مهندس فرهاد عزیزی فعال سیاسی و رسانه ای در مجمع گفتمانی دیده بان شفافیت مازندران در ساری سالن همایش های سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در توضیح نقش رسانه ها در مبارزه با فساد ، باید ها و نباید ها با اشاره به اصل 24 قانون اساسی گفت: اساسی نشریات و مطبوعات آزادند در بیان مطالب مگر آن که مخل مبانی اسلامی و یا حقوق عمومی باشد. با تکیه بر این اصل قانون اساسی در بحث مبارزه با فساد رسانه ها همواره پیشگام و در خط مقدم این جبهه ایفای نقش می کنند ، چرا که فساد اگر به اطلاع عموم نرسد و فضا برای سو استفاده کنندگان بیت المال نا امن نشود قطعا دستگاه های اجرایی نیز نمیتوانند به هدف اصلی یعنی ریشه کن شدن فساد در جامعه که خواسته مهم مقام معظم رهبری نیز می باشد دست پیدا کنند و برای تحقق این موضوع حتما رسانه ها در بیان واقعیات نباید به لکنت بی افتند.
وی در ادامه گفت: متاسفانه در کشور و خاصه استان مازندران مدیران دستگاه های اجرایی گاها تاب نقد ندارند و به جای پاسخگویی به نقد های وارده یقه ی رسانه ها را میگیرند و این آفت جامعه ی امروز ماست ؛ چرا که اگر در جامعه ای رسانه اش جرات بیان واقعیت و نقد عملکرد مدیران را نداشته باشد فساد در آن جامعه نهادینه می شود و فراموش نکنیم که رسانه ها و مطبوعات آزاد و مستقل میتوانند از میل قدرت به دیکتاتوری و فساد سازمان یافته جلوگیری کنند.
مدیر مسئول پایگاه تحلیلی و خبری نگاه مازندران با توضیح اینکه رسانه ها نقش عصب و حس گرهای جامعه را ایفا میکنند گفت: وظیفه رسانه ها اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی و صحیح جامعه میباشد ، هر چه جامعه آگاه تر باشد آسیب پذیری آن جامعه کمتر خواهد بود و هر دوی این موضوعات منوط به این است که رسانه ها به دور از وابستگی های خاص بصورت آزاد و مستقل فعالیت کنند.
رسانه ها نباید در خدمت مدیران و دستگاه های اجرایی باشند بلکه رسانه ها باید زبان مردم و تبلور مطالبات جامعه از مسئولین باشند و هر جا دیدید که رسانه ها و مطبوعات در انحصار قدرت قرار گرفتند به دنبال رد پایی از فساد باشید.
عزیزی در ادامه با اشاره به موضوع املاک شهرداری و حقوق مدیران دولتی گفت: در کشور ما در همین چند ماه اخیر دو اتفاق مهم رخ داد که رسانه ها در انتشار و تبدیل شدن این موضوعات به مطالبه ی عمومی نقش پر رنگی را ایفا کردند اما برخوردی که از سوی دو دستگاه مختلف با رسانه ها شد بسیار متفاوت از هم بود.
در بحث حقوق های نجومی دولت پس از رسانه ای شدن این موضوع مدیران و افراد را به مردم معرفی کرد و با تشکیل کارگروه بعضی ها به تشخیص دولت از سمت هایشان برکنار شدند اما شهرداری تهران در موضوع املاک واگذار شده برخوردی که با رسانه ها داشت بسیار متفاوت از برخورد دولت بود و دیدن غرفه ی معماری نیوز در نمایشگاه مطبوعات تهران بسیار غم انگیر بود.
انقلاب اسلامی ما بر پایه شعار استقلال آزادی و جمهوریت بنا شده است و برخورد سلیقه ای با بسیاری از موارد با اهداف ملتی که در سال 57 انقلاب کرده اند منافات دارد.
این فعال رسانه ای مازندران گفت: رسانه ها باید همپای قوای تصمیم گیری کشور با فساد، رانت خواری ویژه خواری مبارزه کنند و در کنار همه ی این موارد به تکیه بر اصل واقع نگری و پرهیز از سیاه نمایی و حاشیه سازی به اصول حرفه ای خود متعهد باشند.
دیده بان شفافیت و سخنگوی جامعه بودن وظیفه ی سختی است که فقط در صورتی محقق خواهد شد که یک رسانه اعم از سایت ها و مطبوعات استقلال مالی و سیاسی خود را حفظ کنند و به فرموده مقام معظم رهبری با دستمال کثیف نمیتوان شیشه را تمیز کرد.
با نگاهی به کشورهایی که در آن فساد پایین است میتوانیم به نقش رسانه ها و مطبوعات در مبارزه با فساد پی ببریم چرا که رسانه ها باید حساسیت جامعه را نسبت به فشار بر انگیخته کنند و مبارزه واقعی با فساد اداری و اقتصادی و همچنین رانت خواری و ویژه خواری از رهگذر انتشار انعکاس اخبار به شیوه صحیح محقق میشود.