وقتی بیمهگرها یک شبه ۷۰۰۰ بیمار را شفا یافته یافتند!
خرید دارو به ده برابر قیمت قبلی؛ این نتیجه تصمیمی است که یک شبه اتخاذ شده و نه تنها چندین هزار بیمار را به مشکل دچار کرده، که دورنمایی تاریک مقابل میلیون ها ایرانی ترسیم کرده که مستعد ابتلا به این بیماری هستند!
به گزارش «تابناک»، طرح تحول نظام سلامت که با سر و صدای زیاد اجرایی شده و در معرفی دستاوردهای دولت، یکی از بالاترین جایگاه ها را به خود اختصاص داده بود، عقبگردهای عجیب و غریبی را تجربه میکند که بی شباهت به مقدمات برچیدن تمام و کمال آن نیست؛ درست مثل حکایت ضرب المثل «نه خانی آمده و نه خانی رفته»!
این را میشود از محدود شدن ارائه خدمات این طرح به متقاضیان صرفا در مراکز دولتی دریافت یا اخباری که در خصوص بدهیهای بسیار کلان این طرح منتشر میشود. یا حتی تغییر تعرفههای درمانی و هزینههای گزاف دیگری که قرار بود از دوش مردم برداشته شود اما به مرور و به شکل زیرپوستی بار دیگر به مردم تحمیل شده است.
از جمله این هزینهها، خارج شدن مهمترین داروی درمان پوکی استخوان از شمول پوشش سازمانهای بیمهگر است. اتفاقی که یک ماه و نیم پیش رخ داده و موجب شده دارویی که با هزینه ای حدود 60 هزار تومان در اختیار این بیماران قرار میگرفت، حالا با ده برابر قیمت در دسترس ایشان باشد.
اتفاقی که موجب شده برخی بیماران مبتلا به این بیماری ناچار درمانشان را رها کرده و عطای «تری پاراتاید» را به لقایش ببخشند و باقی 7000 مبتلای به «استئوپروز» یا پوکی استخوان شدید نیز در وضعیت تردید قرار گیرند. تردیدی از جنس انتخاب هزینه چند صد هزار تومانی خرید این دارو یا تن دادن به عواقب مصرف نکردن این نوشدارو.
وضعیتی که جمشیدی، رئیس انجمن روماتولوژی آن را این گونه تشریح میکند: «داروی تری پاراتاید یک داروی منحصربهفرد است. زمانی که بیماری استئوپروز یا پوکی استخوان شدید دارد و بخصوص دچار شکستگی مهره میشود، تنها دارویی که برای درمان وی مفید است؛ همین تریپاراتاید است و ما ابزار دیگری برای درمان این بیماران نداریم؛ معلوم نیست به کدام دلیل غیرعلمی، سازمانهای بیمهگر تصمیم گرفتند این دارو را از لیست بیمه خارج کنند.»
ماجرا زمانی دردناک تر میشود که بدانیم طول دوره درمان این دارو 18 تا 24 ماه است و قطع این دارو در طول این دوره، به نوعی پنبه کردن تمامی رشته هاییست که این بیماران امید داشتند به درمان بیماری شان منجر شود؛ درمان که نه، شدت آن کنترل شده و به روال معمول بازگردد، چراکه پوکی استخوان بیماری بسیار شایعی ست که جمعیت بزرگی از مردم به آن مبتلا هستند.
بیماری ای که با توجه به سرانه بسیار اندک مصرف شیر و لبنیات در کشورمان و برخی مسائل دیگر، گریبان بسیاری از هموطنانمان را گرفته و پیش بینی میشود در آینده، یکی از مهم ترین چالش های پیش روی ایرانیان در کهنسالی شود. دورنمایی نامطلوب که با خبر خروج داروی درمان نوع حاد این بیماری، تاریک جلوه میکند.
اینجاست که خروج ناگهانی این دارو از لیست داروهای تحت پوشش سازمان های بیمه گر، ابهام برانگیز تر جلوه کرده و این سوال را به وجود میآورد که به چه دلیل بیماری پوکی استخوان دیگر از دید بیمه ها بیماری نیست؟ آیا این هفت هزار نفر درمان یافتهاند و خودشان خبر ندارند یا بیمه ها مجازند هر بیماری ای که خواستند را پوشش داده یا ندید بگیرند؟!