یک حقوقدان در گفتگو با هراز نیوز :
اجرای طرح تکاپو تسهیل در امر اشتغالزایی
طرح‌های حوزه کشاورزی ،گردشگری و بوم‌گردی در اولویت طرح تکاپو استان مازندران قرار دارند
7000ظرفیت اشتغال در فعالیتها وخدمات مربوط به حوزه IT و ICT
یک فعال اجتماعی در گفتگو با هرازنیوز با بیان اینکه استان مازندران با داشتن 3182000 جمعیت 1/4 ﺟﻤﻌﻴﺖ ﻛﺸﻮر را شامل ﻣﻲﺷﻮد، اعلام داشت با داشتن پتانسیل های بالا و وﻳﮋﮔﻲ ﻫﺎي ﻛﻮﻫﭙﺎﻳﻪ آب و ﻫﻮاﻳﻲ ﺳﺎﺣﻠﻲ و ﻫﺎي ﺟﻨﮕﻠﻲ و ﻓﺎﺻﻠﻪ زﻣﺎﻧﻲ ﻛﻮﺗﺎه و ﻣﺴﻴﺮ ﺟﺎده اي با اﺳﺘﺎن ﻫﺎي جمعیت پذیر همچون خراسان و تهران همچنان نرخ ﺑﻴﻜﺎري در این استان با داشتن ظرفیتهای قابل بهره برداری 1 /12 درﺻﺪ اﺳﺖ.
مجید قاسم کردی افزود : ﻣﺎزﻧﺪران ﺳﻬﻤﻲ از ﻣﻨﺎﺑﻊ نفتی در تولید ﻧﺎﺧﺎﻟﺺ داخلی ﻧﺪارد ولی با ﺑﻬﺮه ﮔﻴﺮي از ﺗﻮان ﺑﺎﻟﻘﻮه ي اقتصادی ﻣﻮﺟﻮد در ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺗﻮاﻧﺴﺘﻪ ﺟﺎﻳﮕﺎه خود را ﺑﺎ درآﻣﺪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺣﻔﻆ کند.
وی با بیان این موضوع که با ﺑﺮرﺳﻲ روﻧﺪ اﺷﺘﻐﺎل اﺳﺘﺎن در ﺑﻴﺴﺖ ﺳﺎل اﺧﻴﺮ، به این مهم می توان رسید که ﮔﺴﺘﺮش ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻣﺴﺎﻓﺮت در ﻛﺸﻮر و ﮔﺴﺘﺮش ﻫﺎي ﮔﺮدﺷﮕﺮي سبب ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻧﮕﺮش از ﻛﺴﺐوﻛﺎر ﻛﺸﺎورزي ﺑﻪ ﺧﺪﻣﺎت شده است . اعلام نمود : صنعت گردشگری یكی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در توسعه استان است که جادارد با استفاده از تكنولوژی های جدید و فناوری اطلاعات گامی در مسیر رشد اشتغال در حوزه گردشگری و فناوری اطلاعات برداشته شود.
این حقوقدان جوان با اشاره فرایند سیاستگذاری و مداخله برای ایجاد اشتغال پایدار به منظور ایجاد اشتغال مولد و پایدار اعلام داشت با مجوز مقام معظم رهبری برداشت ١.٥ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی آیین نامه طرح اشتغال پایدار روستایی با تعیین سهم استان ها بر اساس شاخص ترکیبی جمعیت روستایی، نرخ بیکاری و درآمد سرانه استان ابلاغ شده است. که بر آن اساس بیشترین سهم به کشاورزی و منابع طبیعی با ۴۵ درصد از کل منابع مالی اختصاص یافته است. وی اذعان داشت : به این مبلغ در سال 98 در کنار اعتباراتی که در قانون بودجه برای اشتغال پیش‌بینی شده است با موافقت رهبری یک میلیارد دلاز از صندوق توسعه ملی نیز اضافه شد.
مجید قاسم کردی با بیان این موضوع که يكي از مهم ترين ساز و كارهاي اين دولت اجراي برخي از طرح هاست كه يكي از آن ها طرح توسعه كسب و كار و اشتغال پايدار (تكاپو ) است اعلام داشت که حدود 30هزار نفر جوینده کار در موسسات کاریابی مازندران ثبت نام کرده اند که البته این آمار جدا از تعداد دقیق بیکاران و شغل های کاذب است اما با این حال سهم استان مازندران در این طرح 750 میلیارد تومان بوده است. که جا دارد با توجه به افزایش سقف و تعداد طرح های تایید شده از محل مبلغ یک میلیارد دلار سال 98 مبلغی دیگر به طرح های این استان اختصاص داده شود.
این کارشناس ارشد حقوق خصوصی با اشاره به شرایط محیطی و جغرافیای استان و با نگاه به پتانسیل های موجود ﺗﻮﺳﻌﻪ رﺳﺘﻪ ﻛﺸﺎورزي، ﺻﻨﺎﻳﻊ دﺳﺘﻲ از ﻃﺮﻳﻖ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺧﺪﻣﺎت ﮔﺮدﺷﮕﺮي در ﺣﻮزه ﻫﺎي ﻃﺒﻴﻌﺖ ﮔﺮدي، ﺑﻮم ﮔﺮدي اعلام نمود : با ﺗﻐﻴﻴﺮ روﻳﻜﺮد و وﺿﻊ ﻗﻮاﻧﻴﻦ ﺧﺎﺻﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻗﻮاﻧﻴﻦ ﻋﺪم اﺟﺎزه ﺳﺎﺧﺖ و ﺳﺎز ﺑﻪ اﻓﺮاد ﻏﻴﺮ ﺑﻮﻣﻲ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﮔﺴﺘﺮش ﺧﺪﻣﺎت ﻣﻮﻟﺪ ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﻛﺴﺐ IT و ﮔﺴﺘﺮش ﻋﻠﻤﻲ ﮔﺮدﺷﮕﺮي شاهد توسعه کسب و کار و اشتغال زایی در قالب طرح اشتغال فراگیر خواهیم شد که این خود سبب کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال در استان مازندران می شود .
قاسم کردی در پایان با اشاره به این موضوع که کسب و کارهای آنلاین و خدمات مبتنی بر حوزه IT و ICT در کشور در حال رشد و شکوفایی می باشد با توجه به سهم کم تصویب مصوبات طرح تکاپو در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان مازندران، بیان نمود: انتظار می رود جهت کامل طرح تکاپوی استان مازندارن در دور جدید در کنار توجه به توسعه گردشگری و بوم گردی نگاه ویژه به 7000ظرفیت اشتغال در فعالیتها وخدمات مربوط به حوزه IT و ICT هم داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *