رئیس جمهور ادامه داد: باید از رابطه سالم و دوستی اعضای یک جامعه حفاظت شود تا شکافی میان مردم ایجاد نشود و وقت خود را بر سر مسائلی که برای کشور اهمیتی ندارد تلف نکنیم.
وی تصریح کرد: برخی به سمت کعبه میایستند، برخی به سمت بیتالمقدس و دیگری مسیر متفاوتی انتخاب میکنند، براساس قرآن باید دانست نباید درباره مسائل این چنینی با یکدیگر مباحثه کرد چرا که هر قومی برای خود قبله و جهتی دارد و نباید در برتری کعبه از بیتالمقدس و یا بالعکس بحث کرد، مهم آن است که در کار خیر از یکدیگر سبقت بگیرید.
روحانی با بیان اینکه افتخار ما این است که نسبت به اقوام، ملتها و گروههای دیگر در خبررسانی به جامعه در دیگران مقدم باشیم، اظهار داشت: اولین خیر در جامعه وحدت جامعه، احترام به همه مذاهب و ادیان و احترام به همه اقوام است. بنی آدم اعضای یکدیگر هستند و از آنجایی که ما همگی اعضای پیکری واحد هستیم نباید اجازه دهیم شکاف یا فاصلهای به وجود بیاید.
رئیس جمهور در بخشی از سخنانش با طرح این سوال که چرا مسائل کم اهمیت باعث میشود ارزشهای مهم زیر پا گذاشته شود تصریح کرد: متأسفانه در مواردی راستی زیر پا میرود، دروغ میگوییم و چهرهها را تخریب میکنیم، اما باید دانس ارزشهای بزرگ اخلاقی مهم است و جایگاه افراد اهمیتی ندارد، لذا نباید وحدت و محبت افراد نادیده گرفته شود.
وی با تأکید بر اینکه جامعه نیاز به خیر جمعی دارد متذکر شد: علاوه بر جامعه، افراد جامعه نیز به خیر جمعی نیازمندند لذا باید به یکدیگر کمک کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه خیر تنها سخاوت مادی نیست بیان داشت: سخاوت مادی به جای خود بسیار ارزشمند است، گاهی زندگی فردی را نجات میدهد و باعث میشود شخصی از بیماری نجات پیدا کند، همچنین فردی به یاری آن میتواند فرزند خود را به مدرسه بفرستد.
روحانی گفت: سخاوت مادی مدرسه میسازد و زندگی نیازمندان را ساماندهی میکندف همچنین غم و اندوه را از زندگی مردم میزداید. هر قدر نیکوکاری افراد بیشتر باشد خیر جمعی وی نیز بیشتر خواهد بود، لذا منزلت و جایگاه او بالاتر میرود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه گاهی در مسائل روحی باید به جامعه کمک کرد خاطر نشان کرد: گاهی باید افراد را از لحاظ روحی یاری کرد. در برخی موارد هم صله رحم خرد جمعی تلقی میشود، چرا که بازدید از دوستان و اقوام همواره لازم بوده زیرا انسانها نیاز به محبت و رابطه دارند در روایات و سبک زندگی اسلامی برای دیدن افراد، حق دوست و حق همسایه تأکیدات زیادی وجود دارد و راجع به عیادت بیمار نیز در اسلام سفارشهای زیادی شده است.
وی با یادآوری اینکه امام خمینی(ره) عیادت از بیمار را جزء حقوق بیمار میدانستند تصریح کرد: اقوام بیمار باید به دیدن وی بروند و هنگام عیادت کوتاهترین زمان را به این امر اختصاص دهند مگر اینکه خود بیمار از شما بخواهد بیشتر بمانید.
گفتنی است؛ نخستین همایش مسئولیت اجتماعی کشور با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان با شعار «هوای هم رو داشته باشیم، مسئولانه زندکی کنیم» آغاز بکار کرد.