شبکههای برونمرزی در معرض تهدید قطع از ماهواره
معاون برون مرزی سازمان صداوسیما از راهاندازی شبکههای برون مرزی جدید بر اساس الویت خبر داد.
پیمان جبلی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه شبکههای برون مرزی ما در معرض تهدید قطع از ماهواره هستند، اظهار کرد: ما بر اساس بازنگری ذوق مخاطبان خود و بررسی در میان آنها به ویژه مخاطبان کشورهای غربی به این نتیجه رسیدیم که حتی اگر محدودیتی روی ماهوارهها نداشته باشیم باید فضای تولید و توزیع محتوای خود را به سمت فضای شبکههای اجتماعی ببریم و کار خود را شروع کردهایم. مخاطبان غربی به ویژه نسل جوان آنها مانند کشور خودمان بیش از اینکه با رسانههای سنتی همراه باشند، به رسانههای جدید و شبکههای اجتماعی تمایل دارند.
او به فعالیت شبکههای برونمرزی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: اخیرا دولت آمریکا تهدیدهایی را برای اعمال تحریم بر صداوسیما و برداشتن شبکههای برون مرزی ما مطرح کرد که باعث شد حرکت خود را سرعت ببخشیم. فعالیت شبکههای برون مرزی ما به ویژه شبکههای بین المللی خبری مانند هیسپان تیوی، پرس تیوی و العالم در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی قابل قبول است اما کافی نیست؛ برای مثال شبکه العالم بیش از هفت میلیون فالوور در فیسبوک دارد یا شبکه هیسپان تیوی بیش از 400 هزار فالوور در یوتیوب دارد؛ البته این تعداد پایدار نیستند یعنی ممکن است ما را دچار مشکل و چالش کنند.
معاون برون مرزی صداوسیما ادامه داد: تلاش میکنیم همکاران ما آشنایی و آگاهی کاملی از قوانین و قواعد شبکهها و بخش تولید پیام در شبکههای اجتماعی داشته باشند تا حداقل بهانه را دست شبکههای اجتماعی دهیم و بتوانیم در این فضا حضور داشته باشیم.
او با اشاره به تفاوت شیوه تولید محتوا در شبکههای اجتماعی اظهار کرد: شیوه تولید در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی که کاملا با تولید بر روی برودکست (broadcast) و ماهواره تفاوت دارد را به تدریج آموزش خواهیم داد و کارگاههای آموزشی برای همکارانمان برگزار کردهایم. امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم توجه و پشتیبانی سازمان صداوسیما و معاونت برون مرزی را بیش از اینکه بر حوزه برودکست باشد، بر روی برودبند (broadband) ببریم و از لحاظ بودجه، امکانات، پشتیبانی و نیروی انسانی بتوانیم بخش تولید در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی را تقویت کنیم.
جبلی با اشاره به راهاندازی دو شبکه برون مرزی به زبان روسی و فرانسوی اشاره و اظهارکرد: در برنامههای پنج ساله خود که به سازمان صدا و سیما تقدیم کردیم، راهاندازی شبکههای جدیدی در حوزه تولید پیام مانند شبکههایی به زبان فرانسوی و روسی، شبکهها و ژانرهای دیگر در نظر گرفته شده است؛ البته به تناسب اولویت و امکاناتی که داریم در طول پنج سال آینده تقسیمبندی و اولویتبندی کردهایم و فکر میکنم در آینده نزدیک مشخص شود که اولویت ما برای طراحی و راهاندازی کدام شبکهها در طول پنج سال خواهد بود.
او در پایان گفت: راهاندازی شبکه «هوسا تی وی» جزو برنامههای امسال ما بوده و شبکهای است که برای مخاطبان غرب آفریقا پخش آن شروع خواهد شد؛ البته مدتی است که فعالیتهای این شبکه در فضای مجازی و وب سایت شروع و جذب نیروهای انسانی، آموزش و تامین امکانات مورد نیاز انجام شده است.