۱۰ سال و نیم از هیچ کسی شکایت نکردم/ کارنامه‌ام روی آنتن بود

بزرگداشت هنرمند فقید،متعهد و انقلابی زنده یاد حبیب الله کاسه ساز
رییس اسبق سازمان صداوسیما در گفتگویی از اینکه در مدت ۱۰ سال و نیم دوره ریاستش در صداوسیما از کسی و نهادی شکایت نکرده است، سخن گفت.

به گزارش مهر، عزت الله ضرغامی روز گذشته ۱۰ مرداد در مراسم بزرگداشت حبیب الله کاسه ساز حضور یافت و در حاشیه این مراسم به سوالاتی درباره نظرش نسبت به سیاست های صداوسیمای فعلی و رویکرد آن، برنامه های تلویزیون، حذف منتقدان و… سخن گفت.

ضرغامی درباره اینکه چقدر این روزها رسانه ملی را دنبال می کند و نظرش در این باره چیست به خبرنگار مهر گفت: من به اهالی رادیو و تلویزیون خدا قوت می گویم چون محدودیت‌هایشان را می‌دانم و به مشکلات واقف هستم. از مظلومیت عوامل و مدیران صداوسیما همین کافی است که کار زیادی انجام می دهند ولی از امکاناتی که در اختیارشان است به دلایل مختلف برای تبیین کارشان بهره نمی گیرند.

من در طول این دو سال و نیم به صداوسیما نرفته بودم تا اینکه چند روز پیش برای حضور در یک برنامه سینمایی به شبکه یک رفتموی درباره اینکه در مدتی که در صداوسیما نبوده چقدر اتفاقات را دنبال کرده است، گفت: من در طول این دو سال و نیم به صداوسیما نرفته بودم تا اینکه چند روز پیش برای حضور در یک برنامه سینمایی به شبکه یک رفتم و درباره فیلم مورد علاقه ام گفتگو کردم. بنابراین در این مدت بیشتر تمرکزم روی فضای مجازی بوده است و اتفاقا نظرات مردم هم در فضای مجازی بسیار برای من جالب است. من حتی نظرات مخالف را حذف نمی کنم مگر به طور خیلی استثنایی که کسی سخن غیراخلاقی بیان کرده باشد که مصلحت نیست وجود داشته باشد وگرنه اگر اینستاگرام مرا ببینید بخشی از زیبایی پست هایم به دلیل نظراتی است که مردم می گذارند.

رییس اسبق صداوسیما ادامه داد: مخالفان من می آیند و نمی گویم بدترین بلکه بهترین سخنان را مطرح می کنند و من چیزهای جدیدی هم یاد می گیرم.

ضرغامی در پاسخ به اینکه چقدر این رویکرد را در سال های حضورش در صداوسیما به کار گرفته است، گفت: من نسبت به صداوسیما هم همینطور بودم و شاید تنها مدیری بودم که شهرت داشتم به اینکه از هیچ کس به دلیل سخنان یا تهمت هایش و یا حرف هایی که خلاف بود و قاعدتا باید پاسخی نسبت به آنها پخش می شد، شکایت  نکردم. من این رکورد را ۱۰ ساله و نیم که رییس صداوسیما بودم حفظ کردم و از هیچ فرد و نهاد و موسسه رسانه ای که سخنان خلافی به صداوسیما و شاید خود من بیان می کرد، شکایت نکردم. حتی اگر پاسخی هم به این افراد یا رسانه ها می دادیم آن را منتشر نمی کردند چون می دانستند اگر هم منتشر نکنند من شکایتی نمی کنم. من این رکورد را به خاطر اعتقادم حفظ کردم نه اینکه صرفا رکورددار شوم.

وی ادامه داد: زمانی که من وارد صداوسیما شدم با شکایت هایی که از زمان مدیر محترم قبلی نسبت به اشخاص و سازمان ها وجود داشت، مواجه شدم حتی شکایت هایی نسبت به شخصیت های مشهور اصلاح طلب بود که من آنها را پیگیری نکردم و بعدا از طرف آنها تماس گرفتند و از من تشکر کردند. البته اینها را می گویم و امیدوارم این سوءتفاهم پیش نیاید که خدایی نکرده فکر کنند من متعرض یک مدیر محترم و زحمتکش شده ام.

رییس اسبق صداوسیما در واکنش به پرسش دیگری نسبت به تلاشش برای اینکه برنامه ای حذف نشود و ادامه داشته باشد از پاسخ گفتن به دلیل سوء تفاهمی که ممکن است نسبت به زیر سوال بردن رفتار مدیران فعلی به وجود آید، امتناع کرد.

در بعضی از دستگاه ها اگر کسی جایی را خراب کند تا ۱۰ سال بعد هم صدای آن در نمی آید اما به محض اینکه صداوسیما در جایی به قول هنرمندان گند بزند همان لحظه روی آنتن میلیون ها نفر متوجه آن اتفاق می شوندوی عنوان کرد: با این حال به نظرم بهترین روش در دریافت این مساله کارنامه فرد است. الان می توان کارنامه من را در حوزه آثار نمایشی، مستند، خبر، رویکردهای سیاسی و… تحلیل کرد. آن زمان هم که کمتر مصاحبه می کردم و همیشه می گفتم که کارنامه ما روی آنتن است و دیگران می توانند، ببینند. در بعضی از دستگاه ها اگر کسی جایی را خراب کند تا ۱۰ سال بعد هم صدایش در نمی آید اما به محض اینکه صداوسیما در جایی به قول هنرمندان گند بزند (من این اصطلاحات را در سینما یاد گرفته ام) همان لحظه روی آنتن میلیون ها نفر متوجه آن اتفاق می شوند پس بهترین عملکرد روی آنتن مشخص می شود. بنابراین ماهیت رسانه ملی به گونه ای بود که نیاز نباشد من بخواهم خیلی توضیح بدهم اکنون هم که در سازمان نیستم لزومی ندارد در این باره صحبت کنم و خود مردم قضاوت می کنند.

ضرغامی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه چه برنامه ای را در تلویزیون بیشتر دنبال می کند، اظهار کرد: من فیلم های ساعت ۱۱ شب شبکه نمایش را معمولا در ذهن دارم که اگر فیلمی را ندیده باشم حتما نگاهش کنم.

وی در ادامه به عنوان دومین گزینه خود توضیح داد: «خندوانه» را نیز پیگیری می کنم به دلیل اینکه در دوره من با حساسیت های زیادی که داشتم راه اندازی شد و ابتدا خیلی سخت گیری داشتیم که خوب و مفید دربیاید و در کنارش نیز دو برنامه دیگر داشتیم که آنها ادامه پیدا نکردند. این برنامه را دنبال می کنم چراکه برایم مهم است که بدانم این برنامه به کجا رسیده است.

رییس اسبق صداوسیما همچنین درباره فضای مجازی و اینکه گاهی سازمان صداوسیما در پوشش اخبار از شبکه های اجتماعی عقب می ماند، اظهار کرد: صداوسیما از کسی عقب نمی ماند بلکه اقتضائاتی دارد که باید براساس آن عمل کند. صداوسیما به دلیل کنترل کردن خبری که می تواند در جامعه موثر باشد و هماهنگی با دستگاه های مربوطه به لحاظ قانونی که باید روی دقت و صحت خبر کار کند گاهی ایجاب می کند که دیرتر از یک مجموعه رسانه ای دیگری که تعهدی در این مساله ندارد خبر را منتشر کند. گاهی رسانه ها به دلیل سرعت، خبری را منتشر می کنند و بسیار هم فراگیر می شود اما صداوسیما ضمن اینکه به سرعت توجه دارد چون رسانه رسمی کشور است به صحت و دقت نیز توجه می کند.

وی عنوان کرد: بسیاری از خبرهای مهم امنیتی حتما باید در یک گردش کار، پروسه ای را در دبیرخانه شورای امنیت ملی که زیر نظر رییس جمهور محترم اداره می شود طی کنند و بعد از پاسخ دقیقی که آنها بیان می کنند، آن خبر منتشر شود. در غیر این صورت صداوسیما امکان انتشار و اعلام خبر را ندارد و من مطلع هستم مدیران خبر ما با مسئولان رسمی کشور دچار چالش می شوند و اصرار می کنند که اگر ممکن است خبر را یک دقیقه زودتر برای مردم مطرح کنند در واقع علی رغم اینکه صحت و دقت باید در نظر گرفته می شود مدیران خبر ما پیگیر سرعت هم هستند.

ضرغامی در پایان درباره رویکرد دولت ها نسبت به صداوسیما و اینکه سیاست آن را جناحی می دانند، اظهار کرد: بالاخره هر کس که خودش جناحی است اگر ببیند جناحش دارای اشکالی است به صداوسیما انتقاد می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *