مقابل هم صفآرايي ميكنند و يك تيم كار انجام ميدهد و يك تيم چهارچشمي مواظب است درست نيست همه بايد به دنبال استفاده حداكثري از امكانات براي رسيدن به اهداف باشيم.
اگر یک مجری تصمیم به انحراف از وظایف خود بگیرد…
احمدينژاد در ادامه گفت: واضح است كه اگر در گوشهي يك كشور، يك مجري تصميم به انحراف از وظايف خود بگيرد كسي نميتواند جلوي او را بگيرد اگر روحيه همدلي و همبستگي و كار براي خدا و آرمانهاي امام تضعيف شود با نظارت نه تنها كاري درست نميشود بلكه همه كارها خرابتر ميشود.
وي ادامه داد: هدف همه ما منافع ملي و برپايي جامعه الگو و نمونه است، همه بايد با هم باشيم تا كشور جلو برود، ناهماهنگي در اجرا پنجرهاي است كه همه فسادها از آن وارد ميشود. مديريت كشور بايد يكپارچه باشد و گسيختگي در مديريت حتي افراد يك اتاق را هم به هدف نميرساند، بهترين برنامهها هم اگر با ناهماهنگي اجرا شود تضعيف ميشود.
آيا نظارت به مفهوم مچگيري و دعواست؟
رييسجمهور با طرح اين سوال كه آيا نظارت به مفهوم مچگيري و دعواست؟ گفت: نظارت بايد فضاي مناسب را براي اعمال مديريت هماهنگ و يكپارچه فراهم كند و نظارت بايد فضا را به سمت كار و تلاش بيشتر ببرد.
رييسجمهور گفت: نظارت هم مانند هر كار ديگري بايد قانونمند باشد، حتي ناظر بايد بيشتر از ديگران به قانون پايبندي نشان دهد. بين نظارت و اجرا يك مرز دقيق وجود دارد كه بايد رعايت شود. طبق قانون ناظر حق دخالت در اجرا را ندارد چرا كه اين كار فسادآور است. نظارت بايد طوري اعمال شود كه آن دسته از افراد كه كار نميكنند يا كم كار ميكنند تشويق شوند كه كار بيشتري انجام دهند.
وي افزود: نظارت بر اجرا به مفهوم تحميل خواستههاي خود به دستگاههاي اجرايي نيست بلكه تلاش براي اجراي درست قانون است، نظارت ممانعت هم نيست.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه «ما در كشور نهادهاي نظارتي فراواني داريم» گفت: نهادهاي نظارتي كم نداريم، اما بايد بين اينها هماهنگي ايجاد شود. تشكيل اين شورا (شوراي دستگاههاي نظارتي كشور) نويد اين هماهنگي را ميدهد. يكي از مهمترين مسائل بحث سلامت خود دستگاههاي نظارتي است كه در اولويت قرار دارد ما شاهديم كه گاهي از يك دستگاه دو نظر بيرون ميآيد در حالي كه مديران و كارمندان اجرايي بايد يك تصوير هماهنگ از دستگاه نظارتي داشته باشند والا خلاءيي ايجاد ميشود و از آن فساد بارز ميشود.
احمدينژاد با بيان اينكه «برخي نميتوانند برخلاف قانون اساسي و استفاده از قانون عادي اختيارات خود را توسعه دهد» گفت: اين كار خلاف و فسادآور است حتي اگر نهاد بالاتر هم آن را تاييد كند. بايد طوري نظارت كنيم كه يك مجري به دنبال رسيدن به اهداف خود باشد نه اينكه در پي تنظيم رابطه خود با دستگاههاي نظارتي باشد.
رييسجمهور تصريح كرد: رسانهاي كردن مسائل قبل از قطعيت يك مساله خلاف است و موجب سلب اعتماد مردم ميشود. نتيجه اين ميشود كه ديگر هرچه گزارش تخلف هم بيايد ديگر جامعه باور نميكند. ما نبايد گرايشهاي سياسي را در كار نظارت دخالت دهيم. احمدينژاد همچنين تاكيد كرد: يك بخش از نظارت بعد از اجراست، اگر ناظر در حين اجرا دخالت كند فساد ايجاد ميشود من خود زماني ناظر بودم گاهي يك ناظر حس ميكند كه بايد از همه چيز سر در بياورد و در همه جلسات شركت كند، نبايد اين شائبه را ايجاد كنيم كه فلاني در حال جمعآوري مدارك و پرونده ساختن است بايد بين ناظر و مجري اعتماد ايجاد شود.
رئیس خاطی بانک دخیل در فساد اخیر طلبکارانه علیه ما موضع میگیرد
رئیس جمهور با اشاره به بحث تخلف بانکی سال گذشته در کشور گفت: همه ما دیدیم که افشای این مسئله سبب شد، تا واکنشهای وسیع اجتماعی در کشور بوجود بیاید درحالی که ما و مجموعه نظام بخوبی با این مسئله برخورد کردیم و باید به ما آفرین میگفتند درحالی که امروز اینگونه نیست.
احمدینژاد با اشاره به اینکه آسیبشناسی فسادهای موجود در سیستم اجرایی کشور باید در دستور کار شوراهای دستگاههای نظارتی قرار گیرد، گفت: بعضیها تصور میکنند که اگر ما 4 نفر را اعدام بکنیم قاطعیت ما در فساد محرز میشود اما اینگونه نیست و ما باید عدالت را اجرا کنیم. امروز متاسفانه اصل این مسئله در بحثهای مختلف کاملا در حاشیه قرار گرفته و بانکی که این تخلف در آن بوقوع پیوسته بود، هماکنون در جریان پرونده قرار ندارد و رئیس خاطی این بانک نیز طلبکارانه علیه ما موضع میگیرد.
وی افزود: آن مقامی که صحبت از تحت پیگرد قرار گرفتن دهها مدیر دولتی میکند اما دوستان خود را در قوه دیگر نادیده میگیرد باید متوجه بحث اعتماد مردم به ساختار حکومت نیز باشد.
احمدينژاد همچنين در ادامه با اشاره به تشكيل شوراي دستگاههاي نظارتي كشور گفت: از تشكيل اين شورا خوشحالم و اميدوارم همه با هم آسيبشناسي كنيم و آنچه از دست من بر بيايد حمايت ميكنم و پشتيباني و هماهنگيهاي لازم را انجام ميدهم همه ما مسوول هستيم كه جامعه الگو را بسازيم و روند امور را با هم تنظيم كنيم.رييس قوه مجريه تصريح كرد: ما جزء سيستمهاي سالم دنيا هستيم، اما در جمهوري اسلامي حتي يك فساد هم خيلي بزرگ است ما ادعاي حكومت ديني داريم و 200 هزار نفر از بهترينهاي ملت ما پرپر شدند و يك تاريخ بزرگ را ساختهاند. ما پرچم يك ملت را بلند كردهايم و بايد بهترين باشيم.
رييسجمهور با بيان اينكه «در سخنان خود قصد تضعيف هيچ نهادي را نداشته است» گفت: من مجلس را دوست دارم يك نهاد قانونگذار است، اما نبايد پايش را از قانون اساسي فراتر بگذارد. قوه قضاييه را هم دوست دارم بدون قوه قضاييه بسياري از مشكلات حل نخواهد شد. من همه را دوست دارم آقاي مصلحي، آقاي پورمحمدي را هم دوست دارم هرچقدر هم كه مصاحبه كنند باز هم آنها را دوست دارم. من خودمم را هم دوست دارم، اما آنها را بيشتر دوست دارم. ما همه با هم هستيم.
رييسجمهور در پايان تاكيد كرد: آنچه رابطه ما را تنظيم ميكند آرمان و مكتب مشترك ماست، ملت ما انقلاب نكردند كه ما سر كار بياييم و دعواهاي سياسي كنيم همه بايد دست به دست هم دهيم و كمك كنيم و با نگاه اصلاحي ساختارها را كارآمد و سالم و داراي همدلي كنيم تا هرچه بيشتر اعتماد عمومي جلب شود.